پاسخ قاطعانه برزیل به ترامپ / جهان به امپراتور نیاز ندارد
: لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل در اظهاراتی در واکنش به تهدید دونالد ترامپ درباره اعمال 10 درصد تعرفه اضافه علیه اعضای بریکس، خطاب به رئیس جمهور آمریکا گفت: جهان تغییر کرده است و به امپراتور نیاز ندارد.
داسیلوا در جریان یک نشست خبری پس از روز دوم هفدهمین اجلاس بریکس در ریودوژانیرو برزیل با بیان اینکه تجارت جهانی نباید صرفاً به دلار آمریکا وابسته باشد، بر لزوم ایجاد سیستمهای جایگزین برای کاهش این وابستگی تاکید کرد.
رویترز نوشت: وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تهدید جدید تعرفهای ترامپ تاکید کرد: اعضای بریکس مجموعهای از کشورها هستند که میخواهند راهی تازه برای سازماندهی اقتصاد جهانی پیدا کنند و به عقیده من همین موضوع برخی را نگران کرده است.
به گزارش ایرنا، هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در ریودوژانیرو برزیل با حضور مقامات عضو این نهاد برگزار شد.
در این اجلاس، کشورهای عضو گروه بریکس بر لزوم ایفای نقش راهبری بریکس در تقویت روابط چندجانبه برای کشورهای جنوب جهانی تأکید کردند، زیرا این حوزه در سالهای اخیر از اولویت کافی برخوردار نبوده است.
نتایج این نشست در بیانیه ریودوژانیرو منتشر شد که در آن اعضای بریکس بر ضرورت اصلاح ساختارهای حکمرانی جهانی، تقویت چندجانبهگرایی و محکومیت حمله اسرائیل به ایران تأکید کردند. آنها همچنین از اسرائیل خواستند استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح علیه فلسطینیها در غزه را متوقف کند.
در این نشست، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیسجمهور برزیل، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، نارندرا مودی نخستوزیر هند و لی چیانگ نخستوزیر چین شرکت داشتند.
همچنین سیریل رامافوزا رئیسجمهور آفریقای جنوبی، آبی احمد نخستوزیر اتیوپی و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از دیگر حاضران در این نشست بودند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.