شنبه 29 دی 1403

پاسخ قاطع ایران به اتهامات آمریکا درباره دریای سرخ

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
پاسخ قاطع ایران به اتهامات آمریکا درباره دریای سرخ

نماینده ایران در اجلاس کمیته اصلی محافظت از محیط زیست دریایی (MEPC 82) تاکید کرد: ایران به همه تعهدات خود پایبند است اما آمریکا با حمایت خود از رژیم صهیونیستی موجب ایجاد ناامنی در منطقه از جمله دریای سرخ شده است.

به گزارش ایرنا، هشتاد و دومین اجلاس کمیته اصلی محافظت از محیط زیست دریایی MEPC از 9 تا 13 مهرماه در مقر سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) برگزار شد.

در این اجلاس، «پوریا کولیوند» معاون نماینده دائم و «مهاجر» جانشین نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران به صورت حضوری شرکت کردند.

وضعیت دریای سرخ در ذیل دستور کار شماره 2 این اجلاس مطرح شد. در این دستور کار تعداد معدودی از کشورها با رهبری آمریکا اتهامات بی‌اساسی را علیه ایران طرح کردند که با پاسخ نماینده ایران مواجه شد.

هیات ایرانی تاکید کرد که ایران به همه تعهدات خود پایبند است، اما آمریکا با حمایت خود از رژیم صهیونیستی موجب ایجاد ناامنی در منطقه از جمله در دریای سرخ شده است.

قرائت بیانیه اعتراضی ایران در خصوص‌عدم پایبندی انگلیس به موافقت‌نامه مقر «آیمو» 

برپایه این گزارش، بیانیه اعتراضی جمهوری اسلامی ایران در خصوص‌عدم پایبندی کشور انگلیس به موافقت‌نامه مقر مربوط به صدور به‌موقع ویزا برای هیات ایرانی در هشتاد و دومین اجلاس کمیته اصلی محافظت از محیط زیست دریایی MEPC قرائت شد و دبیرکل سازمان «آیمو» نیز در پاسخ اعلام کرد که در حال پیگیری و تعامل نزدیک برای حل این موضوع هستند.

بنا بر این گزارش، با وجود پیگیری‌های مکرر و وعده‌های مساعد، ویزای تیم ایرانی صادر نشد و همکاران سازمان بنادر ودریانوردی مجبور شدند به صورت مجازی در این جلسه حضور یابند و در این راستا، بیانیه اعتراضی جمهوری اسلامی ایران در خصوص‌عدم پایبندی کشور انگلیس به موافقت‌نامه مقر مربوط به صدور به‌موقع ویزا قرائت شد و دبیرکل سازمان نیز در پاسخ اعلام کرد که در حال پیگیری و تعامل نزدیک برای حل این موضوع هستند.

همچنین پوریا کولیوند نماینده مستقر سازمان بنادر و دریانوردی و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی در آیمو، اهم موارد مهم مطروحه در این جلسه را مقابله با تغییرات آب و هوایی، بررسی راهکارهای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از کشتی‌ها، بهره‌وری انرژی کشتی‌ها، اهمیت افزایش کارایی مصرف انرژی، مدیریت آب توازن، بهینه‌سازی استفاده از آب توازن در کشتی‌ها، رسیدگی به زباله‌های دریایی، یافتن راهکارهای مؤثر برای مدیریت زباله‌ها، تعیین مناطق جدید کنترل انتشار آلودگی: شناسایی مناطق حساس و نیازمند کنترل بیشتر.

پیشگیری از آلودگی هوا: اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش آلودگی هوا، کاهش سر و صدای تابش شده زیر آب: بررسی تأثیرات منفی سر و صداهای زیرآبی ناشی از حمل و نقل تجاری و بازیافت کشتی: توسعه برنامه‌های بازیافت و مدیریت پایدار کشتی‌ها عنوان کرد.

کولیوند همچنین، تشکیل گروه چندجانبه FAL-LEG-MEPC-MSC برای بررسی موضوع گواهینامه‌های الکترونیکی، ایجاد گروهی برای تدوین راهبرد جامع دیجیتالی شدن دریانوردی با محوریت کمیته FAL، تشکیل هفت گروه فنی برای اصلاح کنوانسیون، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، آب توازن، آلودگی هوا و کارایی انرژی، زباله‌های پلاستیکی در دریا، کاهش سر و صدای زیرآبی و ایجاد مناطق بسیار حساس برای اجلاس بعدی و تصمیم برای برگزاری دوره یک روزه در خصوص امنیت غذایی در ماه فوریه 2025 را مهمترین مصوبات مهم این کمیته اعلام کرد.

کولیوند با بیام اینکه در این اجلاس، آقای هانری کانوی از لیبریا و آقای هانکیانگ‌تان از سنگاپور مجدداً به عنوان رئیس و نایب رئیس کمیته برای سال 2025 انتخاب شدند، خاطر نشان‌کرد: اجلاس بعدی کمیته MEPC نیز در تاریخ 7 تا 11 آپریل 2025 (18 تا 22 فروردین 1404) برگزار خواهد شد.

نماینده مستقر سازمان بنادر و دریانوردی و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی در آیمو، نتایج مهم اجلاس MEPC 82 را نیز به این شرح اعلام کرد: تصویب اصلاحات به ضمیمه 6 کنوانسیون مارپل برای ایجاد اثرگذاری بر مناطق کنترل آلودگی دریایی (ECA) در قطب شمال کانادا و دریای نروژ برای SOx و NOx (انتظار می‌رود از 1 مارس 2026 به اجرا درآید).

- پیشرفت و بهبود متن مقررات در خصوص اقدامات میان‌مدت گازهای گلخانه‌ای و برنامه‌ریزی برای برگزاری یک گروه کاری بین‌اجلاسی دیگر در فوریه 2025.

- توافق بر برگزاری یک گروه کاری بین‌اجلاسی در مورد آلودگی هوا و کارایی انرژی به منظور پیشبرد بازنگری معیار شدت کربن (CII) با تاریخ پیش‌بینی شده برای پایان مارس 2025، در هفته قبل از MEPC 83.

- تصویب اصلاحات در ضمیمه شش کنوانسیون مارپل و کد فنی NOx 2008 در خصوص استفاده از پروفایل‌های عملیاتی چندگانه موتور (انتظار می‌رود از بهار 2027 به اجرا درآید).

- تصویب اصلاحات در BWM. 2/Circ. 80/Rev. 1 در مورد راهنمایی‌های سال 2024 درباره ثبت و گزارش‌گیری آب توازن.

- تصویب HKSRC. 2/Circ. 1 در مورد راهنمایی موقت برای اجرای کنوانسیون‌های هنگ کنگ و بازل در خصوص حرکت فرامرزی کشتی‌هایی که برای بازیافت در نظر گرفته شده‌اند.

- تصویب قطعنامه MEPC. 396 (82) برای تعیین جزایر نوسا پندیدا و جزایر گلی مترا در تنگه لومبوک به عنوان یک منطقه دریایی به‌خصوص حساس.

از میان اخبار

حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران؛ از تئوری تا واقعیت!

جنگ ایران و اسرائیل؛ متحدان منطقه‌ای تهران کجای کار هستند؟

انتشار اخبار جعلی در شرایط بحرانی

پیامد‌های ناگوار نظام چندنرخی ارز و تاراج منابع ارزی کشور