هلال احمر هزینه 220 دانش آموز بازمانده از تحصیل را پرداخت کرد
تهران - ایرنا - سرپرست سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از پرداخت کامل هزینه 220 دانش آموز بازمانده از تحصیل برای اقامت در مجتمعهای دانش آموزی هلال احمر در 2 استان خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان خبر داد.
رضا بامداد اصل روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: مجتمع دانش آموزی جمعیت هلال احمر، مجتمعهایی است که با نیت خیر خواهانه و نگاه مهربان انسانهای نیکوکار بنا شده و طی دهههای گذشته مهد پرورش نوجوانان و جوانان مناطق کم برخوردار کشور بوده است که هم اکنون به جز 220 دانش آموز بازمانده از تحصیل در 2 استان یادشده 380 دانش آموز دیگر نیز در مجتمع های دانش آموزی به صورت شبانه روزی اقامت دارند.
وی توضیح داد: تاسیس مجتمع های دانش آموزی با توجه به مفاد بندهای 5 و 6 ذیل ماده سوم اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از دهه 70 مورد توجه قرار گرفت و هدف از آن حمایت و پشتیبانی از فرزندان محروم و مستعد جامعه خصوصا در مناطق دور افتاده روستائی بود که به دلیل پراکندگی و دوری روستاها از یکدیگر، نبود راههای ارتباطی مناسب و کمبود مراکز آموزشی، خدماتی، درمانی، از اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می شدند و توانایی ادامه تحصیل را نداشتند. از سوی دیگر آموزش امدادگران جوان بومی در مناطق حادثه خیز از دیگر اهداف تاسیس این مجتمعهای دانش آموزی بود که هم اکنون این مجتمع های دانش آموزی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در شهرستان های سیب و سوران، هیرمند، سراوان، زابل و ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان، قائن، زیرکوه، نهبندان، طبس و بیرجند استان خراسان جنوبی، شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان های شهداد، سیرجان، زرند و جیرفت استان کرمان و شهرستان های دیلمان و رودسر استان گیلان فعال هستند.
سرپرست سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ادامه داد: در مجتمع دانش آموزی هلال احمر، دانش آموزان از روستاهای دور و نزدیک استان های یادشده جمع می شوند تا مدرسه رفتن برایشان آسان تر شود و فاصله دهها و یا شاید صدها کیلومتری خانه تا مدرسه را کوتاه تر کنند، فقط برای اینکه درس بخوانند و مجبور به ترک تحصیل نشوند. درواقع مجتمع های دانش آموزی، خانه دوم این بچه هاست و تلاش مدیران این مجتمع ها براین است تا امکانات مورد نیاز دانش آموزان را در اختیارشان قرار دهند.
بامداد اصل اضافه کرد: مجتمعهای دانشآموزی از سال 1369 به طور غیررسمی فعالیتهای خود را با پذیرش نخستین گروه از دانشآموزان محروم و مستعد روستائی در شهرستان پاوه آغاز و سرانجام در مهرماه سال 1374 با تصویب هیأت اجرایی جمعیت هلال احمر فعالیت خود را به صورت رسمی با 60 مجتمع آغاز کرد که در این سالها مجتمعهای دانشآموزی توانستهاند با تربیت امدادگران جوان، با انگیزه و تحصیلکرده کمک زیادی به پیشبرد اهداف و سیاستهای سازمان جوانان کنند و علاوه بر تغییر سرنوشت افراد محروم روستائی، این افراد آسیبپذیر را به افراد مولد روستائی تبدیل کرده است.
وی گفت: وجود مجتمعهای دانشآموزی سبب شده روستائیانی تحصیل کرده و رشنفکر در مراکز و جایگاههای تصمیمگیری کشوری حضور یابند و با توجه به آشنائی کامل با مشکلات و معضلات روستاهای محروم، با دلسوزی، از برنامههای رشد و توسعه روستاها دفاع کرده و گامهای اساسیتری در این راه بردارند. از آثار وجود مجتمعهای دانشآموزی در مناطق محروم میتوان به کاهش اثرات بلایا، حوادث و سوانح طبیعی در این مناطق اشاره کرد.
سرپرست سازمان جوانان جمعیت هلال احمر افزود: از دیگر افتخارات مجتمعهای دانشآموزی میتوان به سطح بالای آموزشی در این مجتمعها اشاره کرد به طوری که هر ساله تعداد زیادی از اعضای این مجتمعها در دانشگاههای معتبر دولتی قبول و به ادامه تحصیل میپردازند. سابقه تأسیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به آبان ماه 1326 شمسی مطابق با 1947 میلادی برمی گردد. فعالیتهای آموزشی، برگزاری کلاسهای امدادی، عقیدتی، هنری، ورزشی و فنی حرفهای، برگزاری مسابقات ورزشی، برپایی اردو شامل مسابقات و فعالیتهای فرهنگی و هنری و برپایی نمایشگاهها از عمده فعالیتهای این سازمان است. همچنین تشکیل کانونهای هنری، تجهیز کتابخانه های مراکز جوانان در استانها و برگزاری همایشها از دیگر فعالیتهای این سازمان در سطح کشور است. از ابتکارات سالیان اخیر سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ایران باید به تشکیل کانونهای دانش آموزی، دانشجویی، کارگری و شاخه آزاد در مدارس، دانشگاهها، کارخانهها و درمیان سایر اقشار جوان جامعه اشاره کرد. این سازمان یک نهاد مردمی و داوطلبانه است که افراد از سن کودکی، نوجوانی و جوانی جذب این سازمان شده و مفاهیم اولیه بشردوستی و اصول اولیه هلال احمر را فرامیگیرند. هم اکنون این سازمان بیش از هزار و 100 کانون دانشجویی در دانشگاهها، 800 کانون جوانان در شهرها، 254 کانون طلاب در حوزههای علمیه و 700 کانون روستای فعال دارد که این کانونها به عنوان تشکلی غیرسیاسی و غیردولتی به منظور تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسانها، کوشش در برقراری دوستی و صلح پایدار میان ملتها و حمایت از زندگی و سلامت انسانها فعالیت میکنند.
*س_برچسبها_س*