دوشنبه 5 آذر 1403

هنرمندان آمریکایی در اعتراض به رویکرد یک جانبه‌گرای اتحادیه بازیگری، به پا خاستند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هنرمندان آمریکایی در اعتراض به رویکرد یک جانبه‌گرای اتحادیه بازیگری، به پا خاستند

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو به نقل از العربی الجدید، در روزهای اخیر، اعتراضات در داخل اتحادیه بازیگران - اتحادیه آمریکایی هنرمندان رادیو و تلویزیون "SAG-AFTRA" که ده‌ها هزار عضو فعال در صنعت سینما و تلویزیون دارد، شدت گرفته است. این اعتراضات در پی بحث‌هایی درباره جنگ مستمر نسل‌کشی اسرائیل از تاریخ 7 اکتبر در غزه به وقوع پیوسته است. در جدیدترین رویداد، تعدادی از ستارگان...

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو به نقل از العربی الجدید، در روزهای اخیر، اعتراضات در داخل اتحادیه بازیگران - اتحادیه آمریکایی هنرمندان رادیو و تلویزیون "SAG-AFTRA" که ده‌ها هزار عضو فعال در صنعت سینما و تلویزیون دارد، شدت گرفته است. این اعتراضات در پی بحث‌هایی درباره جنگ مستمر نسل‌کشی اسرائیل از تاریخ 7 اکتبر در غزه به وقوع پیوسته است. در جدیدترین رویداد، تعدادی از ستارگان و اعضای برجسته اتحادیه، از جمله مارک روفالو، رامی یوسف، سوزان ساراندون، ملیسا باررا و سینتیا نیکسون، از نحوه برخورد مدیریت فعلی اتحادیه با اعضایی که همبستگی خود را با مردم فلسطین ابراز می‌کنند، ناراضی هستند.

در بیانیه‌ای مشترک که این اعضا به همراه نامه‌ای سرگشاده با بیش از 700 امضا از اعضای اتحادیه‌های مختلف منتشر کردند، امضاکنندگان تأیید کردند که تلاش‌های مکرر آن‌ها برای ارتباط با رهبری اتحادیه جهت بحث درباره نگرانی‌هایشان و درخواست صدور بیانیه‌ای برای توقف آتش‌بس در غزه، به‌صورت سیستماتیک نادیده گرفته شده است. با وجود افزایش درخواست‌ها برای گفتگو از درون اتحادیه، رهبری اتحادیه از اظهار نظر درباره این نامه و یا پاسخگویی به ادعاهای اعضا خودداری کرد.

این اعتراضات پس از آن صورت گرفت که اتحادیه در 13 اکتبر 2023 بیانیه‌ای صادر کرد که عملیات «طوفان الاقصی» را محکوم می‌کرد. اما ستارگان و اعضای اتحادیه که در نامه سرگشاده شرکت داشتند، بار دیگر نسبت به عدم اشاره اتحادیه به «خشونت فزاینده» ارتش اشغالگر اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه ابراز ناراحتی کردند. در این بیانیه تأکید شد که دولت اسرائیل به اعمال «مجازات جمعی» علیه غیرنظامیان در غزه ادامه می‌دهد که به مرگ ده‌ها هزار نفر و آواره شدن میلیون‌ها نفر منجر شده است. امضاکنندگان همچنین نسبت به هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران و خانواده‌هایشان توسط ارتش اسرائیل نگرانی عمیق خود را ابراز کردند. این بیانیه اشاره کرد که سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی این اقدامات را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت توصیف کرده‌اند و سازمان ملل وضعیت غزه را به عنوان «گورستان کودکان» توصیف کرده است، زیرا شرایط انسانی با کمبود غذا، دارو و آب و حملات مستقیم به بیمارستان‌ها و مدارس رو به وخامت است.

این حرکت درونی اتحادیه در زمانی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین اعضا و رهبری رو به افزایش است. بسیاری از اعضا اتحادیه را به سکوت در برابر این جنایات متهم کرده و از نادیده گرفتن درخواست‌ها برای صدور بیانیه‌ای صریح برای توقف آتش‌بس انتقاد می‌کنند. برخی از اعضا معتقدند که این سکوت منعکس‌کننده «ساختار رهبری ناپایدار» است که نظرات اعضا را منعکس نمی‌کند و از بالا به پایین عمل می‌کند، که به نارضایتی و اختلافات درون اتحادیه دامن می‌زند.

از جمله صداهای برجسته‌ای که به این اعتراضات پیوسته‌اند، بازیگر امین الجمل است که ریاست کمیته خاورمیانه و شمال آفریقا در اتحادیه را بر عهده دارد. الجمل از نادیده گرفتن درخواست‌هایشان توسط رهبری طی ماه‌ها ابراز نارضایتی کرده و اشاره کرده است که از کارکنان اتحادیه وعده جلسه دریافت کرده است، اما این وعده‌ها عملی نشده‌اند. او از آنچه «معیارهای دوگانه» می‌نامد انتقاد کرده و پرسیده است که چگونه می‌توان برای برخی از قربانیان سوگواری کرد و برای دیگران نه، به‌ویژه در حالی که اتحادیه اعضایی از زمینه‌های فرهنگی و مذهبی متنوع دارد.

از سوی دیگر، گابریل کورنبلو، عضو شورای اتحادیه در واشنگتن، تأکید کرد که نادیده گرفتن درخواست‌های اعضا توسط رهبری، همبستگی را در ساختار اتحادیه تضعیف می‌کند. کورنبلو، که عضو یهودی اتحادیه است، گفت: «من می‌گویم (نه به اسم من) برای جنایات جنگی اسرائیل و (نه به اسم اتحادیه من). اگر رهبری به نادیده گرفتن انسانیت فلسطینیان ادامه دهد، از مسئولیت‌های خود به عنوان هنرمندان و اعضای اتحادیه کناره‌گیری می‌کند.»

سایت هالیوود ریپورتر از سارا العلیمی، بازیگر فلسطینی - آمریکایی مقیم شیکاگو، نقل کرد که می‌گوید «محو و جرم‌انگاری فلسطینیان چیز جدیدی نیست»، و افزود که در طول دوران حرفه‌ای خود با تبعیض مواجه شده است. او گفت: «افرادی در صنعت ما که از فلسطین و حقوق اساسی انسان حمایت می‌کنند، با تلافی مواجه می‌شوند.» و افزود: «من می‌خواهم بتوانم داستان خانواده‌ام را بدون اینکه توسط کارفرمایان تبعیض ببینم، روایت کنم.»