یک‌شنبه 30 دی 1403

همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار

معتصم پسر قذافی 100 میلیون دلار در بانک والیتا کشور مالت سپرده گذاری کرده بود.

همسر قذافی با اعتراض به حکم دادگاه کشور مالت خواستار دریافت 100 میلیون دلار پولی شد که پسرش در بانک این کشور واریز کرده بود.

به گزارش عصرایران، مقامات قضایی گفته اند همسر رهبر سابق لیبی (معمر قذافی) به حکم دادگاه کشور مالت اعتراض کرده است. دادگاه حکم داده بانک "والیتا" 95 میلیون یورو (معادل 100 میلیون دلار) را که پسر قذافی واریز کرده بود به دولت لیبی بازگردانده شود. این پول را معتصم پسر قذافی به حسابی در این بانک واریز کرده بود.

به نوشته رویترز، دولت لیبی با شکایت به دادگاه مالت، خواستار دریافت این پول شده بود و دادگاه هم این درخواست را قبول کرد. عکس - معمر قذافی رهبر وقت لیبی و همسرش صفیه

معمر قذافی بعد از 42 سال حکمرانی در لیبی، در سال 2011 با اعتراضات داخلی و جنگ داخلی حکومتش سرنگون و او نیز به دست مخالفان مسلح کشته شد. شماری از فرزندان قذافی کشته یا زندانی شدند. همسر و دو فرزندش هم به عمان رفتند و در این کشور پناهنده شدند.

"صفیه" همسر قذافی و وکلایش در اعتراض به حکم دادگاه گفته اند دادگاه های مالت صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارند و نمی توانند درباره سرنوشت این پول حکم دهند.

حکم دادگاه در ماه گذشته میلادی صادر شد. این پرونده قضایی از سال 2012 آغاز شد یعنی یک سال بعد از سرنگونی حکومت قذافی در اعتراضات مردمی و جنگ داخلی. قذافی رهبر لیبی در همان سال به دست مخالفان مسلح، کشته شد.

پس از آن وقتی معتصم پسر قدافی توسط مخالفان مسلح دستگیر شد تعدادی کارت بانکی مربوط به بانک والیتا در مالت نزد او پیدا شد.

عکس - معتصم پسر قذافی (رهبر وقت لیبی) بعد از بازداشت توسط مخالفان مسلح، در شرایط نامشخص کشته شد.

معتصم پسر قذافی هم در شرایط غیرشفاف کشته شد. یک وکیل اهل مالت به نام "لویس کاسار پولیسینو" به وکالت از ورثه قذافی به حکم دادگاه اعتراض کرده و پیگیری می کند. قبل از این دادگاه مالت، شکایت و استدلال دادستانی لیبی را پذیرفته بود. دادستانی لیبی گفته بود براساس قانون لیبی، معتصم به عنوان افسر ارتش نمی توانست از هیچ سود تجاری یا فعالیت اقتصادی استفاده کند.

همچنین برخلاف قانون، معتصم توضیحی درباره این پول به مراجع قانونی در لیبی ارائه نکرده بود. همسر قذافی در اعتراض به حکم دادگاه گفته است قوانین لیبی که به آن استناد شده قوانین جنایی است در حالی که هیچ شکایت جنایی علیه معتصم یا ورثه او مطرح نشده است. معتصم قذافی معتصم، پسر چهارم قذافی و افسر ارتش لیبی بود. او بین سال های 2008 تا 2011 یعنی زمان اعتراضات و سرنگونی حکومت، سمت "مشاور امنیت ملی" را برعهده داشت. وی از حلقه نزدیک به قذافی به شمار می رفت. بعد از آغاز اعتراضات و جنگ داخلی در لیبی در سال 2011 او در درگیری های شهر سرت لیبی بازداشت و سپس کشته شد. در زمان مرگ، 36 ساله بود. او در جنگ با مخالفان مسلح، فرماندهی یکی از واحدهای نیروهای دولتی و حامیان قذافی را در شهر سرت برعهده داشت. شهر سرت به عنوان مرکز حامیان قذافی مشهور بود.

