وضعیت ناخوش «سلامت» در دوران پهلوی!
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بینالمللی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در برج میلاد با حضور مقامهای ارشد کشوری و لشکری برگزار شد.
علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در بخشی از این مراسم با اشاره به پیشرفتهای نظام اسلامی در نظام سلامت گفت: در گذشته تعداد پزشکان بسیار اندک بود و در مجموع تعداد پزشکان به 12 هزار نفر نمیرسید.
وی افزود: در قبل از انقلاب بیماران حتی برای دریافت خدمات سرپایی باید به تهران مراجعه میکردند و اکثر استانها متخصص نداشتند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به محرومیت گسترده در زمان شاهنشاهی ادامه داد: در گذشته آمار مرگ و میر مادران و کودکان بسیار بالا بود، در هر هزار تولد 174 کودک از دنیا میرفتند.
وی افزود: قبل از انقلاب امید به زندگی نهایت به 55 سال میرسید و تنها 37 درصد زنان سواد خواندن و نوشتن داشتند.
مرندی با بیان اینکه مردم ایران شایسته بهترین خدمات هستند، عنوان کرد: باید برای ایران شبانه روزی تلاش کرد و نباید لحظه ای از خدمت رسانی دریغ کرد. کمبود اعتبارات مهم است اما مهمترین ابزار نیست، بودجه را میتوان تامین کرد و نباید کمبود بودجه را بهانهای برای غفلت در اجرای طرحها قرار داد.
ادامه دارد /