سه‌شنبه 6 آذر 1403

هشدار نسبت به عادی انگاری کرونا تا وضعیت نامطلوب واکسیناسیون کارمندان در قم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هشدار نسبت به عادی انگاری کرونا تا وضعیت نامطلوب واکسیناسیون کارمندان در قم

قم - ایرنا - تاثیر 8 برابری واکسیناسیون در کاهش فوتی‌های کرونایی، هشدار درباره طغیان دوباره کرونا، وضعیت نامطلوب واکسیناسیون کارمندی و اصناف، کاهش ساعت کلاس‌های حضوری مدارس و هشدار نسبت به عادی‌انگاری کرونا در استان از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در قم می‌باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت و گویی افزود: در 24 ساعت منتهی به نوزدهم فروردین‌ماه جاری، 38 بیمار با علائم کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

مهدی مصری اظهار داشت: طی شبانه‌روز گذشته، 97 آزمایش کرونا در این استان صورت گرفته که نتیجه 40 مورد آن مثبت بوده است.

وی کل بیماران بستری کرونا مثبت در بیمارستان‌های استان را 22 نفر عنوان کرد و افزود: 10 نفر به دلیل وخیم بودن وضعیت جسمی، در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی با بیان این‌که خوشبختانه از میان افراد کرونا مثبت هیچ فوتی نداشتیم، بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح همگانی واکسیناسیون کرونا در قم، یک‌میلیون و 839 هزار و 542 دُز واکسن به جامعه هدف تزریق شده است.

تاثیر 8 برابری واکسیناسیون در کاهش فوتی‌های کرونایی در قم

جلسه ستاد مدیریت بحران قم با حضور استاندار برگزار شد و طی آن کاهش 8 برابری ضریب فوتی‌های کرونایی در این استان بعد از آغاز واکسیناسیون عمومی مورد تاکید قرار گرفت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در بخشی از این جلسه، با بیان این‌که بعد از واکسیناسیون عمومی تعداد فوتی‌های کرونایی 8 برابر کوچک‌تر شده است، تصریح کرد: 90 درصد فوتی‌های کرونایی قم یا واکسن نزده‌اند و یا واکسیناسیون ناقصی داشته‌اند.

سیامک محبی بیان کرد: از ابتدای فروردین‌ماه جاری 352 نفر با علائم مشکوک به کرونا به مراکز 8 گانه مراجعه کرده و تحت درمان سرپایی و معاینات اولیه قرار گرفتند؛ در یک هفته اخیر 37 بیمار بستری و طی هفته جاری تعداد بستری‌شدگان و فوتی‌های کرونایی افزایش داشته است.

وی گفت: بیش از 2 هزار تست کرونا طی هفته دوم فروردین‌ماه در استان قم انجام گرفته که از این بین تست 218 بیمار مثبت گزارش شده است.

هشدار درباره طغیان دوباره کرونا در قم

محبی با هشدار نسبت به روند افزایشی بیماری کرونا در این استان، اضافه کرد: با ادامه روند کنونی پیش‌بینی می‌شود طی هفته های آینده بار دیگر شاهد طغیان موج جدید کرونا در قم باشیم.

وی با بیان اینکه بیشتر بیماران کرونایی استان در وضعیت سرپایی شناسایی می‌شوند، تاکید کرد: هم‌اکنون شهرستان جعفرآباد و بخش خلجستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به ادامه قرارگیری قم در وضعیت زرد کرونایی، بیان داشت: بعد از واکسیناسیون عمومی گروه‌های سنی جامعه، حجم ابتلا و تعداد بیماران و بستری‌شدگان بیمارستانی بیش از 3 برابر کوچک‌تر شده است.

وی بیان اینکه 72 درصد دانش آموزان دُز اول و 58 درصد نیز نوبت دوم واکسن را دریافت کرده‌اند، اظهار داشت: با شرایط کنونی واکسیناسیون دانش آموزان به‌هیچ‌عنوان اطمینان و رضایتی از جلوگیری از بیماری در مدارس استان وجود ندارد.

محبی ادامه داد: انجام ارزیابی وضعیت آمادگی مدارس برای آموزش‌های حضوری مطابق چک‌لیست تدوین شده، در این راستا استفاده همه افراد حاضر در مدرسه و رانندگان سرویس مدارس، شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و یا مواد ضدعفونی‌کننده، تاکید بر واکسیناسیون تمام افراد دخیل در امر آموزش و مدارس، ارزیابی کامل سلامت دانش آموزان، معلمان و کارکنان، فاصله‌گذاری در تجمعات و مراسمات، اختصاص یک اتاق برای جداسازی دانش آموزان علامت‌دار، گندزدایی مستمر مدارس و سرویس‌های بهداشتی به‌صورت روزانه، استفاده از تهویه مناسب، ره‌گیری افراد در تماس با فرد مبتلا، فرهنگ‌سازی و استفاده حداکثری از کانال‌های ارتباطی آموزش‌وپرورش جهت واکسیناسیون عمومی و استفاده از جانماز و مهر شخصی برای افزایش ضریب ایمنی مدارس استان باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی در ادامه بیان کرد: طی هفته دوم فروردین‌ماه جاری بالغ بر چهار هزار بازید از مراکز عرضه کالا و خدمات در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام و 650 اخطار صادر و پنج واحد پملب شده است.

