دوشنبه 1 بهمن 1403

ورود بنادر ایران به رقابت تجارت دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ورود بنادر ایران به رقابت تجارت دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس

مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از ورود بنادر ایران به رقابت تجاری دریایی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خبر داد و گفت:4200 همت پروژه در بندر امام در حال اجراست.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهروز آقایی اظهار کرد: تحرکات توسعه‌محور کشورهای منطقه باعث شده تا احداث بندر بزرگ خلیج فارس با جدیت بیشتری وارد فاز عملیاتی شود.

وی با بیان اینکه تحولات اقتصادی در منطقه روند رو به رشد و روز افزونی در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه بنادر را شاهد هستیم، ادامه داد: به طور خاص، کشورهای قطر، کویت و عراق در حال ارتقاء زیرساخت‌های بندری خود در حمل کانتینری کالا هستند.

قشم با افتتاح پل خلیج فارس به کانون پیشران اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان افزود: با درنظر گرفتن این حجم ازتحولات در منطقه، باید به سمت افزایش توان عملیاتی و لجستیکی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) و بهره‌گیری از شاخص‌های مهم جغرافیایی و اقتصادی آن برای کسب سهم بیشتر از بازارهای تجاری منطقه پیش برویم.

آقایی با تاکید بر اینکه میان دو قطب بزرگ تولید و مصرف و وجود بزرگترین کریدورهای تجاری دریایی جهان، حوزه دریای عمان و خلیج فارس از موقعیت استراتژیکی برخودار است ادامه داد: کوتاهی مسیر دسترسی و همچنین تعدد دسترسی از مراکز تولید به بازارهای مصرف از جمله فاکتورهای مهم این منطقه محسوب می‌شود و بزرگترین کشورهای تولیدکننده نفت و گاز جهان در پسکرانه این حوزه بوده که نشان از وجود گردش سرمایه عظیم و در نتیجه وجود تقاضای بالای مصرف کالا را دارد.

وی تصریح کرد: ایران با وجود پانزده کشور و جمعیت 6 میلیون نفری در اطراف خود، یکی از با صرفه‌ترین مسیرهای ترانزیت کالا از مراکز تولید به مراکز مصرف است که درنتیجه می‌تواند یکی از کشورهای با ضریب دسترسی بالا به شمار رود.

وی با اشاره به جایگاه منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در تجارت دریایی منطقه تاکید کرد: این منطقه بندری، با 11هزار هکتار وسعت در شمال غربی خلیج فارس و در استان خوزستان به عنوان دومین استان تاثیرگذار در تولید ناخالص ملی کشور واقع شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان اضافه کرد: دسترسی کوتاه این بندر به مرزهای زمینی و دریایی غربی، شمال غربی و شمال کشور نسبت به سایر بنادر منطقه، در کاهش هزینه های تمام شده کالا بسیار قابل توجه است.

آقایی به همجواری بندر امام خمینی (ره) با 23 پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه 26 میلیون تن محصول، دسترسی به راه آهن سراسری، وجود بستر لازم برای توسعه پایانه‌های تخصصی تخلیه و بارگیری انواع کالا اشاره کرد و گفت: این بندر ظرفیت و توان منحصر به فردی را ایجاد کرده که ضرورت دارد برای داشتن ضریب بالای دسترسی این مجموعه استراتژی بندری از شاخص‌هایی نظیر، موقعیت جغرافیایی و پسکرانه جمعیتی و صنعتی، جهت احیاء ظرفیت‌های کریدور شمال - جنوب برای کشور و ایجاد رقابت منطقه ای از برنامه های بلند مدت بهره گرفت.

وی احداث بندر بزرگ خلیج فارس را برای افزایش سهم ایران در اقتصاد دریامحور را ضروری عنوان کرد و گفت: بندر بزرگ خلیج فارس به لحاظ جانمایی صورت گرفته از مزیت‌های کاربردی و استراتژیک برخوردار است.

وی گفت: در اراضی توسعه‌ای بندر و با استفاده از موهبت طبیعی خور موسی، دو موقعیت مناسب برای احداث بندری بزرگ با عرض کانال و عمق آبخور خاص، امکان‌سنجی شده و طبق موقعیت‌های پیش بینی شده با آبخور بالای 35 متر، امکان پهلوگیری کشتی‌های بسیار بزرگ نسل جدید را داراست و از لحاظ دسترسی به بندر فعلی و شهرهای پسکرانه خود هم دارای موقعیت‌های قابل توجهی است.

آقایی از رشد چشم‌گیر سرمایه‌گذاری‌ها در بندر امام خمینی (ره) طی سال جاری خبر داد و گفت: حجم سرمایه‌گذاری‌های در حال اجرا در این بندر بیش از 42 هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.