دوشنبه 5 آذر 1403

واگذاری اختیارات بازرگانی به یک سازمان شرایط را آشفته‌تر می‌کند / نمی‌شود برای مشکل مرغ رئیس‌جمهور را به مجلس آورد!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
واگذاری اختیارات بازرگانی به یک سازمان شرایط را آشفته‌تر می‌کند / نمی‌شود برای مشکل مرغ رئیس‌جمهور را به مجلس آورد!

غلامرضا نوری قزلجه، نائب رئیس دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره ارائه لایحه تشکیل سازمان بازرگانی به مجلس، گفت: «همانند اکثر نمایندگان مجلس با تشکیل سازمان بازرگانی مخالفت کردم. دلیل مخالفت من این بود که بحث بازرگانی و تنظیم بازار و نظارت بر بازار موضوع بسیار مهمی است، در حالی که در این لایحه قرار بود اختیارات...

غلامرضا نوری قزلجه، نائب رئیس دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره ارائه لایحه تشکیل سازمان بازرگانی به مجلس، گفت: «همانند اکثر نمایندگان مجلس با تشکیل سازمان بازرگانی مخالفت کردم. دلیل مخالفت من این بود که بحث بازرگانی و تنظیم بازار و نظارت بر بازار موضوع بسیار مهمی است، در حالی که در این لایحه قرار بود اختیارات مربوط به این حوزه‌ها از وزارت صمت و وزارت کشاورزی جدا شود و به این سازمان اعطا شود.»

نوری در ادامه افزود: «اختیاراتی که به سازمان بازرگانی در لایحه داده شده بود اختیارات بسیار بالایی بود که برای حل مسائل روزمره کشور ما خیلی مهم هستند. مشکلاتی مثل گرانی مرغ یا کمبود برخی از اقلام غذایی با این اختیارات در حیطه اختیارات همین سازمان قرار می‌گرفت، در حالی که این سازمان زیر نظارت مجلس قرار نمی‌گیرد.»

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: «در حال حاضر این اختیارات در حوزه وظایف وزارت صمت و جهاد کشاورزی است و آن‌ها باید به ما پاسخ بدهند. شرایط کشور در این حد آشفته است که اگر این اختیارات به یک سازمان داده شود، از حیطه نظارت مجلس هم خارج می‌شود و معلوم نیست چه شرایطی برای کشور به وجود بیاید.»

نایب رئیس دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در مجلس در ادامه افزود: «اگر لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به مجلس ارائه شود احتمال دارد که با آن موافقت کنیم. البته اگر با سیاست‌های اداری کشور مغایرتی نداشته باشد.»

وی در ادامه افزود: «اینکه سازمان بازرگانی تشکیل شود و در حیطه اختیارات رئیس جمهور قرار بگیرد در واقع از بعد نظارتی مجلس خارج می‌شود. البته در برابر این استدلال عده‌ای این پاسخ را می‌دهند که رئیس‌جمهور هم قابل نظارت است ولی در شرایطی که ما برای طرح یک سوال و استیضاح از وزرا با مشکلات عدیده‌ای در مجلس روبرو می‌شویم، امکانش نیست که به دلیل مشکلات به وجود آمده، به عنوان مثال در حوزه مرغ، رئیس جمهور را به مجلس بیاوریم.»

این نماینده مجلس یازدهم افزود: «در واقع این مسئله شدنی نیست و باعث می‌شود که کار زمین بماند و گروهی که از این موضوع متضرر می‌شوند مردم و معیشت مردم هستند.»

نوری قزلجه در ادامه در پاسخ به این سوال که این سازمان که واردات محور است آیا اقدامات او ضد تولید محسوب نخواهد شد، گفت: «این خطر که این سازمان به سمت واردات صرف برود به این دلیل که واردات از تولید آسان‌تر است نیز وجود دارد. وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت می‌توانند وظایف خود در حوزه تنظیم بازار و بازرگانی را انجام دهند و نیازی نیست که یک سازمان جدید تشکیل شود و این وظایف را برعهده بگیرد. اگر هم دولت به این نتیجه رسید که این دو وزارتخانه نمی‌توانند این وظایف را به خوبی انجام دهند، لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را به مجلس ارائه دهد.»