کاهش ساعت کلاس‌های حضوری مدارس قم

معاون سلامت و تربیت آموزش‌وپرورش قم نیز در این جلسه، بیان کرد: از چهاردهم فروردین‌ماه سال جاری تمام کادر اجرایی آموزش‌وپرورش قم در مدارس و مراکز آموزشی حاضر شده‌اند.

محسن رمضان بیگی اظهار داشت: طبق ارزیابی‌های انجام شده از چهاردهم فروردین‌ماه جاری در دوره ابتدایی 8 درصد، دوم متوسطه اول 4 درصد و متوسطه دوم حدود 9 درصد دانش آموزان غایب بودند که این روند طی روزهای گذشته کاملا کاهشی شده است.

وی ادامه داد: به دلیل شرایط کرونایی حاکم بر استان، ساعت حضور دانش آموزان در سطح کلاس و مدرسه کاهش یافته است؛ در دوره ابتدایی حداکثر حضور دانش آموزان در کلاس درس 40 دقیقه و در دوره متوسطه یک ساعت است.

وی با اشاره به اسکان نوروزی 250 مدرسه استان در استقبال از مسافران و زائران، تصریح کرد: بعد از تخلیه مسافران نوروزی در روز دوازدهم فروردین تمام کلاس‌های درس مورد گندزدایی قرارگرفت.

وضعیت نامطلوب واکسیناسیون کارمندی و اصناف قم

مدیرکل مدیریت بحران قم نیز در ادامه جلسه خاطرنشان کرد: 8 درصد کارمندان قم تاکنون هیچ واکسنی تزریق نکرده‌اند و 8 درصد نیز فقط دُز اول را تزریق کرده‌اند و از این نظر قم یکی از استان‌های ضعیف در خصوص واکسیناسیون کارکنان دستگاه‌های اجرایی است.

محسن اوروجی با هشدار نسبت به پایین بودن آمار واکسیناسیون کارمندی، ادامه داد: در بخش اصناف نیز استان قم ضعیف‌ترین عملکرد را در سطح کشور دارد؛ 24 درصد از کارکنان اصناف قم هنوز هیچ واکسنی دریافت نکرده‌اند.

وی اضافه کرد: استان قم در زمینه واکسیناسیون کارکنان و معلمان وضعیت برابری با سایر استان‌های کشور دارد، اما در زمینه واکسیناسیون دانش‌آموزی نیازمند اقدامات ایجابی بیشتری است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حرم حضرت معصومه (س) کاملا رضایت‌بخش بوده است

مدیر حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) نیز در ادامه این جلسه، تصریح کرد: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام نوروز طبق ارزیابی‌های انجام شده توسط وزارت بهداشت کاملا رضایت‌بخش بوده است.

حجت‌الاسلام علی‌اشرف عبدی ادامه داد: به‌دلیل شرایط بهداشتی و وضعیت بیماری در ماه رمضان سال‌جاری، افطاری‌های حرم مطهر به‌صورت بیرون بر در بین مردم توزیع می‌شود.

وی اظهار داشت: در طول ایام نوروز سال جاری در مجموع 30 هزار و 800 مسافر نوروزی در مراکز اقامتی حرم مطهر اسکان داده شدند.

از عادی‌انگاری کرونا در استان جلوگیری شود

استاندار قم با اشاره به اثرگذاری واکسیناسیون عمومی در کاهش فوتی‌های کرونایی، گفت: افزایش پوشش واکسیناسیون عمومی باید در اولویت اقدامات قرارگرفته و از عادی‌انگاری بیماری جلوگیری شود.

سیدمحمد تقی شاهچراغی در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری با ابراز نگرانی از افزایش مبتلایان و افراد مشکوک کرونا، اضافه کرد: برای جلوگیری از افزایش بیماران کرونایی لازم است تا مبحث مدیریت هوشمند کنترل کرونا بیش از همیشه مورد توجه باشد.

وی با بیان این‌که مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا لازم‌الاجراست، تاکید کرد: مسوولان استانی باید تمام مصوبات این ستاد را به جزء در مواردی که اقتضائات استانی در آن وجود دارد، به‌صورت کامل اجرا کنند.

وی با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افزایش واکسیناسیون عمومی گروه‌های سنی جامعه، گفت: ارتقای ضریب واکسیناسیون دانش‌آموزی از مباحث مهمی است که هم‌اکنون در این استان احساس می‌شود.

شاهچراغی با انتقاد از وضعیت نامطلوب واکسیناسیون در استان قم، ابراز داشت: افزایش ضریب واکسیناسیون در جامعه نیازمند تقویت و توسعه اقدامات ایجابی و اقناعی است.

وی با انتقاد از وضعیت واکسیناسیون کارمندی، تاکید کرد: علاوه بر ضرورت افزایش درصد واکسیناسیون کارکنان دستگاه‌های اجرایی، اقدامات و فعالیت‌های میدانی قرارگاه شهید سلیمانی نیز با مسوولیت فرماندار قم باید مجددا باقوت تداوم پیدا کند.

وضعیت کرونایی قم که از روز هشتم بهمن‌ماه به رنگ قرمز و از روز ششم اسفندماه به رنگ نارنجی درآمده بود، بیست و هشتم اسفندماه به رنگ زرد تغییر کرد.

شهروندان برای طرح هرگونه پرسش درباره ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به‌منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید -19» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

برچسب‌ها

پرونده خبری