وقتی برگههای رای در آمریکا تبلیغاتی برای حزب بود
تهران - ایرنا - در حالیکه روند انتخابات ریاست جمهوری 2020 در آمریکا با رایگیری زودهنگام در بعضی ایالتها آغاز شده، برپایی نمایشگاهی از برگههای رای در نیویورک قدرت طراحی و تاریخ بصری برگههای رای را با چاشنی تبلیغات برای احزاب و نامزدها پیشروی مخاطب قرار میدهد.
به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه هنر چاپ لندن، این نمایشگاه با نام «شکل و شمایل دموکراسی؛ تاریخ بصری برگههای رای» تاریخ برگههای رای را در آمریکا در معرض دید مخاطب قرار می دهد. آلیسیا چنگ/ Alicia Cheng نمایشگاهگردان و گردآورنده این نمایشگاه میگوید: تکامل طراحی برگه های رای مفهومی مغفولمانده است که دموکراسی آمریکا را شکل دادهاند؛ اما از بدو ظهور با فساد و تقلب آمیخته بوده است.
این نمایشگاه که در کوپر یونیون/ New York's Cooper Union کالجی خصوصی در نیویورک برپا شده است و تا هفتم نوامبر (17 آبان) ادامه خواهد داشت، حدود 26 برگه رای رنگی و نفاشیشده را بر اساس ترتیب زمانی انتخابات آمریکا و تا حدود 70 سال قبل با هدف نشان دادن تکامل این برگههای رای به نمایش میگذارد و از خیابانهای مشرف به این مکان نیز قابل مشاهده است.
چنگ که خود دستی در طراحی گرافیک دارد بعد از خواندن مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز در سال 2008 در مورد روند انتخابات زودهنگام و ماهیت تبلیغاتی برگههای رای پیش از آغاز قرن بیستم به موضوع برگههای رای در انتخابات آمریکا بیشتر علاقهمند شد. همین امر باعث شد یکی از اولین کتابها را در این زمینه بنویسد که تابستان گذشته منتشر شد.
وی در مورد برگههای رای می گوید: برگه ها رنگی و طراحیشد بودند و همین امر توجه اولیه مرا به خود جلب کرد اما در انتخابات ریاست جمهوری 2016 وقتی شرایط به شدت تغییر کرد بار دیگر موضوع برگههای رای برای من جالب شد و به این فکر کردم که آیا مردم ما از شرایط مشابه بدی مثل امروز هم نجات یافته اند؟
دولت فدرال پیش از آغاز قرن بیستم نظارتی بر روند رای گیری نداشت و در واقع تا اواسط دهه آخر قرن نوزدهم برگههای رای توسط خود احزاب طراحی، تولید و توزیع میشد. برگههای رای رنگی و دوطرفه رای دهندهها را به بیلبوردهای متحرکی شبیه می کرد و به ناظران صندوق های رای اجازه می داد که میزان آرا را به خوبی بسنجند.
وی می افزاید: همچنین داستان های زیادی از رای دادن چندباره یک فرد در یک دوره از انتخابات وجود دارد؛ مثلا یک مرد از صبح زود با ریشهای بلند رای دادن را آغاز می کرد و در پایان روز با صورتی کاملا اصلاحشده بار دیگر رای میداد و کار خود را تمام میکرد. برگههای رای طراحی شده ساده یا با جزئیات هر کدام با هدف های مختلفی از جمله جلب توجه رای دهندگان یا نشاندارکردن برگه رای با گرایشهای سیاسی و آسان کردن کار برای رایدهندگان بیسواد طراحی میشدند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سوم نوامبر (13 آبان) پیش رو برگزار خواهد شد، دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی این کشور و از حزب جمهوری خواه با جو بایدن معاون اول پیشین و از حزب دموکرات برای پیروزی در این انتخابات با هم رقابت میکنند. برنده این انتخابات چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود.
*س_برچسبها_س*