یک‌شنبه 4 آذر 1403

واکنش اردن به ائتلاف عربی - اسرائیلی علیه ایران

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
واکنش اردن به ائتلاف عربی - اسرائیلی علیه ایران

وزیر خارجه اردن اعلام کرد که این کشور بخشی از ائتلاف عربی - صهیونیستی علیه ایران نخواهد بود و این مساله اساسا مطرح نیست.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب در بیروت در گفت‌وگو با روزنامه النهار در پاسخ به سوالی درخصوص اختلافات با ایران گفت: همه ما خواهان روابط خوب با ایران هستیم و برای تحقق این مساله باید دلایل این تنش ها حل شود، ما بار دیگر از اینجا اعلام می کنیم که همواره خواهان گفت‌وگویی هستیم که تمام مسائل را شامل شود تا به مرحله ثبات و همکاری برسیم.

وی در پاسخ به این سوال که وزرای کشورهای عربی در خصوص این مساله اختلاف نظر ندارند، تاکید کرد: درخصوص اولویت ها اختلاف نظری وجود ندارد به این معنا که همه ما در مساله ثبات و امنیت در کنار خلیج (فارس) می ایستیم و امنیت خلیج (فارس) بخشی از امنیت ما است.

ایمن الصفدی خاطرنشان کرد: ما نمی گوییم که اختلافات ایرانی عربی وجود ندارد بلکه وجود دارد اما همه ما مسئولان عربی خواهان عبور از این اختلافات از طریق برگزاری گفت‌وگوهای صریح و شفاف هستیم به گونه ای که همه مسائل را روی میز قرار دهیم و برای حل اختلافات رایزنی کنیم در غیر این صورت این بحران ها ادامه خواهد داشت و منطقه بهای آن را پرداخت می کند.

وزیر خارجه اردن درخصوص تشکیل ناتوی منطقه ای و اظهارات پادشاه این کشور در این خصوص تاکید کرد: ملک عبدالله این مساله را مطرح نکرد بلکه در گفت وگویی درخصوص تشکیل مکانیزمی شبیه به ناتو در منطقه عربی از او سوال شد و ما موافق هر طرحی هستیم که در راستای همکاری های عربی باشد. بنابراین ما در کنار هر نوع طرحی هستیم که در مقابله با چالش ها و تروریسم و غیره باشد. چیزی که در رسانه ها اعلام شد به ما پیشنهاد نشده است، طرح منطقه ای که اسرائیل بخشی از آن باشد به ما پیشنهاد نشده است. ما به دنبال ایجاد ائتلاف علیه کسی نیستیم بلکه به دنبال ایجاد مکانیزم های مشترک هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که برخی ها می گویند این یک طرح عربی - اسرائیلی برای مقابله با ایران است گفت: این مساله اساسا مطرح نشده است و چیزی که در اردن اعلام شده است تشکیل یک ائتلاف عربی مشترک برای مقابله با چالش های مشترک است. بنابراین ما بخشی از ائتلاف عربی - اسرائیلی علیه ایران نخواهیم بود و این مساله به ما پیشنهاد نشده است و در نشست سران عربی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که قرار است در عربستان برگزار شود نیز مطرح نخواهد شد.

ایمن الصفدی پیش از این نیز در گفت وگو با شبکه الجزیره تاکید کرد که هیچ گونه بحث و گفت وگویی درخصوص تشکیل ائتلاف نظامی منطقه ای با مشارکت اسرائیل مطرح نشده است و این مساله جزو برنامه های سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به منطقه نیست.

چیزی که در این راستا مطرح شده است این بود که یک رسانه از عبدالله دوم، پادشاه اردن سوالی مبنی بر اینکه "آیا شما از تاسیس یک ائتلاف دفاعی عربی حمایت می کنید" و طبیعی است که اردن از هرگونه اقدام عربی مشترک چه دفاعی باشد چه امنیتی و چه اقتصادی حمایت می کند.

بنابراین وزیر خارجه اردن با این اظهارات گزارش های رسانه ای غربی و اسرائیلی مبنی بر عزم تل آویو و برخی کشورهای عربی برای ایجاد ائتلاف نظامی مشترک با کمک آمریکا به منظور مقابله با ایران را رد کرد.

وزیر خارجه اردن همچنین تاکید کرد که تمام کشورهای عربی خواهان روابط خوب با ایران هستند و برای رسیدن به این مرحله نیازمند گفت وگوهایی هستیم که تمام دلایل تنش را از بین ببرد.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وقت وزارت خارجه ایران که اخیرا از این سمت خداحافظی کرد، در ارتباط با گزارشی که وال استریت ژورنال در مورد نشست محرمانه آمریکا با رژیم صهیونیستی و تعدادی از کشورهای عربی در شرم الشیخ مصر با محوریت مقابله با توانمندی‌های موشکی و پهبادی ایران منتشر کرده است، گفت: من امروز گزارش وال استریت ژورنال را دیدم به نظر می رسد این گزارش تکراری بود و به نظر می رسد که برخی از رسانه ها هر چند وقت یک بار این گونه گزارش ها را باز نشر می کنند تا حافظه رسانه ها در ایران را مورد بررسی قرار دهند و خوشبختانه رسانه های ما متوجه این مساله هستند.

خطیب زاده افزود: نفس این‌که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس تلاش می‌کند ناامنی را در منطقه نهادینه کنند یک موضوع آشکار است ایران سنگرگاه ثبات در منطقه است و قطعا اجازه نمی‌دهند کسانی که کشورهای منطقه را تهدید می‌کنند و جنگ و ناامنی ایجاد کرده‌اند به اهداف خود برسند.

وی ادامه داد: ایران و مصر دو کشور تاریخ‌ساز و تمدن‌ساز در منطقه هستند روابط‌شان همواره در جهان اسلام حائز اهمیت بوده است و ما از هرگونه ارتقاء روابط بین دو کشور استقبال می‌کنیم و علاقه‌مند هستیم که این روابط ارتقاء و پیشرفت پیدا کند.