دوشنبه 5 آذر 1403

هواپیمای فوکر 100 آسمان زمینگیر شد / تایید نقص‌های فنی مشابه توسط سازمان هواپیمایی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
هواپیمای فوکر 100 آسمان زمینگیر شد / تایید نقص‌های فنی مشابه توسط سازمان هواپیمایی

سازمان هواپیمایی کشوری از زمینگیر شدن هواپیما فوکر 100 هواپیمایی آسمان خبر داد. این هواپیما طی 2 روز به دلیل بروز نقص فنی مشابه مجبور به فرود اضطراری شده بود.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری درباره نقص فنی هواپیمای فوکر 100 اسمان به شرح زیر است؛

موضوع: حوادث تکراری عیب موتور هواپیمای فوکر 100 شرکت هواپیمایی آسمان

با احترام؛ در پی دریافت خبر وضعیت اضطراری دو پرواز و تکرار حوادث دست دادن یک موتور هواپیمای فوکر 100 شرکت هواپیمایی آسمان در فرودگاههای تهران و اهواز، نماینده دفتر بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی کشوری ضمن کسب اطلاعات لازم، جهت بررسی موضوع در محل شرکت حضور یافته که بررسی های اولیه بشرح ذیل ایفاد می گردد:

شرح پرواز:

1- درساعت 21:25 به وقت محلی شنبه مورخه 1399/3/10 هواپیمای فوکر 100 به علامت ثبتی EP-ATF و شماره پرواز IRC626 با 7 نفر خدمه پروازی و 11 مسافر از مبدأ تهران به مقصد کرمانشاه، از باند 29 چپ فرودگاه مهرآباد به پرواز درآمده و خلبان در حین اوج گیری در ارتفاع 13 هزار پایی با مشکل بالا رفتن دمای روغن موتور شماره 1 مواجه می‌شود و مطابق با رویه‌های مکتوب عملیاتی هواپیما اقدام نموده ولی با توجه به بهبود نیافتن شرایط موتور شماره 1، آنرا خاموش کرده و ضمن اعلام وضعیت اضطراری به فرودگاه مبدأ بازگشته و بدون هیچگونه صدمه به هواپیما و سرنشینان فرود می آید.

سپس پرسنل فنی گواهینامه‌دار و مجاز شرکت اقدام به بررسی موتور نموده و متوجه ایرادی در اتصالات سیستم نمایش دهنده دمای روغن موتور شده و به منظور اطمینان بیشتر بعضی از قطعات جانبی آن را نیز تعویض می‌کنند.

مطابق رویه‌های تعمیراتی، موتور پس از انجام تعمیرات و رفع عیب توسط پرسنل فنی برروی زمین روشن شده و عملکرد موتور عادی تشخیص داده می‌شود.

همچنین یک پرواز آزمایشی و بدون مسافر نیز توسط معلم خلبان در روز بعد انجام شده و با گزارش ایشان درخصوص پارامترهای عادی موتور، هواپیما جهت ادامه پروازهای خود ترخیص گردید.

2- در روز یکشنبه مورخه 1399/3/10 هواپیما برای انجام پرواز در مسیر پروازی (تهران - تبریز - تهران - اهواز) برنامه شده که سه پرواز آن بدون مشکل خاصی انجام می‌شود.

در پرواز چهارم هواپیما در ساعت 123 به وقت محلی با 7 نفر خدمه پروازی و 19 مسافر از باند فرودگاه اهواز به مقصد تهران پرواز کرده که بار دیگر مشکل بالا رفتن دمای روغن موتور شماره 1 حادث گردیده و این بار نیز خلبان موتور معیوب را خاموش نموده و ضمن اعلام وضعیت اضطراری به سلامت در فرودگاه اهواز فرود آمده است.

پس از آن یک تیم فنی از شرکت به منظور بررسی اشکال به فرودگاه اهواز اعزام شده و اقدامات اولیه از قبیل بازدید بازدید سیستم‌های خنک‌کننده موتور و تعویض آنها را انجام داده و هواپیما در تاریخ 1399/3/12 بدون مسافر به تهران بازگردانده شده و هواپیما تا بررسی‌های بیشتر در این خصوص زمینگیر اعلام گردید.

بررسی های اولیه نشان می دهد که آخرین تعمیرات موتور معیوب در یک مرکز تعمیرات خارجی انجام شده بوده و حدود 5400 سیکل از عمر موتور باقی مانده و موتور قبل از حادثه پرواز تهران - کرمانشاه دارای عیوب مرتبط و تکراری نبوده است.

برای تحلیل موضوع یک گروه تخصصی شامل متخصصین عملیاتی، فنی و ایمنی تشکیل شده تا با دسترسی به اطلاعات دستگاه‌های ضبط اطلاعات پروازی، گزارش خلبانان و سایر اطلاعات لازم به تحلیل این دو حادثه اقدام نمایند.

لازم بذکر است ادامه فعالیت پروازی هواپیما منوط به تحلیل گروه و انجام اقدامات اصلاحی علی الخصوص در بهبود روشهای عیب یابی هواپیما گردیده و در صورت نیاز شرکت هواپیمایی می بایست ضمن ارسال اطلاعات به کارخانه سازنده موتور (Rolls-Royce)، عیب مستحدثه را مورد بررسی مضاعف قرار داده تا اقدامات پیشگیرانه انجام پذیرد.

3 نقص فنی هواپیمای فوکر آسمان طی 2 روز / ضعف سازمان هواپیمایی در نظارت بر ایرلاین‌ها

انتهای پیام /