سه‌شنبه 25 شهریور 1404

همانطور که ترامپ از برجام خارج شد بایدن می‌تواند به برجام بازگردد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
همانطور که ترامپ از برجام خارج شد بایدن می‌تواند به برجام بازگردد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: همانطور که ترامپ از برجام خارج شد به همان طریق بایدن نیز می‌تواند به برجام بازگردد.

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آمریکایی‌ها از طرفی از پیشرفت مذاکرات می‌گویند و از طرف دیگر گامی عملی در جهت مذاکرات لغو تحریم‌ها بر نمی‌دارند که این نشان از تناقض رفتاری آمریکایی‌ها دارد. دولت کنونی آمریکا از یک طرف منتقد رفتار دولت پیشین آمریکاست و دائم می‌گوید که خروج از برجام اشتباه بزرگی بوده، اما خود دولت بایدن گام موثری در رفع مشکل برنمی دارد.

به گفته ابوالفتح، تمام اقدامات در دست خود آمریکاست، زیرا همانطور که ترامپ از برجام خارج شد به همان طریق بایدن نیز می‌تواند به برجام بازگردد، چون رئیس جمهور قدرت صدور فرامین اجرایی را دارد. هر چند که در مورد توافق نیز تعریف آمریکایی‌ها از مذاکره و پیشرفت با تعریف ایران متفاوت است.

هشتمین دور مذاکرات برجام درباره برنامه هسته‌ای ایران روز دوشنبه 6 دی در هتل کوبورگ وین آغاز شد. تمرکز مقامات ایرانی در این دور از مذاکرات بر لغو تحریم‌های آمریکا معطوف شده است. برخی مقامات اروپایی ضمن بیان احتمال دستیابی به توافق تا فوریه 2022 اعلام کردند که اختلافات بین طرف‌های مذاکره کننده و ایران در حال کاهش است.

اما حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه کشورمان گفت: ما هنوز در مذاکرات وین شاهد ابتکارات جدید از سوی طرف‌های غربی نیستیم به نحوی که به نظر نمی رسد آماده بازگشت سریع به تعهدات خود باشند لذا در این موضوع احساس می‌کنیم هنوز غربی‌ها تعلل می‌کنند.