هشدار پوتین به خطرات خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای
مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفت که خطرات امنیتی پس از خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا پوتین روز شنبه در اجلاس مجازی شرق آسیا گفت: "خطرات و تهدیدها از زمان خاتمه پیمان نیروهای هسته ای میان برد که توسط ایالات متحده آمریکا آغاز شده است، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد که روسیه طرفدار ایجاد جو همکاری سازنده و جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی است و بر همین اساس، یک طرفه توقف موشک های میان برد و کوتاه برد را در منطقه آسیا و اقیانوسیه و سایر مناطق جهان را ادامه می دهد.
پیمان اقدامات مربوط به کاهش و محدودیت بیشتر سلاح های استراتژیک تهاجمی برای حذف موشکهای میانبرد و کوتاهبرد پیمانی است که در سال 1987میلادی بین ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (و پس از فروپاشی شوروی با روسیه) امضا شد.
این پیمان در واشنگنن دی. سی. بین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا رونالد ریگان و دبیرکل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی میخائیل گورباچف در 8 دسامبر 1987 (17 اذر 1366) امضا شد. مجلس سنای ایالات متحده آمریکا این پیمان را در 27 می 1988 میلادی (27 اردیبهشت 1367) تصویب کرد.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد همه موشکهای هستهای و متعارف و سکوهای پرتاب آنها را تا فاصله 500 تا 1000 کیلومتر (کوتاهبرد) و 1000 تا 5500 کیلومتر (میانبرد). این پیمان، موشکهای دریایی را پوشش نمیداد. در می 1991، دو هزار و 692 موشک نابود شدند.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در 21 اکتبر 2018 (9 مهر 97) اعلام کرد که به دلیل نقض مکرر این پیمان توسط روسیه، آمریکا از پیمان مذکور خارج خواهد شد و 1 فوریه 2019 ایالات متحده به طور رسمی از این پیمان خارج شد. روسیه نیز در روز بعد به همین اقدام دست زد.
اجلاس شرق آسیا (EAS) یک مجمع منطقه ای است که هر ساله توسط سران 16 کشور در شرق آسیا، جنوب شرقی آسیا، مناطق جنوب آسیا و اقیانوسیه برگزار می شود.
عضویت در ششمین دوره این اجلاس در سال 2011 به 18 کشور از جمله روسیه و ایالات متحده گسترش یافت. از زمان تاسیس، آ سه آن نقش اصلی و رهبری را در این مجمع داشته است.
*س_برچسبها_س*