همایش بینالمللی هورامان در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود
کرمانشاه - ایرنا - دبیر کمیته اطلاعرسانی و روابط عمومی همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» گفت: این همایش اواخر تیرماه سالجاری به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
به گزارش ایرنا، دکتر «تورج زینیوند» روز سهشنبه در نشستی در دانشگاه رازی اظهار داشت: پیرو ثبت جهانی هورامان از منظر فرهنگی و زمینهسازی جهت دستیابی به توسعه پایدار این منطقه، برای نخستین بار برگزاری همایش بینالمللی با عنوان هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار در دستور کار دانشگاه رازی قرار گرفته است.
وی با تأکید بر همافزایی دستگاههای اجرایی مربوطه در راستای برگزاری هرچه باشکوهتر همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار ابراز امیدواری کرد این همایش توجه پژوهشگران و صاحب نظران دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و سایر مجامع علمی در سراسر جهان را به منطقه فاخر ملی و جهانی هورامان معطوف نماید.
زینیوند، بر استفاده از تمام ظرفیتهای رسانهای و فضای مجازی برای اطلاعرسانی گسترده همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار تأکید کرد.
در ادامه دکتر «نادر نادری» دبیر علمی همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار به معرفی اعضای این کمیته و تشریح برنامهها و فعالیتهای صورت گرفته پرداخت.
وی، 25 و 26 تیر ماه سال 1401 را زمان برگزاری همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اعلام کرد و گفت: محورهای این همایش شامل «باستانشناسی، تاریخ، صنایعدستی و میراث فرهنگی»، «ادبیات، زبان و گویشهای محلی»، «جغرافیا، محیط زیست و گردشگری»، «جامعهشناسی، آیین و هنر»، «اقتصاد، کارآفرینی، اشتغال و توسعه پایدار» و «معماری، شهرسازی و مرمت» است.
نادری با اشاره به راهاندازی وبسایت همایش، 31 خرداد 1401 را آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه همایش اعلام کرد و گفت: این همایش با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار میشود.
در ادامه دکتر «شیرین زردشتیان» دبیر اجرایی همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار اظهار داشت: از اولویتهای این همایش توجه به ابعاد مختلف فرهنگی هورامان از قبیل مواریث فرهنگی ملموس و ناملموس است تا ضمن تلاش برای تقویت ابعاد آن، زمینه شناسایی بیش از پیش ابعاد مختلف فرهنگ غنی هورامان از دیدگاه پژوهشگران حوزههای مختلف فراهم و دستیابی به توسعه پایدار منطقه تسهیل شود.
وی ارایه و انتشار آخرین مستندات و یافته های علمی با رویکرد منظر جهانی هورامان، تحکیم وحدت ملی و تعمیق همبستگی فرهنگی و اجتماعی، تعمیق نگاه دانش بنیان و جامعه محور در مطالعه مواریث فرهنگی در سطوح ملی و محلی، تدوین گزارش کار در حوزه پژوهش برای ارایه به یونسکو، شناخت جوامع محلی برای همراهی در توسعه منطقه و ایجاد امنیت پایدار و تشکیل شبکه پژوهشگران هورامان شناس و برنامه ریزی برای برگزاری نشست های مستمر را از جمله اهداف این همایش برشمرد.
در این جلسه وظایف و فعالیتهای محوله کمیتههای مختلف همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار؛ از جمله کمیته حراست، فرهنگی، روابط عمومی، اداری - مالی و پشتیبانی، انتشارات، دانشجویی و نمایشگاه تشریح شد. همچنین اعضای شورای سیاستگذاری همایش معرفی شدند.
برگزاری جلسات هماهنگی و هماندیشی با استانداری، فرمانداری و شهرداری و هماهنگی برای راهاندازی نمایشگاه همایش در محل دایمی نمایشگاههای کرمانشاه، در اختیار قرار دادن امکانات برای برگزاری سلسله نشستهای تخصصی و شیوههای تأمین مالی و جذب حامی همایش از موضوعات دیگری بود که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل میشود.
واژه هورامان یا اورامان از 2 بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود 300 هزار نفر جمعیت دارد.
بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.
به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، 295 اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با 200 اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.
وجود چهار هزار و 200 اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 2 هزار و 595 روستا و 35 شهر دارد.