شنبه 29 دی 1403

همایش انسان و رایانه سرآغاز مطالعات این حوزه در ایران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
همایش انسان و رایانه سرآغاز مطالعات این حوزه در ایران

رئیس دانشکده رفاه و رئیس همایش انسان و رایانه گفت: همایش انسان و رایانه سرآغاز مطالعات این حوزه در ایران است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین همایش ملی تعامل انسان و رایانه، نظریه‌ها و کاربردها در سالن همایش‌های دانشکده رفاه برگزار شد.

محورهای همایش شامل رابط‌های کاربری، اصول طراحی، ارزیابی، حریم خصوصی و امنیت، ابزارها از هوش مصنوعی تا واقعیت، کاربردها در آموزش سلامت رسانه، کسب و کار، نمره افزارهای اسلامی و دیگر حوزه‌ها است.

دکتر طاهری‌پور؛ رئیس دانشکده رفاه و رئیس همایش انسان و رایانه در ابتدای این همایش گفت: همکاری با دانشگاه‌های امیرکبیر دانشگاه الزهرا با بنیاد بازی‌های رانندگی می‌باشد و امیدواریم که نتایج این همایش برای جامعه علمی مفید باشد.

وی تصریح کرد: موضوع تعامل انسان رایانه بیش از سه دهه است که در دنیا شکل گرفته است اما در ایران به صورت محدود مورد توجه قرار گرفته است. امیدواریم این همایش سرآغاز مطالعات بیشتری در حوزه تعامل انسان و رایانه در کشور باشد.

دکتری باقری دبیر علمی انجمن انسان و رایانه گفت: تعامل انسان و رویانه حوزه یزدانش است که مربوط به انسان و کامپیوتر می‌شود این حوزه یک حوزه بین رشته‌ای است که شامل سخت‌افزار نرم‌افزار مباحث انسان شناسی و روانشناسی است.

وی گفت اوایل تعامل انسان و کامپیوتر بسیار سخت بود به عنوان مثال برای نوشتن یک برنامه باید کاغذهای کارت‌های کاغذی را پانچ می‌کردیم تا کامپیوتر آنها را بخواند اما امروز به جایی رسیدیم که علم پیشرفت کرده است. اوایل صفحه‌های نمایش به صورت مانیتورهای لامپ و تصویر و بسیار حجیم بود اما امروز ما به ال‌سی‌دی رسیدیم.

وی تاکید کرد: هوش مصنوعی و چتری بیتی به ما این امکان را می‌دهد که با کامپیوتر صحبت کنیم و کامپیوتر این را می‌فهمد در واقع ما با زبان طبیعی با کامپیوتر صحبت کرده کامپیوتر نیز جواب ما را می‌دهد و به زودی به جایی می‌رسیم که تشخیص کامپیوتر از انسان بسیار سخت خواهد شد.

دکتر باقری خاطرنشان کرد در این همایش 47 مقاله دریافت شده است که آمار بسیار خوبیست 15 مقاله به صورت شفاهی پذیرفته شده و 14 مقاله نیز به صورت پوستری پذیرفته شده است.