هوک کرونا به باشگاهداران
سازمان بهداشت جهانی باشگاههای ورزشی را در رده سوم تهدید شیوع کرونا عنوان کرده و به دنبال شیوع این ویروس منحوس، یکی از بخشهایی که در سراسر دنیا لطمات زیادی دیده، باشگاهها هستند.
کرونا شرایطی ایجاد کرده که بسیاری از باشگاههای بزرگ دنیا از لحاظ مالی زیان دیدند و حتی دست به دامن بازیکنان و کادرفنی شدند تا دستمزدهای خود را کاهش دهند، موضوعی که حتی فکرش را هم نمیکردند.
در کشورمان که خیلی از باشگاههای بزرگ حرفهای نیستند و دولتی بوده، هر نوع ویروسی باشد آنها ککشان هم نمیگزد و همچنان زیانده هستند و اگر خیلی شاهکار کنند جلوی بخشی از زیانها را بگیرند.
در این بین اما برای باشگاههای کوچک خصوصی در استانها مختلف بهسبب تعطیلی طیق دستور ستاد مقابله با کرونا، مشکلات زیادی ایجاد شده است.
برای انجام فعالیت و تمرینات ورزشی در باشگاهها، شیوهنامههای زیادی مطرح شد اما شاید راحتترین کار تعطیلی باشد و حتی والدین هم راضی نبودند که فرزندانشان در این ایام به باشگاه بروند و ترجیح میدانند ورزش نکنند.
این شرایط سبب شده که بسیاری از باشگاهداران ناراضی باشند و معتقدند که دولت باید راهکاری برای آنان داشته باشد و یا اجازه دهند که با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تمهیدات خاص به فعالیت بپردازند.
مادر یک ورزشکار با بیان اینکه هر کاری میکنم پسرم به باشگاه بدنسازی نرود، فایدهای ندارد به ایسنا گفت: پس از شیوع کرونا شرایط سختی در خانه داریم اما پسرم به باشگاه میرود و به حرف ما گوش نمیدهد و میگوید شرایط باشگاه از لحاظ بهداشتی خوب است.
وی ادامه داد: مسئولان اگر میگویند باشگاهها تعطیل هستند باید در عمل هم این کار را انجام دهند و اجازه هیچگونه فعالیتی را ندهند.
پدر یک فوتسالیست نیز به ایسنا گفت: پسرم شبهای یکشنبه و سهشنبه به سالن میرفت و پس از اینکه اعلام شد سالنها هم باید تعطیل شوند تا مدتی خبری از تعطیلی نبود و هرچه ما میگفتیم فایدهای نداشت تا اینکه آن سالن را بستند.
وی بیان کرد: برخی از باشگاههای پرورشاندام در محله ما هستند و دربها را میبندند اما با هماهنگی صاحبان باشگاه درب را برای نفرات خاصی باز میکنند.
ورزش تنها دلخوشیام است
یک بدنساز با بیان اینکه در حال حاضر سرگرمی خاصی ندارم به ایسنا گفت: در این شرایط کرونایی تنها دلخوشیام ورزش است که متاسفانه ما را از آن هم محروم کردهاند.
وی تاکید کرد: مسئولان میتوانند باشگاهها را ملزم کنند که شرایط بهداشتی داشته باشند و بر نحوه کار آنها نظارت کنند اما با تعطیلی فقط صورت مسئله پاک میشود.
این صحبتها در حالی مطرح میشود که باشگاهداران میگویند هر شرایطی که مسئولان بخواهند ما آن را فراهم میکنیم و بهتر است به فکر ما هم باشند.
یک خانم باشگاهدار میگوید برایم دردسر میشود به ایسنا گفت: من به شخصه 23 سال سابقه مربیگری و باشگاهداری دارم و خیلی دیگر از همکاران چنان به نظافت و بهداشت رسیدگی میکنیم که هرگز یک نفر در باشگاه من به کرونا مبتلا نشد.
وی تاکید کرد: ستاد کرونا از وامهای ما و اجارههای سر به فلک کشیده خبر دارد؟ آیا میدانند اگر یک ماه باشگاهی تعطیل باشد، کارش تمام است؟
او بیان کرد: مسئولان هنوز جلوی بچههایشان شرمنده نشدهاند تا درد نداری را متوجه شوند. حالا که شغل ما را تعطیل کردهاید، حداقل حمایتمان کنید.
این مربی تاکید کرد: تا دلتان بخواهد وعدههای حمایتی شنیدهایم اما هیچکدام عملی نشد و نه خبری از بخشش اجاره بود و نه عقبافتادن اقساط تسهیلات!
