شنبه 10 آذر 1403

هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است

هندبال ایران علاوه بر جهانی شدن در رده مردان و بانوان بزرگسال، در کمتر از یک ماه گذشته 4 سهمیه جهانی دیگر در تیم‌های پایه بانوان و ساحلی کسب کرده است.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، فدراسیون هندبال ایران در کمتر از 10 ماه گذشته با اعتماد به بانوان و اعزام تیم‌های پایه به مسابقات قهرمانی آسیا موفق شد 3 سهمیه جهانی در بخش بانوان کسب کند. همچنین سهمیه مسابقات جهانی در بخش مردان و دو سهمیه جهانی در هندبال ساحلی موفقیتی بود که در هندبال رقم خورد تا این رشته به یکی از پر افتخارات ترین‌های ورزش ایران تبدیل شود.

نخستین صعود یک ورزش توپی بانوان به مسابقات جهانی با درخشش زنان هندبالیست

تیم ملی هندبال بانوان کشورمان برای نخستین بار در تاریخ ورزش‌های گروهی و توپی بانوان ایران، علاوه بر صعود به جمع 4 تیم برتر رقابت‌های قهرمانی آسیا، سهمیه حضور در رقابت‌های جهانی اسپانیا را کسب کرد تا برای اولین بار رویای جهانی شدن بانوان هندبال ایران را محقق سازد.

ملی‌پوشان کشورمان با برتری برابر کویت، فلسطین و اردن و سوریه شکست برابر ژاپن، به جمع 4 تیم پایانی مسابقات قهرمانی آسیا صعود کرد. تیم ملی هندبال کشورمان در حالی موفق به کسب این نتایج شد که تست کرونای عزت‌الله رزمگر مدیر فنی، خدیجه قانع مربی و نشیمن شافعیان مشاور فنی این تیم مثبت اعلام شد و ایران در سه مسابقاه پایانی خود کادر فنی را به دلیل ابتلا به کرونا روی نیمکت نداشت و کادر فنی از طریق تماس تلفنی با پزشک و سرپرست تیم، بازیکنان را هدایت کردند.

بیست و پنجمین دوره مسابقات جهانی هندبال زنان برای اولین بار با 32 تیم و از 10 تا 28 آذر در اسپانیا برگزار شد. ایران در کنار نروژ، رومانی و قزاقستان در گروه C مسابقات جهانی قرار گرفت و پس از سه شکست در دور اول و به پرزیدنت کاپ راه یافتند و پس از شکست برابر کامرون، آنگولا و ازبکستان در رده سی و یکم جهان ایستادند.

در این مسابقات عملکرد انفرادی بازیکنان قابل قبول بود به طوری که فاطمه خلیلی، دروازه‌بان کشورمان در این مسابقات 2 بار به عنوان ارزشمندترین بازیکن زمین انتخاب شد و همچنین الناز قاسمی نیز با 9 گل در دیدار ازبکستان این عنوان را برای خود ثبت کرد.

بعد از زنان، مردان هم جهانی شدند

بیستمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی آسیا و انتخابی مسابقات جهانی سوئد - لهستان از 28 دی تا 11 بهمن 1400 به میزبانی دمام عربستان برگزار شد. تیم ملی هندبال کشورمان در این مسابقات در جایگاه چهارم ایستاد و هندبال ایران با قرار گرفتن در جمع 5 تیم پایانی، جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان 2023 را کسب کرد.

شاگردان مانوئل فرناندز در دور مقدماتی رقابت‌های هندبال قهرمانی مردان آسیا، در گروه B، با تیم‌های عربستان سعودی، استرالیا و هند هم‌گروه بودند و پس از شکست تمام حریفان در دور اول و با صعود از گروه خود به عنوان تیم نخست، در دور اصلی این رقابت‌ها، در گروه 2، با تیم‌های بحرین، عراق و کویت هم‌گروه شد.

تیم ملی هندبال کشورمان در دور دوم ابتدا عراق را شکست داد و سپس در برابر کویت با گل دقایق پایانی سجاد استکی با نتیجه 27 بر 26 به برتری رسید و به جمع 4 تیم پایانی صعود کرد.

