واکنش شدید وزارت خارجه به قطعنامه وضعیت حقوق بشر / تشریح اشکالات اساسی قطعنامه
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتخاذ استانداردهای دوگانه و سوءاستفاده از مکانیزمهای سازمان ملل متحد باعث تأسف ما و شرمساری حامیان این قطعنامه است.
خبرگزاری میزان - سید عباس موسوی گفت: تصویب قطعنامه وضعیت حقوق بشر در چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر که توسط سوئد با حمایت برخی کشورهای غربی ارائه شده مبتنی بر نگرش گزینشی، غرضورزانه، تقابلآمیز و با اهداف سیاسی بوده و محکوم است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مایه تاسف است که استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر و بکارگیری استانداردهای دوگانه در این حوزه در حال تبدیل شدن به یک امر عادی است. بر این اساس کیفیت واکنشها و مواضع این کشورها در قبال سرکوب اعتراضات نژادپرستانه در آمریکا نمونه خوبی برای سنجش و راستیآزمایی نگرانیهای حقوق بشری این گروه از کشورهاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: رویکرد حامیان قطعنامه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ «استانداردهای دوگانه» در خصوص وضعیت حقوق بشر کشورها موجبات سوءاستفاده از مکانیزمهای سازمان ملل متحد را فراهم کرده است که از این وضعیت ابراز تاسف میکنیم.
موسوی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالار دینی است که در چارچوب تعهدات مذهبی و پایبندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بین المللی، در راستای توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطح ملی، منطقهای و بین المللی گام برداشته و در عمل نیز خود را متعهد به رعایت آن میداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه رویکرد مخرب حامیان این قطعنامه در رابطه با جمهوری اسلامی ایران را واجد اشکالات و ایرادات متعددی ارزیابی کرد که از جمله آنها «استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر»، «نادیده گرفتن ارزشها و باورها و ویژگیهای خاص فرهنگی جوامع مختلف»، «عدم توجه به واقعیتها در نتیجه تاثیر پذیری از فضای رسانهای و تبلیغاتی علیه کشور» و «بیتوجهی و سکوت نسبت به نقض گسترده حقوق بشر ملت ایران در نتیجه اعمال تحریمهای ظالمانه» است.