واترپلو ایران درمسیر سخت کسب سهمیه المپیک / امید هست اما حمایت نیست
تیم ملی واترپلو ایران برای تاریخ سازی و کسب سهمیه المپیک نیازمند حمایت بیشتر مسئولان است تا بتواند یکی از رشته های تیمی حاضر در توکیو باشد.
تیم ملی واترپلو ایران برای تاریخ سازی و کسب سهمیه المپیک نیازمند حمایت بیشتر مسئولان است تا بتواند یکی از رشته های تیمی حاضر در توکیو باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی واترپلو پس از 44 سال با هدایت مربی جوان خود الکساندر چیریچ و تلاش جوانان ایرانی موفق شد مدال با ارزش برنز را در بازیهای آسیایی جاکارتا برای کاروان ایران به ارمغان بیاورد.
حال این تیم از 20 تا 26 بهمن ماه سال جاری در رقابتهای قهرمانی آسیا به میزبانی قزاقستان برای کسب سهمیه المپیک کار سختی در پیش دارد. رقابتهایی که هنوز تعداد دقیق رقبا مشخص نیست اما حضور دو تیم قدرتمند چین و قزاقستان که از حریفان اصلی ایران به شمار میروند قطعی است و جنگ کسب سهمیه میان این سه کشور است. تیم ملی ژاپن نیز با توجه به میزبانی المپیک حضورش قطعی است.
* امیدی که زنده شد تیمی که پیش از اعزام به بازیها با مخالفت مدیران وقت در بدنه وزارت ورزش مواجه شده بود پس از دو دوره غیبت راهی دهکده بازیها شد و در جاکارتا با شکست تیم ملی قدرتمند چین بر سکوی سومی آسیا قرار گرفت.
با توجه به کسب مدال برنز، حضور چیریچ در راس تیم ملی، بازیکنان با استعداد و جنگنده تیم ملی امیدها برای تاریخ سازی و کسب سهمیه المپیک پس از انقلاب در جامعه واترپلو زنده شد. تیمی که با شکست تیم چین و باخت نزدیک مقابل تیم قدرتمند قزاقستان مدال با ارزش برنز را پس از 44 سال برای جامعه واترپلو به دست آورده حال در اندیشه صعود به المپیک توکیو است.
* آماده سازی ایده آل رقبا در مقابل تیم ایران اما صعود به المپیک کار آسانی نیست چرا که رقبا بر خلاف ایران در بهترین شرایط در حال آماده سازی برای رویایی با واترپلوئیست های ایرانی هستند. قزاقستان علاوه بر میزبانی در رقابتهایی که حمایت هوادارانش و امتیاز میزبانی را در اختیار دارد دو بازیکن صرب را نیز در اختیار دارد. چین نیز با برپایی اردوهایی در اسپانیا، یونان و مجارستان مشغول است اما در مقابل تیم ایران 4 بازیکن اصلی خود را از دست داده و موفق نشده است تا برنامه سرمربی تیم ملی را بنا به مشکلات اقتصادی و کم بود بودجه فدراسیون که سه رشته مهم شنا، شیرجه و واترپلو را بر عهده دارد را انجام دهد.
* مهم ترین اتفاق فدراسیون شنا پس از انقلاب علی محب، رئیس کمیته فنی واترپلو در گفتگو با مهر تاکید کرد: تیم ملی کار سختی در مسابقات انتخابی المپیک در پیش دارد و جنگ کسب سهمیه میان تیمهای ایران، چین و قزاقستان است. مشکلات اقتصادی را درک میکنیم و حداکثر توانمان را خواهیم گذاشت تا سهمیه را کسب کنیم. اتفاقی که اگر رخ دهد یک شاهکار است و مهم ترین اتفاق تاریخ فدراسیون شنا پس از انقلاب خواهد بود.
* نگاهها به واترپلو حمایتی نبود محسن رضوانی، رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو نیز درباره شانس کسب سهمیه گفت: در چند سال گذشته نگاه به رشته ما حمایتی نبوده است و با حضور علی نژاد در وزارت ورزش شرایط بهتر خواهد شد چرا که نگاه او به رشتههای پایه حمایتی است. با توجه به شرایط آماده سازی تیم ملی چین و به خدمت گرفتن دو بازیکن صرب در بدنه تیم قزاقستان کار سختی داریم اما نا امید نیستیم.
* نوش دارو پس از مرگ سهراب فایده ندارد شاید بهتر است مسئولان رده بالای کشور تا زمان بیشتری از دست نرفته توجه بیشتری را معطوف این رشته پر از سرمایه انسانی کنند. حدود یک ماه و نیم دیگر تا آغاز مسابقات باقی مانده است و مسئولان باید تا دیر نشده و این فرصت تاریخی از دست نرفته به فکر حمایت باشند. واترپلو با وجود استعداد و سرمایه های انسانی این روزها نیازمند توجه مالی بیش تر از سوی مسئولان ورزش کشور است تا با تقویت خود به جنگ رقبا برود.