سه‌شنبه 6 آذر 1403

ورود یک داروی جدید به پروتکل درمان کرونا / انتشار دستورالعمل درمان "کووید طولانی" تا هفته آینده

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ورود یک داروی جدید به پروتکل درمان کرونا / انتشار دستورالعمل درمان "کووید طولانی" تا هفته آینده

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این‌که داروی "پکسلووید" وارد پروتکل درمان بیماری کرونا شد؛ از انتشار دستورالعمل درمان "کووید طولانی" تا هفته آینده خبر داد.

- اخبار اجتماعی -

سعید کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آخرین نسخه پروتکل درمانی بیمار کرونا اظهار کرد: در اسفندماه سال گذشته نسخه دوازدهم دستورالعمل درمان بیماری کرونا منتشر شد که داروی "پکسلووید" وارد این پروتکل شد.

وی افزود: این دارو خوراکی است و باید برای بیمارانی تجویز شود که دارای عوامل خطر زیادی هستند و در مرحله اول بیماری قرار دارند.

کریمی تأکید کرد: این دارو دارای عوارضی است که نباید به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک یا در افرادی که دارو در آنها اثر ندارد مورد تجویز قرار بگیرد.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: در کمیته علمی کرونا مصرف این دارو در شرایط ذکر شده، مصوب شد و سازمان غذا و دارو در حال بررسی وضعیت اثربخشی و ورود این دارو به فهرست کشور است و در صورت تأیید این سازمان، دارو وارد می‌شود البته تمایل داریم که داروی پکسلووید در داخل کشور تولید شود.

"رمدسیویر" و "دگزا" همچنان جزو پروتکل درمانی کرونا / نحوه نظارت وزارت بهداشت بر نسخ تجویزی پزشکان

ابلاغ دستورالعمل درمان کووید طولانی تا هفته آینده

وی همچنین از ابلاغ دستورالعمل درمان کووید طولانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در هفته جاری درباره کووید طولانی یا Long covid نیز بحث و سپس دستورالعمل درمان علائم آن منتشر خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت توضیح داد: بیماری که مبتلا به کرونا می‌شود ممکن است دو هفته با علائم کرونا درگیر باشد و سپس بهبود یابد اما عوارض بیماری در برخی از مبتلایان در طولانی‌مدت باقی می‌ماند که به آن «کووید طولانی» گفته می‌شود. برای مثال ممکن است فرد پس از بهبودی از کرونا دچار دیابت یا مشکلات روحی روانی و... شود که نیاز به دستورالعمل مواجهه با این بیماران دارد. همکاران متخصص در کمیته علمی کرونا در حال بررسی کووید طولانی هستند و دستورالعمل درمان کووید طولانی تا هفته آینده منتشر و ابلاغ می‌شود.

به گزارش تسنیم، اصل داروی "پکسلووید" توسط شرکت فایزر تولید شده و سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به استفاده اضطراری قرص پکسلووید (Paxlovid) شرکت فایزر برای افراد مبتلا به کرونا با علائم خفیف یا متوسط که بیشتر احتمال دارد حالشان وخیم شود از جمله افراد مسن تر و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماری‌های قبلی، سرطان یا دیابت، مجوز داده بود.