چهارشنبه 7 آذر 1403

وجود 12 پروژه نیمه تمام در دانشگاه چمران اهواز

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
وجود 12 پروژه نیمه تمام در دانشگاه چمران اهواز

اهواز رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: حدود 12 پروژه نیمه تمام در دانشگاه داریم که برای تکمیل آنها به صورت جدی تلاش می‌کنیم.

اهواز رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: حدود 12 پروژه نیمه تمام در دانشگاه داریم که برای تکمیل آنها به صورت جدی تلاش می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی آخوندعلی پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز امروزه در رده دانشگاه‌های نسل سوم (فناورانه) بعد از نسل اول (آموزش) و نسل دوم (پژوهش) فعالیت دارد؛ در این نسل سوم دانشگاه به عنوان پیشران تحولات مهم فناورانه از بُعد علوم انسانی، صنعت تام و تمام، فنی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: در دوره جدید مدیریت دانشگاه برنامه‌ریزی خود را بر اساس نسل سوم بنا گذاشته‌ایم و محورهای اساسی خود را برای وزارت اعلام کردیم؛ اگرچه مواجه شدن با تعطیلات پرمعنای کرونا، 2 سال دانشگاه را از حوزه میدانی خارج کرد و فعالیت‌های دانشگاه در فضای مجازی ادامه داشت که در نتیجه آثار تقریباً منفی بر حرکت‌های عملی پژوهشی و فناورانه داشت.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: فضای مجازی یک ضرورت در بخش آموزش، پژوهش، فناوری و همچنین بخش مهم اطلاع‌رسانی نشست‌های مهم و بزرگ ملی و بین‌المللی است که از این ظرفیت استفاده کردیم؛ همچنین در بخش عملیاتی به صورت نسبی آموزش و پژوهش تعطیل نشده و بیش از چند 10 نشست ملی و بین‌المللی بر بستر فضای مجازی برگزار شد.

وی یادآور شد: در ایام شیوع ویروس کرونا کلاس‌ها به صورت مجازی برپا شد ولی از نظر کلاس‌های عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی فرصت از دانشگاه گرفته شد؛ البته در این مدت با استفاده از فرصت تعطیلی، خوابگاه‌هایی را که باید تعمیر و تجهیز می‌شدند، ساماندهی کردیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به فعالیت 700 نفر عضو هیئت علمی و تحصیل حدود 16 - 17 هزار دانشجو در دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: از این آمار 45 درصد دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی فعال هستند.

آخوند علی با اشاره به وجود 53 رشته در مقطع کارشناسی، 215 رشته در مقطع ارشد و 131 رشته در مقطع دکترا در دانشگاه شهید چمران اهواز یادآور شد: مجوز راه‌اندازی پردیس علم و فناوری اخذ شده که حلقه گمشده بین صنعت و آموزش و پژوهش را تکمیل می‌کند؛ با شروع به کار این پردیس امکان ایجاد پایلوت‌های کوچک را داریم که در جنبه‌های مختلف تخصصی از اساتید دعوت و دانشجویان برای فعالیت‌های علمی و کارشناسی دعوت کنیم تا آنها نیز زمینه فعالیت‌های فناورانه را فراهم کنند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به بدهی 170 میلیاردی دانشگاه شهید چمران بیان کرد: حدود 12 پروژه نیمه تمام در دانشگاه داریم که برای تکمیل آنها به صورت جدی تلاش می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان دانشگاه موفق در سطح کشور میزبان 2 رویداد مهم ملی بوده، به تعامل خوب این دانشگاه با وزارت علوم برای اخذ مجوز جذب 40 استاد جوان در 2 سال اشاره کرد و گفت: هر هفته جلسات جذب برقرار است و متقاضیان سالی 2 بار در فراخوان‌ها شرکت و در نهایت افراد دارای شایستگی‌های لازم در هیئت علمی جذب می‌شوند.

آخوند علی با اشاره به اینکه رشته هواشناسی کشاورزی را در جنوب غرب نداشتیم و بعد از چند سال پیگیری مجوز این رشته برای دانشگاه اخذ شد، خبر داد: پیشنهاد اخذ مجوز برای رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری با توجه به ظرفیت‌های رسانه‌ای خوزستان خوب است که در اسرع وقت پیگیری می‌شود؛ رشته‌های لازم و ضروری را با توجه به نیاز خوزستان توسعه می‌دهیم.

وی در خصوص مشکلات زیست‌محیطی خوزستان در بخش آب بیان کرد: تا قبل از 60 سال پیش آبخیزداری برای جلوگیری از فرسایش بند ایجاد می‌کرد ولی حالا با اهداف بهره برداری از آب بندهای بسیاری همراه با سدهای مختلف در رودخانه کارون و کرخه احداث شد.

آخوند علی با تأکید بر لزوم اصلاح توسعه کشاورزی بر دامنه‌ها در کشور گفت: سیلاب 98 خوزستان همچون خشکسالی این استان مصنوعی بود چون از سال 82 اعلام کردیم که کف رودخانه‌ها بالا آمده و سیلاب با دوره برگشت 2 تا سه ساله را عبور نمی‌دهد، حالا که بند و سد زدند، مازاد آن پایین آمد و کل جریان آبی که از اهواز عبور کرده سه هزار و 200 مترمکعب بوده است.

وی با اشاره به لزوم اصلاح نحوه بهره‌برداری از آب در کشاورزی یادآور شد: رودخانه پر از رسوبات شده و آب در سطح کم پهن شده و خود را به صورت سیلاب نشان داد؛ سه هزار و 200 مترمکعب مرز جاری شدن آب در شهر اهواز بوده است.

آخوند علی با اشاره به اینکه اعتبارات پایه دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌های هم‌تراز بسیار کمتر است، انتقاد کرد: حدود یک هزار و 250 نفر پرسنل به غیر از هیئت علمی (اعم از شرکتی، حجمی و قراردادی) داریم؛ داشتن نیروی مازاد و خارج از استاندارد مشکلی است که از سال‌های قبل با آن مواجه هستیم.