وقتی شهرکهای صنفی آرامش شهر را میخراشد / پاسکاری مسئولان برای انتقال صنوف آلاینده کی تمام می شود؟
شهرکهای صنفی نیاز طبیعی واصلی برای ساماندهی صنوف آلاینده ومزاحم به شمار می رود و وعده ایجاد آن در دولتهای مختلف و با گذر زمان در سنندج رو به فراموشی رفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، کسبوکار برای امرارمعاش، امری واجب است اما وقتیکه این امر منتج به ناراحتی و شکوائیه همسایگان و ساکنان یک شهر تبدیل شود آنوقت حکم مشاغل مزاحم را پیدا میکند و امروز مسئولانی که خود متولی طرح بوده، توپ مشکلات را به یکدیگر پاس کاری کرده و عملا اقدامی موثر برای حل مسئله پیدا نمیشود.
از مرکز شهرسنندج که بهطرف خیابانهای حاشیهای پا بگذارید ترتیب و ترکیب فعالیتهای صنفی بهگونهای است که موجب تعجب هر بینندهای میشود.
بهطور مثال در مدان نبوت سنندج به طرف خیابان عباس آباد، رستوران یا فروشگاههای مواد غذایی بسیاری فعال هستند که در کمال تعجب مشاهده میکنید درست در چند قدمی آنها تعمیرگاهها و یا فروشگاههای مصالح ساختمانی در حال فعالیت است و درحالیکه عدهای از شهروندان در حال صرف غذا هستند صدای چکش تعمیرکاران و یا گردوغبار مصالحفروشی به آسمان بلند است.
مغازه اختیاری
محمد اقبالی یکی از ساکنان همین خیابان که در طبقه دوم یک واحد مسکونی در خیابان عباس آباد زندگی میکند به میگوید: صاحبملک مغازههای زیر را به تعمیر اگزوز خودرو و مکانیکی اختصاص داده است و لذا از صبح تا شب صدای چکش و آچار و یا صداهای ناهنجار اگزوز در گوش ما غوغا میکند.
وی بابیان اینک در این رابطه حتی بارها به صاحبملک اعتراض کردیم اما وی در جواب ما اذعان میکند که مغازه و مستأجر اختیاری و دل بخواهی است! وی به ما میگوید: به نظرم مدریت شهری باید تعمیرگاهها و کارگاههای آلاینده را به دلیل آلایندگی به خارج از شهر هدایت کند.
اقبالی میگوید: اگر امکان خروج مشاغل مزاحم از شهرها وجود ندارد، حداقل از سد معبر آنها در پیادهروها جلوگیری شود تا شهروندان و گردشگران بهراحتی تردد کنند.
این شهروند معترض عنوان میکند: باید شهرداریها برای ساماندهی مشاغل مزاحم، برنامه مدون داشته باشند و از دستگاههای مرتبط، روسای اتحادیهها و اصناف برای همفکری و تصمیمگیری دعوت کند.
سرو صدای تعمیرکاران آرامش را از زندگی ما گرفته است
فاطمه خانم زن میانسالی که در نزدیکی منزلشان، که سنندجیها آن محله را یک طرفه پادگان میشناسند، تعمیرکاران خودرو زیادی وجود دارد و با ابراز ناراحتی از این وضعیت کنونی، اظهار داشت: صبح زود با سر و صدای تعمیرکاران از خواب بیدار میشویم و تا غروب باید آنها را تحمل کنیم.]
وی با اشاره به اینکه همسرسش به سرطان مبتلا است، گفت: سرو صدای این تعمیرکاران آسایش و آرامش را از زندگی ما گرفته است و باعث آزارمان میشوند.
این شهروند سنندجی با بیان اینکه دیگر توان تحمل این وضعیت کنونی را ندارم، تصریح کرد: گاهی اوقات این مسیر آنقدر شلوغ است که حتی دروازه منزل خودمان را هم گم میکنم.
