وضعیت بازار شیرخشک / قیمت ها افزایش یافت؟
طبق گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، قیمت شیر خشک در چند ماه گذشته تغییر کرده است.
شنیده ها حکایت از آن دارد که سازمان غذا و دارو، قیمت شیرخشک نوزادان را در ابان ماه تغییر داده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: سازمان غذا و دارو قیمت شیرخشک نوزاد را از آبانماه تغییر داده است.
هانی تحویل زاده، با بیان اینکه سازمان غذا و دارو قیمت شیرخشک نوزاد را در آبان ماه تغییر داده است، گفت: این سازمان زمانی که ارز 28 هزار و500 تومانی جایگزین ارز 4200 تومانی شد و هزینه تولید کارخانههای تولیدکننده شیرخشک نوزاد 7 برابر شد، قیمتها را تغییر داد.
وی ادامه داد: قیمت هر قوطی شیرخشک حدود 70 هزار تومان بود که به 135 تا 140 هزار تومان رسیده است. البته در این تغییر قیمت نظر تولیدکنندگان پرسیده نشده بود و معتقدیم باید بیش از این باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد تصریح کرد: وقتی قیمت تمام شده تولید 7 برابر شود قیمت برای مصرفکننده باید 2.5 تا 2.8 برابر شود، ولی در حال حاضر چنین نیست.
وی عنوان کرد: بر اساس سازوکار سازمان غذا و دارو سهمیه هر نوزاد در ماه 24 قوطی است که 12 قوطی آن با قیمت 70 هزار تومان و 12 قوطی دیگر نیز با قیمت آزاد به فروش میرسد.
تحویل زاده اضافه کرد: البته این شیوه فروش برای داروخانهها نیز مشکل ایجاد کرده است، زیرا برای 12 قوطی شیرخشک که با قیمت قبل محاسبه می شود داروخانه باید قیمت جدید بپردازد و مابه التفاوت را از بیمه دریافت کند که مشخص نیست دقیقا چه زمانی این پرداخت صورت میگیرد.
وی در ادامه گفت: وقتی تغییر نرخ ارز شیر خشک داریم دولت باید در بودجه آن را ببیند و برای آن منابع تخصیص دهد تا فشار بر مصرفکننده، تولیدکننده و توزیعکننده نباشد.
وی افزود: آمار تولید شیر داخل در ماه حداکثر 7 میلیون عدد در ماه است و به طور کل واردات کلا کمتر از یک میلیون عدد بوده است. واردات مشکلی از بازار داخلی حل نکرده و بازار داخل از تولید داخل تامین می شود.
به گفته وی ظرفیت تولید داخل 7.5 میلیون عدد در ماه است که بیش از نیاز داخل است.
سجاد اسماعیلی، سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره آخرین وضعیت بازار شیرخشک در کشور اظهار کرد: بر اساس مقتضیات و آنچه که موقعیت و شرایط تعیین میکند، برنامهریزی تولید شیرخشک با کارخانجات داخلی انجام میشود. اگر کمبودی وجود داشته و نیاز به تولیدات بیشتر باشد، کارخانجات شیفتبندی میشوند و حتی سهشیفته کار میکنند، اما اگر نیاز نباشد و تولید بیش از اندازه نیاز داشته باشیم، ممکن است تاریخ انقضای آنها تمام شود و بنابراین بر حسب نیاز بازار، برنامه تولید را با کارخانجات هماهنگ میکنیم.
وی با اشاره به اینکه روند فعالیت کارخانهها و تولید شیرخشک پایدار است، ادامه داد: تولید شیرخشک طبق روال سابق در حال انجام است و این درحالیست که سیاستهای عرضه شیرخشک نیز اصللاح شده است. بر اساس استعلامی که از معاونت بهداشت و ستاد ملی جمعیت انجام شد، میزان مصرف شیرخشک توسط هر کودک ماهانه 4 الی 7 قوطی برآورد شده است. اما برای تامین رفاه خانوادهها 10 قوطی شیرخشک به قیمت یارانهای تعیین شد که طی ماه خانوادهها میتوانند آن را با نرخ یارانهای دریافت کنند. در عین حال تعرفه شیرخشک بیش از 10 قوطی با قیمت غیر یارانهای محاسبه میشود و آن هم تا سقف 20 قوطی امکانپذیر است.