یونس آثاری، محمدرضا اورعی، احسان ابویی، مجتبی حیدرپور، امیدرضا سرپوشی، محمد سیاوشی، علی رحیمی کازرونی، محمدرضا کاظمی، محمد کیانی، یاسین کبیریان، کیارش طاهری، محمد غلامی، سجاد استکی، پویا نوروزی‌نژاد، سید مهدی موسوی، مهرداد صمصامی، افشین صادقی و حسین جهانی ترکب تیم ایران را در این مسابقات تشکیل دادند. نکته قابل تامل در این مسابقات این است که لژیونرهای نامدار کشورمان از جمله سعید حیدری‌راد، محسن باباصفری، سعید برخورداری، سیدعلیرضا موسوی و همچنین الله‌کرم استکی به دلایل مختلف از جمله مصدومیت، تیم ملی را در عربستان همراهی نکردند.

پیش از این و در سال 2014 و در مسابقات بحرین ایران توانسته بود با کسب جایگاه سوم آسیا جواز حضور در مسابقات جهانی قطر را نیز به دست آورد و به این ترتیب اولین حضور ایران در مسابقات قهرمانی جهان رقم خورد و اینبار ملی‌پوشان هندبال کشورمان برای دومین بار راهی مسابقات قهرمانی جهان خواهد شد.

جهانی شدن دختران نوجوان و جوان با قهرمانی و نایب قهرمانی در آسیا

شانزدهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی جوانان آسیا در بخش دختران از 16 اسفند ماه در آلماتی قزاقستان آغاز شد و در پایان این مسابقات هندوستان با 6 امتیاز و به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به ایران قهرمان شد، تیم کشورمان با همین امتیاز به عنوان نایب قهرمان بر سکوی دوم آسیا ایستاد و قزاقستان، میزبان این دوره از مسابقات در رده سوم قرار گرفت. ازبکستان و تایلند نیز در رده‌های چهارم و پنجم ایستادند. دختران جوان کشورمان با کسب جایگاه دوم مسابقات همراه هندوستان جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان در اسلوونی را کسب کردند.

نهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی آسیا در رده دختران نوجوان نیز از 28 اسفند به میزبانی آلماتی قزاقستان و با حضور تیم های ایران، ازبکستان، قزاقستان، هند و سوریه آغاز شد و تیم ملی هندبال دختران ایران با 4 پیروزی و با 8 امتیاز کامل به عنوان قهرمانی این مسابقات به کار خود پایان داد.

سیده لیلا حسینی، هدیه ویسی، معصومه قنبری، هانیه کریمی، غزل عادلی، مرضیه قاراخانی، مبینا حسن‌نژاد، مهربان بدوی، نگار زنده‌بودی، مائده شهبازی، سارا موسی‌زاده، هستی دوخایی، الناز یارمحمدی توسکی، آرزو بهمئی، فاطمه مریخ و شهرزاد نصوحی 16 بازیکن تیم ملی هندبال دختران ایران را تشکیل می‌دهند.

شهرزاد نصوحی، نسترن گودرزی، زهرا فتوتی، فاطمه مریخ، فاطمه احمدی، شقایق چراغی، آسمان بدوی، الناز یارمحمدتوسکی، فریماه احمدی، مبینا حاج حیدری، هانیه شاه ویسی، نگین رحمانی، صبا زنگنه، بهارزنگنه، هستی دوخایی و آرزوبهمئی ملی‌پوشان کشورمان در رده نوجوانان بودند.

غلامعلی اکبرآبادی به عنوان مدیر فنی جوانان و نوجوانان، مهسا معتمدی و زهرا احمدی‌نیا به عنوان مربی جوانان و فاطمه محمدخانی به عنوان مربی نوجوانان، آزاده گیلانی به عنوان سرپرست جوانان و مریم رضائیان به عنوان سرپرست نوجوانان و ندا اسدی به عنوان فیزیوتراپ کادر فنی تیم جوانان و نوجوانان را تشکیل دادند.

شانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان آسیا اگر چه با حضور 5 تیم برگزار شد اما از سطح بالایی برخوردار بود و همه تیم‌ها با آمادگی کامل در تورنمنت حاضر شدند که رقابت نزدیک ایران، قزاقستان و هندوستان برای کسب جایگاه قهرمانی و کشیده شدن جایگاه تیم‌ها به بازی پایانی در رده جوانان و همچنین نتایج نزدیک ایران، ازبکستان و قزاقستان در رده نوجوانان نیز گواهی بر این مطلب است.

موضوع دوم در مورد غیبت کره جنوبی و ژاپن است. باید اشاره کرد که اگر کره‌جنوبی و ژاپن هم در مسابقات حضور داشتند باز هم جوانان ما سهمیه مسابقات جهانی را کسب می‌کردند چرا که در این شرایط سهمیه‌های بیشتری در این مسابقات توزیع می‌شد.

پس از جهانی شدن دختران جوان و نوجوان ایران و تاریخ سازی آنها، برخی رسانه‌ها که بعضا رسانه‌های خارجی هستند، کسب سهمیه هند و ایران را فرصتی دانستند که در نبود کره‌جنوبی و ژاپن در این مسابقات برای ایران فراهم شده که در پاسخ به این ادعا باید گفت در این دوره از مسابقات قهرمانی جهان به منظور توسعه هندبال زنان، 32 تیم حاضر خواهند بود که سهم قاره آسیا 5 تیم است. کره‌جنوبی و ژاپن از آسیا سهمیه خود را مستقیما دریافت کردند، دو تیم نیز در مسابقات قهرمانی آسیا مجوز را به دست آوردند و تیم پنجم هم توسط کنفدراسیون هندبال آسیا معرفی خواهد شد که به احتمال زیاد قزاقستان خواهد بود. با این شرایط اگر هم کره‌جنوبی و ژاپن هم در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا حاضر می‌شدند با توجه به افزایش تعداد سهمیه‌های آسیا، باز هم دختران ما جهانی می‌شدند.

در این دوره از مسابقات 13 کشور بحرین، هند، اردن، قزاقستان، کره جنوبی، کویت، ازبکستان، امارات، تایلند، فیلیپین، سوریه و عمان اعلام آمادگی کرده بودند که به جز کره‌جنوبی سایر تیم‌ها حریفان قدرتمندی برای ایران نبودند و در نهایت تنها 5 تیمی که آمادگی داشتند در مسابقات حاضر شدند.

جهانی شدن هندبال ساحلی پازل افتخارات هندبال را تکمیل کرد

هشتمین دوره مسابقات هندبال ساحلی مردان آسیا و دومین دوره مسابقات هندبال ساحلی قهرمانی نوجوانان آسیا از تاریخ 2 تا 8 فروردین ماه 1401 و با حضور 6 تیم ایران، هند، قطر، عمان، ویتنام و فیلیپین در بخش بزرگسالان و ایران، هند، قطر، پاکستان، اردن و افغانستان در بخش جوانان در تهران برگزار شد. دو تیم برتر مسابقات بزرگسالان و سه تیم برتر مسابقات نوجوانان جواز حضور در مسابقات جهانی هندبال ساحلی که در ماه ژوئن در یونان برگزار می‌شود را کسب کردند.

در پایان این مسابقات در بخش بزرگسالان تیم ملی هندبال کشورمان با سه پیروزی برابر ویتنام، فیلیپین و قطر و شکست برابر عمان بر سکوی قهرمانی ایستاد، قطر بر سکوی دوم ایستاد و عمان سوم شد. قهرمانی ایران در حالی رقم خورد که قطر در پنج دوره گذشته قهرمان بی چون و چرای مسابقات هندبال ساحلی قهرمانی آسیا بوده و پر افتخارترین تیم آسیا است. عمان نیز بعد از 5 دوره نایب قهرمانی و ناکامی برابر قطر این بار امیدوار بود که در تهران بر سکوی قهرمانی بایستد.

