یک‌شنبه 4 آذر 1403

وقتی کره جنوبی زبان گویای دشمنان ایران می‌شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
وقتی کره جنوبی زبان گویای دشمنان ایران می‌شود

ظهره وند گفت: رئیس جمهور کره جنوبی علنا موضع دشمنی گرفته است و نیت های پنهانی برخی کشورهای وابسته به آمریکا را او مطرح کرده است.

شامگاه دوشنبه بود که رئیس جمهور کره جنوبی طی سخنرانی برای نظامیان این کشور در امارات ادعا کرد: «امنیت کشور برادر ما امنیت ما است. دشمن امارات، تهدیدآمیزترین کشور یعنی ایران ست و دشمن ما کره شمالی است... ما با امارات در وضعیت مشابهی قرار داریم».

همین موضوع بود که باعث شد بسیاری اظهارات گستاخانه را در میان چشم بادامی ها به یک بیماری مسری تشبیه کنند و شاهد مثالشان هم اظهاراتی بود که شی جی پینگ در بیانیه پایانی نشست چین خلیج فارس درباره جزایر ایرانی مطرح کرده بود.

حال اینکه آیا دو موضوع ارتباطی با هم دارند یا خیر باعث شد تا به سراغ ابوالفضل ظهره وند سفیر اسبق کشورمان برویم.

بی جهت بازار خود را به محصولات کره واگذار نکنیم

ظهره وند در این باره به ما گفت: این دو موضوع با هم متفاوت هستند زیرا شی جی چینگ موضعی ضد ایران اتخاذ نکرد و فقط در بیانیه پایانی که بخشی از آن را نیز طرف اماراتی و عربی در شورای همکاری خلیج فارس تهیه کرده بودند و بخشی از آن هم توسط چینی ها مطرح شده بود در زمینه همکاری بلند مدت در آن به موضوع جزایر هم اشاره شده بود و اینکه مساله این جزایر باید به صورت دیپلماتیک حل شود، موضوعی که نوعی تعرض به جغرافیای سیاسی و طبیعی ما بود و نوعی ادعای ناصوابی بود که طرف اماراتی داشت و طرف چینی هم به علت ناآگاهی آن را امضا کرده بود.

وی ادامه داد: اما موضع رئیس جمهور کره جنوبی در ابتدا اینها در آنجا رفتند پایگاه زدند و این خودش جای سوال دارد که چرا اینهایی که امنیتشان را آمریکایی ها دارند تامین میکنند و بزرگترین پایگاه آمریکا در بیست کیلومتری سئول پایتخت این کشور مسقر است و مانور مشترک میگذارند با آمریکا در برابر کره شمالی و خودشان جرات این را ندارند که از حوزه خود دفاع کنند و زیر سایه آمریکا هستند این اراجیف را مطرح میکنند. این اظهارات نشان دهنده این است که ما باید مراقب این باشیم که بی جهت بازار خود را به محصولات کره واگذار نکنیم.

بیانیه طرف چینی به کم کاری ما در سیاست خارجی بازمیگشت

ظهره وند گفت: رئیس جمهور این کشور علنا موضع دشمنی گرفته است و نیت های پنهانی برخی کشورهای وابسته به آمریکا را او مطرح کرده است تا جایی که ما حتی از زبان مسئولان اماراتی این صحبت ها را نشنیده بودیم؛ بنابراین این دو کاملا متمایز است و نباید اینهایی که مخل امنیت منطقه هستند مخل رابطه با چین هم بشوند.

این کارشناس جغرافیای سیاسی گفت: آن بیانیه هم به کم کاری ما در سیاست خارجی بازمیگشت چرا که پیش از اینکه آقای شی جی پینگ به منطقه سفر کند باید می دانستیم که در هر بیانیه مشترکی که طرف اماراتی حضور داشته باشد حتما موضع غلط خود را در آن میگنجاند و ما باید در اینجا هشدارهای لازم را میدادیم همانطور که طرف چینی هم قرار باشد که ما در جایی برویم که موضع تایوان مطرح شود قبلش اعلام میکنند که این خط قرمز ماست؛ بنابراین مواضع را تنظیم میکنیم و این به هوشیاری ما بازمیگشت که نباید اجازه میدادیم این اتفاق بیفتد و در روابط راهبردی ما با چین خدشه وارد کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی