هوای اراک در سال جدید هم بر مدار آلودگی است / ششمین روز ناسالم برای اراکی ها در 1401
هوای کلانشهر اراک صبح امروز به علت افزایش بیش از حد مجاز غلظت ذرات معلق در وضعیت ناسالم قرار گرفت و در ادامه رکوردشکنی های سال گذشته، ششمین روز ناسالم در سال 1401 به ثبت رسید.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای استان مرکزی شاخص لحظهای کیفیت هوای اراک ساعت 10 صبح روز یکشنبه 14 فروردین ماه به 118 رسید که نشانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروههای سنی حساس است.
طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوخت های فسیلی، صنایع و گرد و غبار است.
همچنین شاخص کیفیت هوای ساوه دیگر شهر صنعتی استان مرکزی نیز در این ساعت با عدد 101 در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد.
واپسین روزهای سال 1400 در حال سپری شد که تعداد روز های ناسالم اراک در این سال به رکورد بی سابقه ی 164 روز رسید و این یعنی مردم اراک بیش از 3 برابر سال گذشته (52 روز ناسالم در سال 99) هوای سرشار از آلاینده های شیمیایی خطرناک به ویژه گوگرد را تنفس کرده اند، آماری که بیانگر شرایطی وخیم و بسیار نگران کننده است.
شاخص کیفیت هوای اراک به خصوص در سال گذشته حتی به ندرت در وضعیت قابل قبول قرار گرفته است و در اکثر مواقع ساعاتی از روز را در شرایط ناسالم قرار داشته است، در عین حال اراکی ها امسال فقط 8 روز با هوای پاک را تجربه کرده اند و آمار یک روز خطرناک، 3 روز بسیار ناسالم، 17 روز ناسالم و 143 روز ناسالم برای گروه های حساس نیز در سال 1400 به ثبت رسیده است.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است اما با توجه به آماری که طی سال گذشته در رابطه با وضعیت آلودگی هوای این شهر به ثبت رسید می توان اراک را آلوده ترین شهر کشور در سال 1400 لقب داد.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند ولی پر واضح است که آلودگی در بلندمدت میتواند پیامدهای جدی در سلامت داشته باشد.
اکیداً توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
انتهای پیام /