سه‌شنبه 7 اسفند 1403

هیأت‌های حل اختلاف مکلف به اعلام جرائم شورا‌ها به مراجع قضایی شدند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هیأت‌های حل اختلاف مکلف به اعلام جرائم شورا‌ها به مراجع قضایی شدند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در جلسه امروز چهارشنبه - 12 دی ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها درمورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور در دستور کار قرار گرفت و مواد 56 و 57 این طرح به تصویب نمایندگان رسید. طبق ماده 56 که به تصویب رسید، وزارت کشور، استانداران و فرمانداران، سازمان بازرسی...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در جلسه امروز چهارشنبه - 12 دی ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها درمورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور در دستور کار قرار گرفت و مواد 56 و 57 این طرح به تصویب نمایندگان رسید.

طبق ماده 56 که به تصویب رسید، وزارت کشور، استانداران و فرمانداران، سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه‌های نظارتی، قضایی، امنیتی و انتظامی بر اساس مسئولیت نظارتی خود موظفند موارد تخلف اعضای شورا‌ها را مستند به قانون به هیأت‌های مذکور در این ماده جهت رسیدگی ارجاع نمایند. این اقدام مانع رسیدگی مراجع صالح قضایی به جرائم اعضای شورا‌ها نخواهد بود.

بر اساس تبصره این ماده، هیأت‌های حل اختلاف می‌توانند برای انجام وظایف نظارتی با شورا‌ها و دیگر دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مکاتبه نمایند و دستگاه‌های مذکور مکلفند اطلاعات، اسناد و مدارک درخواستی را حداکثر ظرف یک ماه در اختیار آنها قرار دهند. استنکاف از اجرای این حکم مستوجب مجازات 6 ماه تا دوسال انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی خواهد شد.

بر اساس تبصره دیگر این ماده، هیأت‌های حل اختلاف علاوه بر وظایف مقرر در این قانون، جرائم ارتکابی از سوی شورا‌ها یا اعضای آنها را می‌بایست به مراجع قضایی به همراه مستندات گزارش کنند.

همچنین ماده 57 این طرح به تصویب نمایندگان رسید، که بر اساس آن، هیات تطبیق مصوبات استان با عضویت و ریاست استاندار یا نماینده وی و عضویت یک قاضی به انتخاب رئیس قوه قضائیه و یکی از اعضای شورای عالی استان‌ها به انتخاب این شورا جهت تطبیق مصوبات شورای استان تشکیل می‌شود.