در بخش نوجوانان نیز ملی‌پوشان کشورمان با شکست تمام رقبای خود قهرمان شد، اردن در جایگاه دوم ایستاد و قطر بر سکوی سوم ایستاد. به این ترتیب هندبال ساحلی ایران در رده بزرگسالان و نوجوانان هم جهانی شد تا پازل افتخارات هندبال ایران در نخستین روزهای سال 1401 تکمیل شود.

حرف آخر

فدراسیون هندبال با حضور رئیس جوان خود و با توجهاتی که به تیم‌های پایه و به خصوص بخش بانوان داشت موفق شد تا مسیر جهانی شدن هندبال زنان را فراهم کند. به جرات می‌توان گفت که در سال گذشته و در شرایطی که شیوع ویروس کرونا اعزام تیم‌های پایه به خصوص در بخش زنان را به حداقل رسانده بود و اعزام‌ها در رشته‌های تیمی بیشتر معطوف به رده بزرگسالان و بیشتر در بخش مردان بود، در هندبال تمام تیم‌های بانوان در هر سه رده سنی به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شدند. این در حالی است که در شرایط اقتصادی فعلی اعزام رشته‌های تیمی منوط به صرف هزینه‌های زیادی است. به طوری که علیرضا پاکدل رئیس فدراسیون هندبال در این باره به تسنیم گفت: "ما 10 میلیارد تومان یعنی یک و نیم برابر بودجه‌ای که بخشی از آن را هم به ما ندادند، برای این اعزام سه رده سنی بانوان هزینه کردیم. به این هزینه‌ها، اعزام رده‌های سنی آقایان، ساحلی اردوهای ملی، هزینه‌های جاری فدراسیون و پرداختی به استان‌ها را هم اضافه کنید.

وی افزود: رشته‌ای با این حجم اعزام و با این تعداد تیم‌های ملی در ساحلی و سالنی و داشتن 12 تیم ملی اگر بخواهد در مسیر فعلی حرکت کند باید مورد توجه و حمایت قرار بگیرد به خصوص در بحث مالی. اینکه ما اسپانسر آوردیم و در همه رده‌های سنی بانوان اعزام انجام دادیم نباید باعث شود توجهات به این رشته کمتر باشد. باید یادآوری کنم که امروز با توجه به شرایط موجود در سال 1401 بیش از 100 اردوی ملی برای همه رده‌های سنی نیاز داریم. متاسفانه کاسه بودجه هندبال از اول کوچک گرفته شده است."

در پایان باید این نکته را یادآوری کرد که هندبال ایران امسال برنامه فشرده‌ای را دارد و در نخستین گام باید اردوهای خود را در تمام رده‌ها در بخش ساحلی و سالنی آغاز کند و تدارکات لازم را برای حضور تیم‌های هندبال نوجوانان و جوانان دختر در مسابقات جهانی گرجستان و اسلوونی، تیم هندبال بزرگسالان در مسابقات جهانی سوئد - لهستان و تیم‌های ساحلی بزرگسالان و نوجوانان در مسابقات جهانی یونان را فراهم کند. در کنار آن باید به اعزام تیم زنان و مردان به بازی‌های کشورهای اسلامی و مردان در بازی‌های آسیایی هانگژو اشاره کرد که حضور موفق در این رویدادها نیز نیازمند فراهم کردن تدارکات خوب از سوی فدراسیون است و مطمئنا بودجه حدود 9 میلیارد تومانی برای این حجم از برنامه‌های هندبال کافی نیست و لازم است تا وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در این امر در کنار هندبال باشند تا در مسیری که هندبال امروز آغاز کرده است در آینده نزدیک به سکوهای برتر آسیا و جهان ختم شود.

واکنش سجادی به احتمال اعزام تیم هندبال بانوان به بازی‌های آسیایی صالحی‌امیری: باید از تیم ملی فوتبال و امید حمایت کرد / آینده از آن هندبال خواهد بود پاکدل: نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت باشد / جامعه هندبال می‌پرسد چرا حقوق این رشته را مطالبه نمی‌کنید؟
هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است 2
هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است 3
هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است 4
هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است 5
هندبال روی نوار جهانی شدن / حالا وقت حمایت مسئولان است 6