همایش بزرگداشت شهید سرلشکر محمود اماناللهی برگزار شد
همایش شکوه ایثار بزرگداشت آزاده جانباز، شهید سرلشکر محمود اماناللهی با حضور فرمانده کل ارتش برگزار شد.
همایش شکوه ایثار بزرگداشت آزاده جانباز، شهید سرلشکر محمود اماناللهی با حضور فرمانده کل ارتش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ارتش، همایش شکوه ایثار گرامیداشت آزاده جانباز، شهید وحدت و الگوی ایثار سرلشکر محمود اماناللهی با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری در سالن همایشهای فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
فرمانده کل ارتش در این همایش سخنرانی خواهد کرد و در ادامه از کتاب در انتظار شهادت، لوح فشرده حاوی آثار و خاطرات شهید، تمبر یادبود ایشان و سردیس این شهید والامقام رونمایی خواهد شد.
همچنین همرزمان این شهید والامقام به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس و دلاورمردیهای ایشان خواهند پرداخت.
در این همایش امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، امیر سرتیپ قربانی فرمانده هوانیروز ارتش، سردار سرتیپ پاسدار علی فضلی جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش، سردار سرتیپ دهقان مشاور نظامی فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی), امیر سرتیپ دادبین فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش، خانواده معظم شهید اماناللهی و جمعی از فرماندهان و مسئولان ارشد نیروهای مسلح حضور دارند.
آزاده جانباز، شهید سرلشکر محمود امان اللهی 25 خرداد 1339 در روستای جعفرآباد سیاهمنصور از توابع شهرستان بیجار استان کردستان دیده به جهان گشود و پس از طی تحصیلات متوسطه در یکم مهر سال 1355 وارد دانشکده افسری ارتش شد. وی در دومین روز جنگ تحمیلی داوطلبانه با تعدادی از دانشجویان افسری تحت فرماندهی شهید سرلشکر سید موسی نامجوی به خرمشهر اعزام شد و در مدت حضور در مقاومت تاریخی در برابر دشمن تا بن دندان مسلح، دو بار به شدت مجروح و در بیمارستان آرین آبادان مداوا و بلافاصله به خط مقدم نبرد بازگشت.
شهید امان الهی به دلیل تجربه حضور در جنگهای نامنظم در کردستان به سرعت با کمک و هدایت شهید حجت الاسلام محمد حسن شریفی قنوتی در خرمشهر، گروههای پارتیزانی تحت عنوان "لشکر الله اکبر" متشکل از نیروهای مردمی را سازماندهی، آموزش و فرماندهی کرد. پیکر مجروح و بیهوش شهید امان اللهی در تاریخ 23 مهر 1359 با تخریب پل و اشغال مناطق غرب خرمشهر به اسارت نیروهای بعثی درآمد.
وی مدت 10 روز در بیمارستان بصره، 3ماه در سلول انفرادی در زبیر و در استخبارات حزب بعث در بغداد تحت بازجویی و شکنجه وحشیانه و مابقی ایام اسارت در اردوگاه رمادیه همنشین و هم سلولی شهید حجت الاسلام سید علی اکبر ابوترابی بود.
وی به موجب ماده 110 کنوانسیون سوم ژنو به عنوان مجروح جنگی صعبالعلاج با اولین کاروان آزادگان متشکل از 25 اسیر ایرانی، 26 خرداد 1360 در کشور قبرس با 17 نفر از اسرای عراقی مبادله شدند. شهید امان الهی پس از آزادی از اسارت و معالجه، مجدد با حضور در جبهه های جنوب و شمال غرب با حضور در عملیاتهای ظفر 1، ظفر2 و ظفر3، و همچنین کربلای 1، کربلای2 و کربلای 3 در مسئولیت های مختلف تا پایان جنگ به مجاهدت ادامه داد.
وی مسئولیتهای فرمانده گردان دانشجویان دانشگاه افسری ارتش در خرمشهر، دایره ضدجاسوسی امور اسرای عراقی در اداره دوم، معاون افسر عملیات قرارگاه عملیاتی حمزه سیدالشهدا در ارومیه، مسئول عقیدتی سیاسی لشکر 23 نیروهای مخصوص نوهد، معاون تیپ شهادت قرارگاه کربلا، فرمانده گردان تکاوران لشکر 28 پیاده کردستان، مشاور اجرایی فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت سپاه و پیشمرگان مسلمان کُرد موچش و رابط بین ارتش و سپاه در محور عملیاتی قروه سنندج، مسئول بسیج مستضعفین و قائممقام سپاه تکاب، فعالیت در دایره مبارزه با مواد مخدر سپاه کردستان، قائم مقام فرمانده سپاه سردشت، معاون افسر عملیات و مسئول بازرسی و دایره سیاسی قرارگاه حمزه سیدالشهدا و منطقه11 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرپرستی عقیدتی سیاسی لشکر 23 نیروهای مخصوص، فرمانده گردان ضربت عملیاتی جندالله بانه، معاونت حفاظت اطلاعات ناحیه ژاندارمری کردستان، مشاور دادستان نظامی سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی ناحیه انتظامی کردستان و معاون هماهنگ کننده عقیدتی نیروی انتظامی کردستان را در کارنامه خود دارد.
سرانجام شهید سرلشکر محمود امان اللهی در 17 خرداد 1379 در بیمارستان شریعتی تهران به علت جراحات دوران اسارت و جنگ ندای حق را لبیک گفت و به مقام شامخ شهادت نائل آمد و بنا به وصیت ایشان برخی از اعضای بدن وی به بیماران نیازمند