هزینههای درمان نباید از جیب مردم پرداخت شود
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور خواستار توجه ویژه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شد و تأکید کرد: هزینههای درمان نباید از جیب مردم پرداخت شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ احمد رحمانیان، قائممقام سازمان بازرسی کل کشور در ششمین همایش علمی - کاربردی مدیریتهای حقوقی به تشریح مهمترین چالشهای وزارت بهداشت در گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور پرداخت و بر لزوم توجه این وزارتخانه به ارتقای شاخصهای سلامت بهویژه سلامت روانی تأکید کرد و گفت: وزارت بهداشت تاکنون به مفهوم عام حوزه سلامت توجه کرده در صورتی که علاوه بر مفهوم عام باید به مفهوم خاص یا سلامت روانی نیز اهتمام داشته و ارتقای شاخصهای سلامت در تمامی ابعاد را مورد توجه قرار دهد.
وی با اشاره به شرح وظایف سازمان بازرسی کل کشور در راستای نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاهها به برخی از آسیبهای به دست آمده از بازرسیهای انجام شده از وزارت بهداشت اشاره کرد و ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال این است که به دستگاهها برای اجرای صحیح قوانین و مقررات کمک کند بر این اساس به عنوان یک نهاد ناظر، جهادی، مسئولانه و دلسوزانه و با شاخص قرار دادن قانون، را در دستور کار خود قرار دارد و در قالب بازرسیهای دلسوزانه آسیبشناسی و شناسایی سوء جریانات را دنبال میکند و علاوه بر انجام وظیفه ذاتی خود به دنبال مسدود کردن سرچشمههای فساد است.
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از قوانین اجرا نشده در سطح کشور از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعات اساسی که همواره مورد تأکید رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور است ورود این سازمان برای اجرای قوانینی است که معطل مانده یا فقط بخشی از آنها اجرا شده، بر این اساس شناسایی این قوانین در دستور کار سازمان است و یکی از آنها قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده است.
وی با اعلام اینکه در قانون فوق یکی از دستگاههای محوری و پایه برای اجرا، وزارت بهداشت است، تأکید کرد: در این راستا وظایف این دستگاه به خوبی مشخص شده که ضرورت دارد به جد در دستور کار قرار گیرد البته برای اجرایی شدن این قانون باید دستگاههای دیگر که البته سهم کمتری هم دارند به موضوع ورود کنند.
رحمانیان سهم پایین سرانه سلامت از درآمد ناخالص داخلی را به عنوان یکی دیگر از موضوعات مهم در حوزه وزارت بهداشت عنوان کرد و بر لزوم ورود این وزارتخانه برای افزایش سهم درآمد ناخالص داخلی تأکید کرد.
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه هزینههای درمان نباید از جیب مردم پرداخت شود، به برخی از اقدامات دولت در راستای کاهش هزینهها اشاره کرد و خواستار تعامل برای به سرانجام رساندن این طرحها شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عدم توجه وزارت بهداشت به زنجیره تولید موادغذایی خواستار نظارت بیشتر در این حوزه شد و اعلام کرد که سازمان بازرسی کل کشور در این موضوع ورود کرده و بررسیها حکایت از این دارد که نظارت وزارت بهداشت، بر روی زنجیره موادغذایی کم است.
رحمانیان با انتقاد از تعارض منافع برخی از مدیران وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی و عضویت در برخی از هیئت مدیرههای شرکتهای طرف قرارداد با وزارت بهداشت گفت: متأسفانه برخی از مدیران این حوزه در بیمارستانهای خصوصی، شرکتهای دارویی و... ذینفع هستند که باید این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
عدم اجرای کامل سیاستهای کلی نظام سلامت، عدم اجرای برخی از وظایف قانونی در خصوص قانون تشکیل وزارت بهداشت و درمان از جمله ماده 10، توجه نکردن به استقرار سلامت دیجیتال و دسترسی به آمار دقیق و به روز، بیتوجهی به مقوله پیشگیری و ناکافی بودن تخصیص اعتبارات کافی به بخش بهداشت، تأکید بر لزوم یکپارچهسازی بانکهای اطلاعاتی وزارت بهداشت، توزیع عدالت محور نیروهای انسانی، نظارت بر مراکز درمانی، آموزشی و بهداشتی غیردولتی، انتقاد از ارائه داروهای فاقد کیفیت، توجه ویژه به نظام تعرفهگذاری واقعی و اعلام با تأخیر، از دیگر موضوعات مطرح شده از سوی رحمانیان در این همایش بود.
ارائه 16700 پیشنهاد اصلاحی سازمان بازرسی به دستگاهها