چهارشنبه 9 آبان 1403

همایش توسعه و ارتقاء زیست بوم نوآوری صنعت خراسان شمالی افتتاح شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
همایش توسعه و ارتقاء زیست بوم نوآوری صنعت خراسان شمالی افتتاح شد

همایش تانای صنعت در شهرستان اسفراین روز گذشته 13 تیر ماه در محل مجتمع صنعتی لوله گستر اسفراین افتتاح شد

دنیای اقتصاد_خراسان شمالی: همچنین در ابتدای برگزاری همایش تانای صنعت، نمایشگاه تانا نیز افتتاح شد که بخشی از تولیدات شرکت لوله گستر و مجتمع صنعتی اسفراین به نمایش گذاشته شد.

62 ایده برای رفع مشکلات و نیازمندی‌های دو صنعت بزرگ مجتمع صنعتی و لوله گستر اسفراین ارسال شده است. با بررسی‌های صورت گرفته از مجتمع صنعتی اسفراین و لوله گستر 22 نیاز در این دو صنعت احصاء شده است که برای حل نیازمندی‌های آنها، 62 نفر ایده‌های خود را اعلام کرده اند، از 62 نفری که ایده‌های خود را ارسال کرده‌اند 45 نفر از فناوران استانی و ملی دو نفر از کارگزاران رسمی 11 نفر عضو هیئت علمی دانشگاه و 4 نفر نیز دانشجو بودند. 80 درصد ایده‌های ارائه شده از خراسان شمالی و 20 درصد از خارج از استان است.

نوآوری‌ها باید به خودکفایی منجر شود

محمدرضا حسین نژاد استاندار خراسان شمالی در این همایش گفت: جامعه و کشور نیاز به نوآوری با رویکرد خودکفایی رفع وابستگی‌ها دارد. نوآوری باید کمک کار تکمیل زنجیره تولید در بخش‌های مختلف باشد.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال، انتظار می‌رود نوآوران و شرکت‌های دانش بنیان بتوانند برای تامین انرژی صنعت فولاد، راهکار و ایده ارائه دهند.

حسین نژاد در ادامه گفت: در زمینه تامین آب برق و گاز فولاد نیاز به نوآوری است. همچنین زنجیره ارزش در استان در موضوعات مختلف باید با کمک حوزه دانش بنیان حل شود.

رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری مناسب نیست

مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: رتبه ایران در شاخص نوآوری در میان کشورهای جهان 53 است که مناسب نیست مصطفی صفدری در حاشیه نمایشگاه تانای صنعت خراسان شمالی در اسفراین اظهار داشت : پایین بودن رتبه ایران در نوآوری در حالی است که رتبه ما در تولید علم در میان کشورهای دنیا 15 است.

وی رتبه قوانین کسب و کار ایران را 131 در میان 132 کشور جهان عنوان کرد و افزود: شرایط نامناسبی در این شاخص داریم که بی‌ربط به پایین بودن رتبه در نوآوری نیست باید زیرساخت‌ها در زمینه قوانین و مقررات ارتقا یابد.

مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: در تبدیل علم به فناوری، فناوری به نوآوری و تجاری سازی ضعف داریم که باید برای رفع این ضعف تلاش شود.

وی اضافه کرد: در هزینه کرد تحقیق و توسعه توسط شرکت‌ها، همکاری‌های پژوهشی میان دانشگاه‌ها و صنعت و تعداد معاملات در زمینه سرمایه‌گذاری مشترک و اتحادهای استراتژیک فناورانه ضعف جدی وجود دارد.

صفدری با بیان اینکه نگاه زیست بوم در نوآوری باید مورد توجه قرار گیرد عنوان کرد: در دنیا نسل‌های مختلف مدل‌های نوآوری مورد توجه قرار دارد و نسل جدید فناوری باید مطابق با نوآوری باید سیستم فوتبالی و کار تیمی را مد نظر قرار دهد.

40 واحد تولیدی وارد مدار تولید شدن

حسین حاجی بگلو مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز در ادامه این همایش اظهار کرد: علاوه بر برگزاری این همایش تانا، به دنبال آن هستیم تا تانای پتروشیمی، صنعت، آلومینا و سیمان را نیز برگزار کنیم.

وی اظهار کرد: با برگزاری این نوع از همایش‌ها، نیازمندی‌های صنایع برطرف و سپس ایده‌های نوآورانه برای حل آنها ارائه می‌شود.

حاجی بگلو با اشاره به ارتباط صنعت با دانشگاه بیان کرد: در این راستا 10 تفاهم‌نامه میان صنایع با دانشگاه‌ها منعقد شده است.

وی افزود: در 165 واحد تولیدی که در سال گذشته پروانه بهره‌برداری برای آنها صادر شد، حدود 4000 شغل ایجاد شده است.

--> اخبار مرتبط