شنبه 6 بهمن 1403

ورود موفق کاوشگر چینی به مدار ماه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ورود موفق کاوشگر چینی به مدار ماه

تهران - ایرنا - اداره ملی فضایی چین اعلام کرد کاوشگر این کشور به نام «چانگ ئه 5» پس از حدود 112 ساعت پرواز به دور ماه، شب گذشته با موفقیت وارد مدار ماه شد و موتور 3000 N خود را در فاصله حدود 400 کیلومتری ماه روشن کرده است.

به گزارش ایرنا، رادیو بین المللی چین روز یکشنبه گزارش کرد این موتور در شرایط عادی پس از 17 دقیقه خاموش می شود بر اساس داده‌های کنترل از راه دور، کاوشگر "چانگ ئه 5 " به صورت عادی و به آرامی وارد مدار ماه می‌شود.

قرار است کاوشگر «چانگ ئه 5» یک فرودگر روی ماه پیاده کند تا در سطح آن به حفاری بپردازد و نمونه هایی از خاک و سنگ را جمع آوری و به یک صعود کننده منتقل کند. سپس این صعود کننده به یک مدل در حال چرخش بر می گردد که در آن نمونه ها در یک کپسول برای بازگشت به زمین قرار داده می شود این ماموریت ها برای 23 روز برنامه ریزی شده است.

این اولین بار در چهار دهه گذشته است که کشوری به دنبال آوردن سنگ و آوار از کره ماه به زمین است.

هدف کاوشگر «چانگ ئه -5»، که به نام الهه ماه باستانی چینی نام گذاری شده است، بازگرداندن 2 کیلوگرم (4/1 پوند) از نمونه سنگ های کره ماه از یک منطقه بازدید نشده در یک دشت بزرگ گدازه معروف «اقیانوس توفان ها» است.

کاوشگر «چانگ ئه 5» پس از پرتاب، سفر حدود 800 هزار کیلومتری را آغاز می کند و با فرود بر سطح کره ماه، نمونه های خاک کره ماه را جمع آوری می کند و به زمین بازمی گرداند.

متخصصان درباره اهمیت تحقیق روی خاک کره ماه می گویند بررسی نمونه های خاک کره ماه که توسط این کاوشگر جمع آوری می شود، برای آشنایی با تاریخ خاک کره ماه و حتی فعالیت های خورشید کمک زیادی خواهد کرد.

اگر چین در این ماموریت موفق شود، این موفقیت در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد. بشر از سال 1976 که اتحاد جماهیر شوروی سابق در ماموریت رباتیک خود به ماه (Luna 24) مقداری از خاک کره ماه را به زمین منتقل کرد، تاکنون هیچ ماده ای را از ماه به زمین منتقل نکرده است.

به دنبال ماموریت «چانگ ئه -5» برای بازگرداندن نمونه خاک ماه به زمین، ماموریت «چانگ ئه -6» برای بازگرداندن نمونه خاک از قطب جنوب ماه در سال 2024 انجام می شود.

*س_برچسب‌ها_س*