عکس - هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا و معتصم قذافی پسر رهبر لیبی و مشاور امنیت ملی این کشور - واشنگتن او در جایگاه مشاور امنیت ملی لیبی بعد از عادی سازی روابط با امریکا، با سفر به واشنگتن با هیلاری کلینتون دیدار و گفتگو کرد. این بالاترین سطح دیدار میان دولت قذافی و امریکا به شمار می رود. درباره ویژگی های معتصم قذافی گفته می شود بسیار ولخرج بود از جمله اینکه مبالغ هنگفتی را برای خوانندگی بیانسه و ماریا کری در جشن های شخصی اش پرداخته بود. "فانیسا هیسلر" بازیگر و مدل مشهور ایتالیایی به داشتن ارتباط نزدیک با معتصم اعتراف کرد. او از معتصم به هنگام جنگ داخلی لیبی و حتی بعد از کشته شدنش حمایت کرد. همسر قذافی صفیه همسر قذافی بعد از انقلاب لیبی در سال 2011 و سرنگونی حکومت، در چند کشور آواره بود تا اینکه توانست از کشور عمان، پناهندگی سیاسی بگیرد و هم اکنون به همراه 2 فرزندش در این کشور زندگی می کند.

ابتکار عمل پسر قذافی برای حل بحران لیبی: برخی افراد از روند انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کنند انقلاب و اعتراض در کشورها، نتیجه غیرمستقیم جنگ روسیه علیه اوکراین در اواخر سال گذشته میلادی، شورای امنیت سازمان ملل متحد صفیه همسر قذافی و دو فرزندش عایشه و محمد را از ممنوعیت سفر خارج کرد. دلیل این اقدام، انسان دوستانه اعلام شده بود. محمد فرزند قذافی از همسر نخستش (فتحیه النوری) است.

عکس - معمر قذافی رهبر وقت لیبی و همسرش صفیه

در سال گذشته میلادی اتحادیه اروپا هم اسم عایشه دختر قذافی را از فهرست تحریم ها ومجازات ها حذف و اعلام کرد او تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی و منطقه ای نیست. از میان فرزندان قذافی، سال گذشته (2021) یعنی 10 سال بعد از انقلاب لیبی و کشته شدن پدرش، به سیاست بازگشت و هم اکنون مدعی حکمرانی در این کشور است. انقلاب لیبی به 42 سال (از 1969 تا 2011) حکمرانی معمر قذافی پایان داد. سیف الاسلام قذافی ابتدا کاندیدای انتخابات ریاست دولت شد. بسیاری به اتفاق اعتراض کردند. سیف الاسلام در سال 2015 در دادگاه لیبی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی به اعدام محکوم شد. او همچنین تحت تعقیب دادگاه جنایی بین المللی برای محاکمه به اتهامات جرایم ضدانسانی است. این دادگاه می خواهد سیف الاسلام را به دلیل کشتارو سرکوب معترضین علیه حکومت قذافی در سال 2011 محاکمه کند. دادگاه لیبی کاندیداتوری سیف الاسلام را رد کرد. از میان اعضای خانواده قذافی، معمر قذافی (رهبر سابق) بعد از سقوط حکومت و پایتخت (طرابلس) به شهر سرت لیبی فرار کرد اما در این شهر به دست مخالفان مسلح دستگیر و کشته شد. "ساعدی" پسر سوم قذافی 49 ساله هنگام جنگ داخلی به کشور نیجر فرار کرد اما دولت نیجر او را به دولت جدید لیبی تحویل داد. او علاقمند به فوتبال و چند مرحله در تیم های اروپایی بازی کرد. رئیس سابق فدراسیون فوتبال لیبی است. از وی سوابق متعددی در زمینه مصرف مواد مخدر، زیاده روی در مصرف الکل، بدرفتاری با کارکنان و افراد زیرمجموعه موجود است. او بعد از آغاز جنگ داخلی در سال 2011، دستگیر و به زندان افتاد.

عکس - معمر قذافی رهبر وقت لیبی و پسرش معتصم

تماشاخانه

ببینید | ساخت جاده در قلب جنگل هیرکانی و در زیستگاه پلنگ؛ احتمال خروج این محدوده از فهرست جهانی یونسکو

ببینید | خاکسپاری مجید عبدالباقی کنار برادرش حسین عبدالباقی (مالک متروپل)

فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 2
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 3
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 4
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 5
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 6
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 7
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 8
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 9
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 10
همسر قذافی به دنبال پس گرفتن 100 میلیون دلار 11