هند همکاری نظامی با آمریکا را گسترش میدهد
دهلی نو - ایرنا - دولت هند اعلام کرد که چندین مقام آمریکایی در دو هفته آینده به این کشور سفر خواهند کرد و دهلی نو آماده است قراردادهای جدید نظامی زیادی با آمریکا امضا کند.
به گزارش نشریه "هندوستان تایمز"، انتظار میرود دور سوم مذاکرات دوجانبه هند و آمریکا موسوم به "مذاکرات 2+2" در هفته پایانی ماه جاری (اکتبر) در دهلی نو برگزار شود. مقامات دولتی هند افزودند که در طول این مذاکرات هند توافق نامه همکاری و تبادل پایهای در زمینه هوا و فضا را با آمریکا امضا خواهد کرد. امضای این توافق به هند اجازه خواهد داد تا بتواند پهپادهای نظامی و مسلح از نوعام کیو - 9 بی را از آمریکا خریداری کند. این درحالی است که قرار است اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند فردا در حاشیه اجلاس امنیتی ائتلاف چهارجانبه (گروه کواد با حضور ژاپن، آمریکا، استرالیا و هند) در توکیو با مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و گفت و گو کند.
پس از آن استفان بیگان معاون وزیر امور خارجه آمریکا به هند سفر خواهد کرد. در پایان ماه جاری نیز مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا با راجنات سینگ همتای هندی خود در دهلی دیدار خواهد داشت. امضای توافق نامه همکاری و تبادل پایهای در زمینه هوا و فضا برای هند بسیار اهمیت خواهد داشت زیرا این کشور قادر خواهد بود از نقشههای جغرافیایی آمریکا از جهان برای افزایش دقت موشکهای کروز و بالستیک خود استفاده کند. هند و آمریکا هم اکنون دارای یک توافق نامه نظامی هستند که به آنها اجازه استفاده از پایگاههای نظامی یکدیگر برای سوخت گیری و همچنین تدارکات را میدهد.
پیشنهاد جنگندههای اف -21 برای استفاده انحصاری هند نشریه "دیفنس نیوز نوشت: شرکت لاکهید مارتین آمریکا پیشنهاد داده است اگر نیروی هوایی هند جنگندههای اف -21 این شرکت را خریداری کند، آمریکا این نوع جنگندهها را به هیچ کشور دیگری نخواهد فروخت. ویلیام بلیر رییس شرکت لاکهید مارتین گفت: تولید جنگندههای اف -21 در هند، اقدام بعدی است. مشارکت هند در تولید جنگندههای اف -21 به همکاریهای آینده یعنی تولید جنگنده اف -35 در این کشور منجر خواهد شد.
همکاری نظامی هند و آمریکا بر اساس وب سایت وزارت امور خارجه هند، تجارت دفاعی دوجانبه هند و آمریکا، از کمتر از یک میلیارد دلار در سال 2008، به 18 میلیارد دلار در سال 2019 افزایش یافته است. صادرات تسلیحات نظامی آمریکا به هند "رشدی بیش از 550 درصدی را در سالهای 17- 2013 در مقایسه با 5 سال گذشته آن را تجربه کرده است.
اکنون آمریکا به دومین تامین کننده تسلیحات نظامی هند تبدیل شده است. در این زمینه، دولت ترامپ نه تنها قراردادهای نظامی با هند که در دولت های پیشین آمریکا به امضا رسیدند را لغو نکرد، بلکه راه را برای فروش متمرکزتر این تجهیزات هموار ساخته است. دولت ترامپ به دنبال ایفای نقش بزرگتر هند در منطقه اقیانوس هند بوده تا فشار بر روی ارتش آمریکا کاسته شود. این طرح در دولت اوباما نیز مورد توجه بود. لیون پانتا وزیر اسبق دفاع آمریکا در مصاحبه خود با وب سایت وابسته به وزارت دفاع هند گفت: هدف از ظهور هند به عنوان یک تأمین کننده امنیت در منطقه اقیانوس هند، کمک به آمریکا برای "تقسیم وظایف" و همچنین کاهش "فشار بر نیروهای آمریکایی" مستقر در غرب اقیانوس آرام بوده است. دولت ترامپ در راستای توانمندسازی نیروی دریای هند، بر بهبود توانایی نظارت دریایی هند در تجارت دفاعی متمرکز شده است زیرا آمریکا معتقد است هند برای تبدیل شدن به یک تضمین کننده امنیت در منطقه به یک سیستم نظارت دریایی توانا در منطقه اقیانوس هند احتیاج دارد.
در این راستا این کشور برای فروش بالگردهای "ام اچ -60 رومئو سیهاک"، اسلحه "ام کی 45"، اژدرهای "ام کی 54"، موشکهای "ای جی ام -84 ال" به نیروی دریای هند اقدام کرده است. نیروی دریایی هند به مدت طولانی خواهان دستیابی به این تجهیزات بود. بر اساس گزارش خبرگزاری "ای ان آی" هند، دهلی نو همچنین اولین کشور خریدار هواپیماهای نظارت دریایی "پی 8" آمریکا به ارزش 2. 1 میلیارد دلار بوده است. هند هم اکنون به دنبال خرید 6 فروند هواپیمای دیگر پی 8 از آمریکا است که این امر دهلی نو را به تنها کشور خارجی با بزرگترین ناوگان این نوع از هواپیماهای آمریکایی تبدیل میکند.
نیروی دریایی هند همچنین به دنبال خرید 10 فروند پهپاد شکارچی مسلح و غیر مسلح از آمریکا برای عملیاتهای دریایی است. پنتاگن همچنین 12 موشک "یو جی ام -84 ال هارپون" و 10 موشک "یو تی ام - 84 ال" که دارای قابلیت شلیک از زیردریایی هستند را به ارزش 81 میلیون دلار به نیروی دریایی هند فروخته است. این اقدام با هدف افزایش توانایی هند در جنگ ضد کشتی انجام شده است.
*س_برچسبها_س*