یک‌شنبه 30 دی 1403

واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی

اقتصادنیوز: شهردار سابق منطقه 12 گفت: افسوس که نخستین ساختمان کفش ملی در تهران که از سال 1312 پایه گذای شده بود و در دهه 30 به عنوان نخستین ساختمان و فروشگاه کفش ملی در تهران آغاز به کار کرده بود سرانجام تخریب شد. اندیشه ما را به ساختن وامیدارد و ندانستن به تخریب و تباهی. هنر ما در ساختن است نه نابودی.

به گزارش اقتصادنیوز ابتدای این هفته بود که خبرگزاری ایسنا خبر از تخریب نخستین ساختمان کفش ملی داد. ساختمانی قدیمی که سال 1312 بنا شده و این هفته به بهانه "خطر ریزش و تهدید امنیت جانی عابران پیاده و شهروندان"، تخریب شد.

نخستین بار علی‌محمد سعادتی - شهردار منطقه 12 تهران - از بازسازی این بنای تاریخی خبر داده و تاکید کرده بود: «اگر ساختمان های این چنینی مقاوم‌سازی نشوند باید شاهد تخریب تک تک آن ها باشیم. این ساختمان جزو اولین فروشگاه‌های کفش ملی تهران است و باید حفظ شود. صاحبان کفش ملی اگر به فکر شهر نیستید، به فکر برند خود باشند که بسیاری از هم‌نسل‌های ما و پیش از ما با آن خاطراتی دارند.»

هر چند شهردار در آن زمان اعلام کرده بود که اختلاف بین مالکان و مستاجر و سرقفلی‌داران و مسائل حقوقی باعث تاخیر در ایمن‌سازی این ملک شده است.

آذرماه سال 1399، سعادتی در گفت‌وگویی با ایسنا، گفته بود: بر اساس قوانین ضمانت سلامت شهروندان در حین تردد در معابر بر عهده شهرداری است که با ستون‌های مختلف ساختمان کفش ملی را مهار کردیم، به همین دلیل اخطارهای زیادی به مالکان این ساختمان قدیمی در میدان قیام داده و عنوان کردیم که این ساختمان باید مقاوم‌سازی شود، در غیر این صورت ممکن است این ساختمان خطراتی برای شهروندان و ساختمان‌های مجاور ایجاد کند، اما متاسفانه تا به امروز کار جدی در این زمینه صورت نگرفته است. همچنین سازمان‌های متولی مثل میراث فرهنگی باید فکری کنند؛ چرا که این ساختمان 87 ساله وضعیت ایمنی خوبی ندارد.

مرمت این ساختمان انجام نشد و مدیران تازه شهر هم از میراث به جا مانده استقبالی نکرده تا این هفته شاهد تخریب این ساختمان قدیمی بودیم.

امیر یزدی؛ شهردار منطقه 12 درباره تخریب این ساختمان به رسانه ها گفته است: تخریب ملک از سوی مالک خصوصی آن صورت گرفته و این ملک که سال‌ها در شرایط بحرانی و خطرآفرین برای شهروندان بود، در نهایت با پیگیری مالک آن و اخذ دستور قضایی از سوی وی، رفع خطر شد.

یزدی با بیان این مطلب که به گفته ساکنان، این ملک فرسوده سبب ایجاد آلودگی بصری و بی‌تناسبی در میدان قیام شده بود، افزود: مکان این ملک از طرفی هم محل تردد افراد زیادی در طول شبانه‌روز است هم به دلیل محل گذر بودن، نیاز به رفع خطر کامل آن دوچندان احساس می‌شد.

شهردار منطقه 12 از رفع خطر کامل ساختمان فرسوده و در حال ریزش میدان قیام، واقع در ضلع شمال غربی این محدوده که سال‌ها در انتظار یک تصمیم قطعی بود، با اخذ دستور قضایی خبر داد و گفت: دلیل تخریب ساختمان "کفش ملی" در میدان قیام همین مسئله بوده است.

او گفت: ملک ناایمن در گذر ضلع شمالی میدان قیام که در ناحیه 3 منطقه 12 سال‌ها با خطر ریزش روبه‌رو بود، پس از اخذ دستور قضایی برای جلوگیری از حوادث احتمالی با حضور عوامل انتظامی به صورت کامل رفع خطر شد.

سعادتی شهردار سابق منطقه 12 در توییترش در واکنش به این تخریب نوشته است: افسوس که نخستین ساختمان کفش ملی در تهران که از سال 1312 پایه گذای شده بود و در دهه 30 به عنوان نخستین ساختمان و فروشگاه کفش ملی در تهران آغاز به کار کرده بود سرانجام تخریب شد. اندیشه ما را به ساختن وامیدارد و ندانستن به تخریب و تباهی. هنر ما در ساختن است نه نابودی.

او نامه ای ازمیرث تهران را منتشر کرده که به دلیل ویژگی های معمارانه این ساختمان تخریب آن را ممنوع کرده بود. سعادتی تاکید کرده که در هیچ کجای دنیا با تاریخ و فرهنگ و هویت شان این گونه رفتار نمی کنند. قلب تهران نیاز به رسیدگی و دلسوزی دارد، شما اگر پدر بزرگ تان دچار بیماری شود اور ا می کشید یا برای درمانش جاره می کنید.؟

همچنین بخوانید
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 2
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 3
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 4
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 5
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 6
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 7
واکنش‌ها به تخریب نخستین ساختمان کفش ملی 8