واکنش وزیر ارشاد به مسئله نامگذاری غیرایرانی کالاها
وی ادامه داد: اهمیت به زبان فارسی و رفع مظلومیت از آن موضوع مهمی است که نیازمند توجه بیشتر چه در قالب رسانهای و چه غیر آن است. متأسفانه تاکنون پاسخی به مکاتبات ما از سوی سازمان هواپیمایی کشور داده نشده است، امیدواریم مسئولان نسبت به این موضوع دقت لازم را داشته باشند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به بیتوجهی به زبان فارسی و نامهای ایرانی در نامگذاری کالاهای ایرانی گفت: نامگذاری کالاهای تولید داخل به نامهای خارجی از معضلاتی است که با آن گرفتاریم، در فروشگاهها شاهد هستیم که بخش عمدهای از کالاها تولید داخل هستند، اما نامهای غیرایرانی و غیرفارسی با حروف لاتین بهروی آنها درج شده است، ساماندهی این موضوع نیازمند ورود جدی است و طبیعتاً از کالاهایی که با زبان و خط غیرفارسی تولید شدهاند نباید حمایت شود.
وی با اشاره به غیرقانونی بودن این اقدام گفت: ما در وزارت ارشاد بهدنبال ممنوعیت بیشتر در این خصوص هستیم، همچنین عرضه و تبلیغ در سازمان صداوسیما برای این کالاها نیز باید ممنوع شود. متأسفانه اکنون بهوفور شاهد تبلیغات مکرر لوازم خانگی، کالاهای مختلف و... هستیم که با عناوین غیرایرانی و غیرفارسی تولید شدهاند، بهنظر میرسد در سالهای گذشته نهادهای ذیربط از جمله وزارت ارشاد باید در این زمینه ورود جدیتری میکردند، اکنون نیز نیازمند اهتمام جدی این دستگاهها هستیم و دولت نیز عزم جدی برای برخورد دارد.
احمدوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری برخی از مکانهای تجاری به اسامی غیرایرانی از جمله مالهای بزرگ، گفت: طبق قانون این اقدامات ممنوع است و نیروی انتظامی موظف است تابلوهای این مکانها را پایین بیاورد.
وی افزود: قصد ما این نیست که در همان گام نخست سراغ فروشگاههای کوچک برویم اما حداقل کار این است که مجموعههای فروشگاهی، پاساژها و مالها باید نام ایرانی داشته باشند و نهادن اسامی غیر ایرانی و فارسی بر آنها ممنوع و خلاف قانون است.
احمدوند با بیان این مطلب که در پاسداشت قانون و پاسداشت زبان فارسی همه مکلف هستند، گفت: نیروی انتظامی و شهرداری باید ورود کنند و پیگیریهایی نیز برای این ورود انجام شده است.