چهارشنبه 7 آذر 1403

وقتی دانشگاه جامع علمی کاربردی به کمک کرونا می‌آید / تصمیمات خلق‌الساعه؛ دلیل افت تحصیلی دانشجویان

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
وقتی دانشگاه جامع علمی کاربردی به کمک کرونا می‌آید / تصمیمات خلق‌الساعه؛ دلیل افت تحصیلی دانشجویان

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز همانند سایر دانشگاه‌های کشور در تلاطم شیوع ویروس کرونا قرار گرفت، ویروسی که به یکباره کل نظام آموزشی کشور را تغییر داد، اما در این بین به نظر می‌رسد این ویروس ناهماهنگی‌هایی را هم در بین مسوولان دانشگاه و بخشنامه‌های ابلاغی آنها ایجاد کرده است. این ناهماهنگی‌ها در بسیاری از موارد سبب آشفتگی مراکز و دانشجویان این دانشگاه شد. این آشفتگی در برگزاری ترم تابستان هم ادامه دارد.

سکانس اول، 2 بخشنامه برای تاکید بر برگزاری آزمون‌های حضوری

در حالیکه کشور در شرایط بحرانی شیوع بیماری کرونا قرار داشت و همه مراکز وابسته به وزارت علوم امتحانات را به صورت غیر حضوری و آنلاین برگزار می‌کردند، دانشگاه جامع علمی کاربردی بخش‌نامه ای در 14 اردیبهشت با تأکید بر برگزاری آزمون‌های حضوری به مراکز ابلاغ کرد، بخشنامه دیگری نیز 13 خرداد ابلاغ شد که مجدد بر برگزاری امتحانات دانشگاه صرفا به صورت حضوری تاکید داشت. البته با این تفاوت که در بخش‌نامه اول مجوز ارائه دروس برای مراکز ارسال شد اما بخشنامه دوم به لغو بخشنامه پیشین مبنی بر عدم مجوز ارائه واحد در نیمسال تابستان 99 اشاره کرده بود. در واقع اعلام تقویم آموزشی جدید به مراکز برای ارائه درس کارورزی و سایر دروس برای دانشجویان مشمول دانش‌آموختگی با دوره تابستان برای تمامی ورودی‌ها ذکر شده بود.

سکانس دوم، 4 روز پیش از شروع امتحانات پایان ترم، نحوه برگزاری آزمون‌ها به صورت آنلاین اعلام شد

براساس این گزارش، در حالیکه طبق بخشنامه‌های ابلاغی تأکید بر لزوم برگزاری آزمون‌ها به صورت حضوری بود برنامه‌ریزی همه مراکز تا 17 تیرماه براساس بخشنامه قبلی بوده و اطلاع‌رسانی به دانشجویان نیز بر همین اساس شکل گرفت اما دقیقا 4 روز پیش از شروع امتحانات پایان ترم، به مراکز اعلام شد که آزمون‌ها به صورت غیر حضوری و آنلاین است و سامانه سما لایو به عنوان مجری سامانه نرم‌افزاری برای برگزاری آزمون‌های غیر حضوری ترم جاری در واحد استان انتخاب و به مراکز ابلاغ شد.

این در حالی بود که مراکز عملا فقط 4 روز کاری را برای اطلاع‌رسانی آموزشی دانشجویان و توجیه اساتید برای بارگذاری سؤالات فرصت داشتند که متاسفانه عملا سه روز اول سامانه مذکور توان پاسخگویی به آن حجم از دانشجو را نداشت و منجر به کنسل شدن بسیاری از امتحانات شد.

سکانس سوم، 7 مرداد بخشنامه ای دیگر از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای عدم ارائه دروس عمومی و مهارت مشترک ابلاغ شد

براساس این گزارش، مراکز در حین انجام حجم کاری بسیار بالا و تحمل فشاری بودند که از سوی دانشجویان بابت عدم آشنایی آنها با سیستم آنلاین وارد می‌شد و از سوی دیگر هم در حال برنامه‌ریزی ترم تابستان بودند و به دانشجویان در آستانه فارغ‌التحصیل شدن که دچار استرس بودند قول مساعدت و فراغت از تحصیل را داده بودند که ناگهان باز هم در لحظات آخر یعنی 7 مرداد بخشنامه ای در راستای عدم ارائه دروس عمومی و مهارت مشترک از سوی سازمان مرکزی ابلاغ شد که در آن تنها مجوز مراکز، ارائه درس کارورزی 1 و 2 و معرفی به استاد داده شده بود.

درواقع عملا با ابلاغ این بخشنامه بسیاری از افرادی که با 8 واحد شرایط فارغ‌التحصیلی را داشتند و با علم به این موضوع در آزمون ارشد سال جاری شرکت کرده بودند، دچار مشکل شدند، با این بخشنامه مجددا سیل اعتراضات این دانشجویان به سوی مراکز جاری شد.

سکانس چهارم، نحوه برگزاری آزمون‌های متمرکز در عرض 72 ساعت تغییر می‌کند

حکایت آزمون‌های متمرکز اما حکایت دیگری است، داستان آزمون های متمرکز از جایی شروع می شود که نحوه برگزاری آن در عرض 72 ساعت تغییر می کند که همین امر نه تنها دشواری هایی را برای سیستم آموزشی مراکز به وجود می آورد بلکه دانشجویان را نیز دچار سردرگمی می‌کند.

پیرو بخشنامه 28 تیرماه سازمان مرکزی سامانه آنلاین آزمون‌های متمرکز به نشانیhttp://examuast.ir معرفی شد. براساس این بخشنامه دانشجویان در کمتر از سه روز باید در این سامانه ثبت نام و در مانور اجباری (نظرسنجی اجباری) شرکت می کردند و طبق این بخشنامه در صورتی که دانشجویی در مانور اجباری شرکت نمی کرد اجازه شرکت در آزمون اصلی خود را نداشت که این کار فشار کاری و ذهنی بسیار زیادی را برای رابطین آزمون مراکز در برداشت.

سکانس پنجم، ترم تابستان داریم و نداریم

موضوع برگزاری ترم تابستان نیز از قاعد بی نظمی های دانشگاه جامع مستثنی نیست. تا این لحظه سه بخشنامه متناقض برای برگزاری ترم تابستان به مراکز ارسال شده است. هر نوع برنامه ریزی برای برگزاری ترم تابستان نیازمند صرف وقت و هزینه برای هماهنگی با مدرسان و دانشجویان است که با صدور بخشنامه جدید بر باد می رود.

بروز بیماری کوید 19 بسیاری از مشکلات برنامه ریزی در کشور را آشکار کرد و لزوم اصلاح رویه ها و شیوه های تصمیم گیری را بیش از پیش نشان داد. در این میان دانشگاه جامع علمی کابردی نیاز به اصلاحات فوری دارد. آقایان مسوول لطفا کاری کنید.

انتهای پیام /

علمی کاربردی بخشنامه افت تحصیلی