وقوع 1400 مورد آتشسوزی در جنگلها و مراتع ایران از ابتدای امسال
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با اشاره به وقوع 1400 مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع ایران از ابتدای امسال گفت: این آتشسوزیها حدود 15 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی ما را سوزانده اند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، خسرو ثاقب طالبی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در برنامه چرخ شبکه چهار سیما گفت: آتشسوزی در هر کشور و منطقه و قارهای اهمیت خاص منطقهی خاص خودش را دارد اما در عین حال وقتی اینها را در کنار هم قرار میدهیم، اهمیت آن در اندازهی کرهی زمین مطرح میشود.
وی افزود: تغییر اقلیم باعث شده که نهتنها زمین گرم و خشک شود، بلکه بینظمیهای شدیدی در خشکیهای بلندمدت و همینطور در بارندگیهای ناگهانی و شدید پیدا شود. ما در سالهای 2019 و 2020 سه آتشسوزی بزرگ در جهان داشتیم؛ آتشسوزیهای کالیفرنیا، آمازون و استرالیا. در استرالیا آتشسوزیها بسیار شدید و وحشتناک است. سطحی حدود 10 میلیون هکتار جنگل سوخته، 25 نفر جان خود را از دست دادهاند و حدود یک میلیارد حیوان از بین رفتهاند. ما در استرالیا پوشش گیاهی منحصربهفرد و ویژهای داریم، همانطور که حیوانات ویژهای داریم که هیچ کجای دنیا وجود ندارند. ثاقبطالبی در ادامه گفت: محیطزیست ما یک اکوسیستم بزرگ جهانی است و اتفاقات مختلف آن روی زندگی ما موثر هستند. آتشسوزیهای جنگلهای آمازون بسیار مهم است چون 20 درصد اکسیژن کرهی زمین را تامین میکنند. جنگلها نهتنها برای حفظ خاک و تنظیم نفوذ آب نقش مهمی دارند، بلکه در تامین اکسیژن لازم نقش حیاتی دارند. همانطور که آمریکای جنوبی از آتشسوزی آمازون ضرر و خسارت میبیند، بعدها به نقاط مختلف کرهی زمین هم منتقل میشود. 1400 آتشسوزی در جنگلهای ایران ثاقبطالبی در ادامهی حرفهایش به آتشسوزی جنگلها و مراتع در ایران پرداخت و گفت: در ایران امسال حدود 1400 فقره آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی داشتهایم. این آتشسوزیها حدود 15 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی ما را سوزانده اند و 30 درصد آنها در جنگلها و 70 درصد آنها در مرتع ها اتفاق افتاده است. 50 درصد این آتشسوزیها در زاگرس بوده است. اکوسیستم شکنندهی جنگلی زاگرس که 40 درصد آب کشور از آن تامین میشود، زندگی ما را به مخاطر انداخته است.
وی افزود: توسعههای شهری و صنعتی، آتشسوزی و... محیط زیست و عرصهی زندگی را به ما تنگ میکند. بحران آب در آینده بزرگترین بحران ما خواهد بود. بیشترین موارد آتشسوزیها در جنگلها و مراتع ما به خاطر خطاهای انسانی است. آتشسوزیهای طبیعی هم به دلیل تغییرات اقلیمی اتفاق میافتد. بیشترین آتشسوزیها در جنگلها و مراتع گلستان و کردستان اتفاق میافتد. بعضی آتشسوزیها عمدی است و بعضی غیرعمدی. پلاستیکها و شیشهها به راحتی نقش ذرهبین را بازی میکنند و با تابش نور خورشید به آتشسوزی تبدیل میشوند. بعضی از آتشسوزیها عمدی است چون با آتشسوزی جنگلها میخواهند از آن زمین برای کشاورزی، دامداری و... استفاده کنند.
انتهای پیام /