شنبه 29 دی 1403

هیچ کانون فعال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گیلان وجود ندارد

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
هیچ کانون فعال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گیلان وجود ندارد

مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه کانون فعالی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان وجود ندارد از مردم خواست تا برای پیشگیری از این بیماری مشترک با پرندگان توصیه‌ها را جدی بگیرند.

دکتر هادی بابایی اظهار کرد: برای آماده‌سازی مرغ حتما باید از دستکش استفاده شود و مرغ و تخم‌مرغ نیز کامل پخته و بعد مصرف شود.

به گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های مشترک ویروسی از تماس با پرندگان زنده و دست زدن به پرندگان مهاجر خودداری شود و حتما پس از تماس با پرندگان دست‌ها به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته شود.

وی با تاکید بر خودداری از شکار پرندگان و پرهیز از نگهداری گونه‌های مختلف پرندگان در کنار یکدیگر اضافه کرد: پرندگان بومی باید در جا‌های بسته نگهداری شوند و لاشه پرندگان تلف شده نیز به صورت بهداشتی دفن شوند.

دکتر بابایی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی در مرغداری‌ها برای پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: مرغداران برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها، ضوابط سازمان دامپزشکی کشور را در خصوص جوجه‌ریزی و نقل و انتقال طیور رعایت کنند و به منظور پیشگیری از گسترش بیماری و تبعات ناشی از آن هرگونه تلفات غیرعادی با روند افزایشی را سریع به شبکه‌های دامپزشکی اطلاع دهند.

وی همچنین تاکید کرد: مرغداران برای پیشگیری از وقوع بیماری‌ها برنامه‌های واکسیناسیون توصیه شده توسط دامپزشکان با تجربه را با رعایت کامل دستورالعمل‌های مربوطه و توسط واکسیناتور‌های مجرب انجام دهند و برای امکان بررسی و مراقبت مناسب و به موقع بیماری‌ها در واحد‌های مرغداری در زمینه ثبت اطلاعات از جمله ارائه کارت بهداشتی جوجه یک روزه با شبکه‌های دامپزشکی همکاری کنند.

مدیرکل دامپزشکی گیلان افزود: باید برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌ها، ضمن برقراری قرنطینه در مبادی ورودی مرغداری‌ها نسبت به ضدعفونی تمام وسایل نقلیه ورودی به مجموعه نیز اقدام شود و برای پیشگیری از انتقال عوامل بیماری زا از جابجایی هرگونه دان، وسایل، پرسنل و واکسیناتور بین واحد‌های مرغداری خودداری شود.

وی از دامداران نیز خواست تا برای پیشگیری از گسترش بیماری‌ها و تبعات ناشی از آن هرگونه تلفات غیرعادی با روند افزایشی را فوری به شبکه‌های دامپزشکی اطلاع داده و برای پیشگیری از وقوع بیماری‌ها، برنامه‌های واکسیناسیون توصیه شده توسط دامپزشکان را با رعایت کامل دستورالعمل‌های مربوطه توسط واکسیناتور‌های با تجربه انجام دهند.

مدیرکل دامپزشکی گیلان اضافه کرد: دامداران برای امکان بررسی، مراقبت مناسب و به موقع بیماری‌ها در واحد‌های مرغداری در زمینه ثبت اطلاعات از جمله ارائه کارت بهداشتی جوجه یک روزه با شبکه‌های دامپزشکی همکاری کنند.

وی از شهروندان، روستائیان و دامداران خواست تا در صورت مشاهده علائم و تلفات غیرعادی در پرندگان موضوع را سریع به نزدیکترین اداره دامپزشکی اعلام کنند.

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از بیماری‌های واگیر و کشنده پرندگان است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلول‌های مخاطی به ویژه دستگاه تنفس و گوارش دارد، ایجاد می‌شود و می‌تواند انسان، خوک، پستانداران دریایی، سنجاب و حتی گربه سانانی مانند پلنگ و ببر را نیز آلوده کند.

از میان اخبار

مکران هم قرار است مانند سد گتوند و نیروگاه بوشهر و دریاچه ارومیه، قربانی شود؟

سکونت اتباع خارجی در این استان ممنوع شد

آخرین وضعیت پرونده جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی

آزادی با وثیقه گروگان‌گیر‌های رشت صحت دارد؟