همکاریهای مشترک واحد علوم و تحقیقات و کشور چین گسترش یافت
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمشید صباغ زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات که حوزه مطالعاتی و تحصیلی ایشان در حیطه مذکور است با همراهی شهرام سلیمانی سرپرست مرکز تحقیقات فناوریهای کوانتومی این واحد برای بازدید از آخرین تحولات علمی صورت گرفته و محصولات تولید شده در این حوزه، عازم کشور چین شده و از ظرفیتهای موجود موسسات چینی در این زمینه بازدید کردند. صباغزاده...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمشید صباغ زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات که حوزه مطالعاتی و تحصیلی ایشان در حیطه مذکور است با همراهی شهرام سلیمانی سرپرست مرکز تحقیقات فناوریهای کوانتومی این واحد برای بازدید از آخرین تحولات علمی صورت گرفته و محصولات تولید شده در این حوزه، عازم کشور چین شده و از ظرفیتهای موجود موسسات چینی در این زمینه بازدید کردند.
صباغزاده در این مذاکرات، پتانسیلها و توانمندیهای واحد علوم و تحقیقات را شرح داده و با توجه به علاقهمندیهای مشترک بین طرفین، تفاهم نامه همکاریهای مشترک علمی، انتقال دانش فنی و ساخت تجهیزات میان واحد علوم و تحقیقات و چند موسسه معتبر کشور چین منعقد شد.
شهرام سلیمانی سرپرست مرکز تحقیقات و فناوریهای کوانتومی این واحد گفت: با توجه به نیاز اساسی و گریز ناپذیر کشور در جهت دستیابی به فناوریهای کوانتومی و تاکیدات مقام معظم رهبری در پیشبرد این حوزه، از مهرماه سال 1401 راهاندازی اولین مرکز تحقیقات فناوریهای کوانتومی دانشگاه آزاداسلامی در واحد علوم و تحقیقات آغاز شد.
وی ادامه داد: این مرکز در چهار حوزه اطلاعات کوانتومی، حسگرهای کوانتومی، محاسبات کوانتومی و کوانتوم بایولوژی فعالیت خود را شکل داده است. این مرکز همکاریهای تنگاتنگی با محققین کشورهای دیگر را شروع کرده و نتیجه این همکاریها در قالب مقالات علمی در مجلات معتبر در حوزه فیزیک و کوانتوم به چاپ رسیده است.
سلیمانی افزود: در جهت پیشبرد اهداف مرکز تحقیقات فناوریهای کوانتومی واحد علوم وتحقیقات و نیز با توجه به اینکه کشور چین از کشورهای پیشرفته در این حوزه است، مقدمات بازدید از سه موسسه مهم در این حوزه در کشور چین فراهم شد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورهای توسعه یافته با سرعت زیادی در این مسیر در حال پیشرفت هستند و تکنولوژیهای نسل جدید بر پایه فناوریهای کوانتومی است، تعلل در ورود به این حوزه، خسارتهای جبران ناپذیری در امنیت اطلاعات و کاربرد فناوریهای نوین کوانتومی، تحمیل خواهد کرد. مرکز تحقیقات فناوریهای کوانتومی واحد علوم و تحقیقات با شناسایی نیازهای اساسی کشور در راستای این فناوریها، قدم در این عرصه مهم گذاشته و از محققین متخصص و متعهد در این حوزه دعوت به همکاری میکند. براساس این گزارش، در سلسله بازدیدهای صورت گرفته از مراکز فناوری کوانتومی کشور چین، جمشید صباغزاده و شهرام سلیمانی به تبادل و مذاکره مباحث علمی در راستای هدف سفر با استفاده از مفاهیم فیزیک و کوانتوم با محققین آن مراکز پرداختند. طرفین چینی با توجه به ظرفیتهای موجود در این واحد، خواستار فعالیتهای مشترک علمی در حوزه ساخت و بهینه سازی تجهیزات بر پایه علوم کوانتوم، شدند.