وی اظهار کرد: ما از همه جا بیشتر به بهداشت محل کارمان اهمیت میدهیم چون خودمان و خانوادههایمان در خطر هستیم.
محمد نقدی سپهوند صاحب یک باشگاه ورزشی نیز به ایسنا گفت: با توجه به شرایطی که پس از شیوع کرونا ایجاد شد، باشگاه را جمع کردم.
وی تصریح کرد: دو ماه کرایه باشگاه عقب افتاد و مشکلات زیادی داشتم و ترجیح دادم پس از 10 سال فعالیت عطای باشگاهداری را به لقایش ببخشم.
نقدی سپهوند افزود: بچههایی که به باشگاه پولاد میآمدند الان هیچکدام ورزش نمیکنند و معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار آنان است.
این مربی جودو یادآور شد: من الان بهصورت نیروی شرکتی در اداره محیط زیست لرستان کار میکنم اما خیلی از کسانی که باشگاه دارند تنها شغلشان همین است و مسئولان باید از آنان حمایت کنند.
برخی باشگاهها در این ایام دستورالعملهای لازم را رعایت نکرده که یا پلمب شده یا به مراجع قضایی معرفه شدهاند.
پلمب و معرفی 44 باشگاه ورزشی در مرکز لرستان به مراجع قضایی
سید آرش قیاسیان، رئیس اداره ورزش و جوانان خرمآباد اظهار کرد: با استفاده از تمام ظرفیتها کار نظارت بر باشگاههای ورزشی سطح شهر در راستای اجرای مصوبات ستاد مقابله با کرونا ادامه دارد.
وی با اشاره به فعالیت 430 باشگاه ورزشی در خرمآباد، تصریح کرد: تاکنون به 117 باشگاه ورزشی در راستای رعایت دستورالعمل های بهداشتی تذکرات لازم ابلاغ شده است.
قیاسیان به پلمب 28 باشگاه ورزشی اشاره کرد و افزود: این باشگاهها به دلیل عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی پلمب شدهاند.
رئیس اداره ورزش و جوانان خرمآباد اضافه کرد: همچنین 16 باشگاه بدنسازی، پرورشاندام و ورزشهای رزمی به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی باشگاههای ورزشی را رده سوم تهدید شیوع کرونا قلمداد کرده، گفت: سرکشی از باشگاهها کماکان ادامه دارد و انتظار داریم جامعه ورزش، قوانین و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
حشمتالله امانالهی، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان لرستان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در هفته گذشته 700 مورد بازدید از باشگاهها و اماکن ورزشی در سطح استان انجام شد که 80 باشگاه در راستای مقابله با کرونا پلمب شد.
وی ادامه داد: این باشگاهها به دلیل عدم رعایت دستورالعملهای ستاد کرونا پلمب شدهاند.
امانالهی افزود: با استفاده از تمام ظرفیتها کار نظارت بر باشگاههای ورزشی سطح استان در راستای اجرای مصوبات ستاد مقابله با کرونا ادامه دارد.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان لرستان اضافه کرد: تاکنون به 275 باشگاه ورزشی در راستای رعایت دستورالعملهای بهداشتی تذکرات لازم ابلاغ شده است.
نگران وضعیت معیشت و اقتصاد باشگاهدارن و مربیان هستیم
وی تصریح کرد: این بازرسیها در قالب اکیپهای تخصصی در دو بخش، صبح و عصر ویژه اماکن ورزشی بانوان و آقایان انجام شده است.
امانالهی با اشاره به اینکه همزمان با نظارتها نگران وضعیت معیشت و اقتصاد باشگاهدارن و مربیان هستیم، تأکید کرد: این اقدامات طبق دستورات ستاد کرونا و در راستای سلامت جوانان و مردم است و ناگزیر از انجام آن هستیم ولی همچنان پیگیر پرداخت تسهیلات به مربیان هستیم که احتمالا بهزودی انجام خواهد شد.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان لرستان گفت: انتظار داریم با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی و مصوبات ستاد کرونا توسط ورزشکاران و باشگاهداران بهزودی ضمن مدیریت و کنترل شیوع این ویروس منحوس شاهد بازگشایی و فعالیت باشگاهداران باشیم.
به گزارش ایسنا، مربیان و باشگاهداران نقش زیادی در سلامت جامعه دارند و نباید به راحتی از کنار آنان گذشت و حالا هم که کرونا شرایط بسیار بدی ایجاد کرده، مسئولان میتوانند به دنبال راهکار باشند و تا جایی که امکان دارد از این زحمتکشان گمنام حمایت کنند.
انتهای پیام