یک‌شنبه 4 آذر 1403

وزیر علوم: دستمان برای از سرگیری فرصت‌های مطالعاتی بسته است / سال آینده مشکل جدی خواهیم داشت

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
وزیر علوم: دستمان برای از سرگیری فرصت‌های مطالعاتی بسته است / سال آینده مشکل جدی خواهیم داشت

در حال حاضر بخشی از منابع مالی برای فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت عملا توسط خود دانشجویان تامین می‌شود، زیرا ما نمی‌توانیم همه منابع را تامین کنیم.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه سعی می کنیم دولت را متقاعد کنیم تا تعداد بیشتری از دانشجویان دانشگاه‌های ما بتوانند تعامل علمی بین المللی داشته باشند و به فرصت های مطالعاتی اعزام شوند، گفت: در حال حاضر محدودیت های مالی، دست ما را برای از سرگیری فرصت های مطالعاتی دانشجویان بسته است.

دکتر محمد علی زلفی گل در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا محدودیت‌هایی در رفت و آمدهای بین المللی دانشگاه ها ایجاد شد که بخشی از آن طبیعی است. اما آرزوی ما این است که هر دانشجوی تحصیلات تکمیلی بتواند حداقل یک تجربه بین المللی داشته باشد این تعاملات، رفت و آمدها و فرصت های مطالعاتی هزینه های خاص خودش را دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: شرایط فعلی اعتبارات لازم را برای اهداف و چشم اندازهای ما برای تعاملات بین المللی دانشجویان را محقق نمی کند اما سعی می کنیم دولت را متقاعد کنیم تا دانشجویان بیشتری از دانشگاه‌های ما بتوانند تعامل علمی داشته باشند و به فرصت های مطالعاتی بروند.

وزیر علوم خاطر نشان کرد: در حال حاضر محدودیت های مالی دست ما را برای از سرگیری فرصت های مطالعاتی دانشجویان بسته است.

دکتر زلفی گل همچنین تاکید کرد: من فکر می کنم با توجه به بودجه ای که برای آموزش عالی بسته شده است سال آینده با مشکل جدی در عرصه فرصت مطالعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی مواجه خواهیم شد.

در این زمینه و پیش از این، دکتر هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با ایسنا، یکی از اولویت های وزیر علوم را تقویت فرصت های مطالعاتی کوتاه مدت اعلام کرده و گفته بود: سالیانه 11 هزار و 500 نفر متقاضی به تعداد دانشجویان دکتری کشور اضافه می‌شود و ما محاسبه کردیم اگر 5500 نفر از این دانشجویان را برای اعزام به فرصت‌های مطالعاتی پوشش دهیم، به حدود 800 میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم؛ اگرچه اعلام کردم که در صورتی این برنامه قابل تحقق است که سازمان برنامه و بودجه با ما همراهی کند. تاکید می‌کنم چنانچه بودجه مورد نظر تامین شود ما آمادگی اعزام دانشجویان به فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت را داریم.

اعزام 220 دانشجوی دکتری به فرصت‌های مطالعاتی در سال جاری 

وی تاکید کرد: طی دو سال اخیر آموزش مجازی، تعداد فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور دانشجویان صفر نشد و در سال جاری حدود 220 دانشجو برای فرصت‌های مطالعاتی اعزام شدند و در نیمسال دوم یعنی همین تا چند روز آینده ابلاغ می کنیم که 180 سهمیه برای فرصت‌های تحقیقاتی کوتاه مدت در نظر گرفته ایم که در مجموع و امسال حدود 400 نفر برای فرصت مطالعاتی اعزام خواهند شد و اگر این آمار را به نسبت آمار دانشجویان هدف مقایسه کنیم حدود 4 درصد دانشجویان متقاضی واجد شرایط اعزام شده‌اند که اصلا عدد قابل توجهی نیست.

رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: امیدوارم سال آینده بتوانیم با تامین بودجه لازم، حداقل به 10 درصد از کل دانشجویان دکتری اضافه شده به نظام آموزش عالی کشور پاسخ گو باشیم.

به گفته وی، اگر قرار باشد وزارت علوم و دانشگاه‌های ما در سطح بین‌المللی عمل کنند، یکی از الزامات آن حضور دانشجویان در مجامع علمی جهانی است. از این جهت، باید تبادل دانشجویان و ایجاد فرصت‌های مطالعاتی را جدی بگیریم. این در حالیست که متاسفانه بودجه در نظر گرفته برای این امر بسیار محدود است. حداقل امسال ما انتظار داشتیم اتفاق خوبی در این زمینه بیفتد که هنوز نیفتاده است.

معاون وزیر علوم همچنین تاکید کرد: در حال حاضر بخشی از منابع مالی برای فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت عملا توسط خود دانشجویان تامین می‌شود، زیرا ما نمی‌توانیم همه منابع را تامین کنیم. حدود 65 درصد منابع از سوی وزارت علوم اختصاص می‌یابد و با توجه به نوسانات ارزی ممکن است بیش از 35 درصد از ارز را خود دانشجویان تامین کنند.

دکتر داداش پور خاطرنشان کرد: سالیانه حدود 11 هزار و 500 دانشجوی دکتری به دانشجویان کشور اضافه می‌شود که با احتساب 11 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد سالیانه 23 تا 24 هزار نفر به جمع دانشجویان دکتری کشور اضافه می‌شود.

به کانال عصر ایران در تلگرام بپیوندید نظرات کاربران لینک کوتاه: asriran.com/003T36