شنبه 3 آذر 1403

واکنش مهم به حرف های ظریف | بایدن پیچ تحریم را شل نکرد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
واکنش مهم به حرف های ظریف | بایدن پیچ تحریم را شل نکرد

عضو هیئت رئیسه مجلس، نسبت به سخنان روز گذشته محمد جواد ظریف درباره فروش نفت واکنش نشان داد.

مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس، اظهار کرد که وزیر امور خارجه دولت قبل، تاریخ را تحریف کرده و بایدن تحریم را برای فروش نفت شل نکرده است.

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیزدهم در شرایطی کشور را تحویل گرفت که 90 میلیون بشکه نفت و میعانات نفتی روی کشتی و روی آب باقی مانده بود و وزیر نفت دولت دوازدهم هشدار داده بود که میزان صادرات نفت بیش از این نیز کاهش خواهد یافت.

مجتبی یوسفی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی آخرین وضعیت تولید بنزین و گازوئیل در سطح کشور بیان کرد: روز گذشته وزیر خارجه دولت‌های یازدهم و دوازدهم مدعی شدند که افزایش فروش نفت به خاطر این است که آقای بایدن پیچ تحریم‌ها را شل کرده است اما بنده باید به ایشان بگویم که در زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد ما بالغ بر 90 میلیون بشکه نفت و میعانات نفتی روی کشتی و روی آب داشتیم. وزیر نفت دولت دوازدهم در نامه‌ای به شهید رئیسی و آقای روحانی اعلام کرده بود که میزان فروش نفت کاهش یافته و بیشترین از این نیز کاهش خواهد یافت. ظرف سه سال نمی‌توانید تاریخ را تحریف کنید.

وی در ادامه با بیان اینکه هزینه نگهداری این میعانات نفتی بالغ بر 45 میلیون دلار بود، اظهار کرد: میزان تولید نفت ما به 2 میلیون و 200 هزار بشکه در روز رسیده بود اما امروز با تلاش دولت سیزدهم روزانه سه میلیون و 600 هزار بشکه نفت خام تولید می‌شود. درست است که باید به معیشت پرسنل صنعت نفت توجه بیشتری شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: در سال 1402، 13 میلیون متر مکعب گاز مشعل جمع‌آوری شد و تا پایان سال 1403 به 17 میلیون متر مکعب خواهد رسید. از ابتدای دولت تا الان یکی از موضوعات مهم مصرف بنزین و گاز بوده است. 2 هزار و 700 هزار بشکه ظرفیت پالایشی کشور افزایش یافته است و در دولت رئیس‌جمهور شهید 260 هزار بشکه به ظرفیت پالایشگاهی کشور اضافه شد. در حوزه استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان گام‌های خوبی برداشته شد و 155 طرح نیمه‌تمام به سرانجام رسید.

جواد اوجی امروز (چهارشنبه، 30 خرداد) با حضور در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در گزارشی درباره تازه‌ترین وضع تولید بنزین و گازوئیل در کشور به تفکیک پالایشگاه‌ها و برنامه وزارت نفت برای کاهش هدررفت سوخت و پایش تولید و مصرف، گفت: ناترازی سوخت در حالی در ابتدای آغاز به‌کار دولت مردمی گریبانگیر وزارت نفت شد که اهداف برنامه ششم توسعه در زمینه سرمایه‌گذاری تحقق نیافته بود.

وی افزود: همه چیز به رفع تحریم‌ها گره خورده بود، شهریور سال 1400 در شرایطی وزارت نفت را تحویل گرفتیم که تولید عملیاتی نفت خام کشور به روزانه 2 میلیون و 100 هزار بشکه رسیده و صادرات نفت به پایین‌ترین حد خود در یک دهه اخیر کاهش یافته بود.

وزیر نفت تصریح کرد: وصول درآمدها در وضع بحرانی قرار داشت و با کسری بیش از 400 هزار میلیارد تومانی ناشی از تأمین منابع هدفمندی یارانه‌ها و منابع عمومی دولت روبه‌رو بودیم. به خاطر می‌آوریم که در آغاز به‌کار دولت سیزدهم 87 میلیون بشکه نفت روی آب داشتیم. آن زمان هیچ فروشی در بحث نفت سنگین و فوق سنگین اتفاق نیفتاده بود.

اوجی ادامه داد: طرح‌های نیمه‌کلان و طرح‌های اولویت‌دار همسو با افزایش تولید در وزارت نفت بلاتکلیف مانده بودند. از ظرفیت شرکت‌های توانمند و پیمانکاران و سازندگان داخلی استفاده نمی‌شد و اعتقادی به ظرفیت داخلی نداشتند. کشور در این شرایط با ناترازی شدید انرژی و ناپایداری تأمین سوخت روبه‌رو بود، به‌ویژه در زمستان 1399 که خاموشی نیروگاه‌ها به دلیل تأمین‌نشدن گاز اتفاق افتاد.

واکنش مهم به حرف های ظریف | بایدن پیچ تحریم را شل نکرد 2
واکنش مهم به حرف های ظریف | بایدن پیچ تحریم را شل نکرد 3
واکنش مهم به حرف های ظریف | بایدن پیچ تحریم را شل نکرد 4