قول هایی که نتیجه ای نداشت
سال 98 بود که رییس سازمان مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری سنندج با اشاره به اینکه صنوف مزاحم و آلاینده در سنندج ساماندهی میشوند، گفت: براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت کشور، شهرداری در زمینه انتقال صنوف مزاحم و آلاینده ملزم به برنامه ریزی و تهیه بانک اطلاعاتی شده است.
تورج سلطنت پوری اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات در سطح شهرها وجود صنوف مزاحم و آلاینده است که علاوه بر آلایندگیهای صوتی، آشفتگی بصری باعث بروز ترافیک در بسیاری از معابر اصلی شده است.
وی با بیان اینکه اتحادیههای مشمول صنوف آلاینده شامل مصالح فروشان، نمایشگاه اتومبیل، تعمیرکاران، فلزکاران و درودگران است، افزود: پس از برگزاری جلسات مختلف در کارگروه ساماندهی صنوف مزاحم مقرر شد انتقال رسته های قابل انتقال اتحادیه صنف مصالح فروشان در اولویت نخست قرار گیرد.
وی تاکید کرد: براساس مصوبه این کارگروه، این سازمان با همکاری اتحادیه اصناف اقدام به تهیه بانک اطلاعاتی صنف مصالح فروشان کرد که بر اساس ممیزی انجام شده، 688 مغازه مصالح فروشان شناسایی شد.
سلطنتپوری یادآور شد: در مرحله بعدی و در راستای ساماندهی و انتقال صنف مصالح فروشان باید راه و شهرسازی زمین لازم جهت احداث مجتمع صنفی در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی قرار دهد و این شرکت هم اقدام به احداث مجتمع صنفی کند.
وی گفت: در صورتی که شرکت شهرکهای صنعتی اقدام به ساخت مجتمع صنفی کند شهرداری هم بر اساس اولویت نسبت به انتقال صنف مصالح فروشان اقدام میکند و در صورتی که هر یک از مغازهداران تمایلی به حضور در مجتمع صنفی نداشته باشند شهرداریها میتوانند براساس بند 20 ماده 55 نسبت به پلمپ آنها اقدام کنند.
چند ماه گذشته بود که حمد خسروی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان نیز درباره مشاغل آلاینده سطح شهر سنندج اظهار داشت: مسئله ساماندهی اصناف مشاغل در راستای توسعه استان قرار دارد.
وی افزود: این کار دارای سابقه طولانی در استان است و از حدود 20 سال پیش در دست اقدام بوده که متاسفانه در شهر سنندج به دلیل نبود زمین عملی نشده است.
خسروی خاطرنشان کرد: در راستای ایجاد اشتغال و ساماندهی صنوف آلاینده و رفع مشکلات ناشی از وجود برخی مشاغل و اصناف مزاحم در شهر سنندج وجود شهرکهای صنفی یکی از احتیاجات مهم به شمار میرود.
وی گفت: در استان کردستان ورود شرکت شهرکها برای ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم به این کار منع قانونی دارد لذا شرکت شهرکها تنها در احداث شهرکهای کارگاهی میتواند وارد عمل شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کردستان با اشاره به اینکه شرکت شهرکها در بحث کارگاههای کوچک تولیدی در شهرک صنعتی شماره یک فعال است، عنوان کرد: در شهرک صنعتی شماره 4 حدود 220 واحد کارگاهی را ایجاد کرده که حدود 140 واحد آن آماده است.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل در شهر سنندج باید شهرک کارگاهی با کمک ادارات ایجاد شود تا این مشاغل مزاحم ساماندهی شوند.
خسروی در پایان سخنان خود از اعلام آمادگی شرکت شهرکهای صنعتی سنندج در راستای ساماندهی مشاغل آلاینده و مزاحم سنندج خبر داد و گفت: آماده هر گونه همکاری هستیم.
حرکت لاکپشتی مسئولان گذشته نشان از این دارد که صدای دلخراش جوشکاریها و یا مشکلات بهداشتی و تنفسی، دغدغه زیادی برای شهروندان به وجود آورده که نیازمند همت بیشتر و تدبیر عملیاتی است.
انتهای پیام /