چهارشنبه 7 آذر 1403

پاسخ ملت ایران به آمریکا، مقاومت حداکثری و راهبردی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پاسخ ملت ایران به آمریکا، مقاومت حداکثری و راهبردی است

اسلام‌آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با یادآوری جنایات ضدبشری دولت ترامپ و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران به ویژه در دوران هجوم ویروس کرونا، گفت: پاسخ مردم شجاع ما به فشار حداکثری واشنگتن، مقاومت حداکثری و راهبردی است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، «سید محمدعلی حسینی» طی مصاحبه با روزنامه پاکستانی «جناح» که در سایر مطبوعات و خبرگزاری‌های این کشور بازنشر داشت، گفت: رژیم آمریکا در حال حاضر یک تروریسم اقتصادی شدید را علیه ملت ایران براه انداخته که ما نمونه آن را در تاریخ علیه هیچ ملتی سراغ نداریم.

وی اظهار داشت: در دورانی که ملت ایران به شدت مورد هجوم شیوع کرونا قرار دارند نیز آمریکا تحریم‌های غیر انسانی خود را تشدید کرده و حتی از ورود کالاهای اساسی و مواد غذایی و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی برای درمان بیماران و کودکان جلوگیری می‌کند.

سفیر کشورمان تاکید کرد: رژیم آمریکا به رهبری ترامپ با این اقدام، امروز مرتکب جنایت علیه بشریت شده است. با این حال پاسخ ملت شجاع ایران درمقابل فشار حداکثری کاخ سفید، مقاومت حداکثری و راهبردی است؛ راهبردی که توانسته رژیم آمریکا را در جهان امروز منزوی و همچنین چهره پنهان و زشت این رژیم را در دنیا آشکار سازد.

اراده مشترک ایران و پاکستان توان غلبه بر یکجانبه گرایی را دارد

حسینی در بحث روابط دوجانبه با همسایه شرقی پاکستان گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی در حال همکاری نزدیک با یکدیگر هستند. ما دو کشور همسایه هستیم که از اشتراکات متعدد فرهنگی، مذهبی و تاریخی و زبانی برخوردار هستیم. دیدگاه‌های مشترک و یا نزدیک به هم درباره مسائل منطقه‌ای و بین المللی داریم و اهدافمان نیز در تامین امنیت و ثبات منطقه‌ای و رشد و شکوفایی اقتصادی مشترک است.

وی سازمان اقتصادی دی هشت، سازمان همکاری اقتصادی و سازمان همکاری اسلامی را از جمله زمینه‌های همکاری مشترک بین دو کشور توصیف کرد و افزود: ظرفیت همکاری‌ها غیر قابل شمارش است. در حال حاضر در عرصه اقتصادی و تجاری، سیاسی، فرهنگی، نظامی و امنیتی همکاری مشترک داریم و کمیته‌های مشترک متعددی در حوزه‌های یاد شده تشکیل شده و فعال هستند.

سفیر کشورمان افزود: حجم مبادلات تجاری بین دو کشور نزدیک به یک و نیم میلیارد دلار بوده که البته در چندماه گذشته تحت تاثیر شرایط کرونایی قرار گرفته و کاهش یافته است.

وی تاکید کرد که ظرفیت همکاری‌های مشترک تجاری بین ایران و پاکستان بسیار بیش از رقم یاده شده می‌باشد اما موانع و مشکلاتی که برخی از کشورهای بدخواه و فاسد مانند رژیم آمریکا ایجاده کرده‌اند، موجب کندی پیشرفت همکاری‌های دوطورفه گردیده است.

سفیر ایران در پاکستان افزود: اعمال تحریم‌های ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی توسط رژیم ترامپ نمونه بارز مانع تراشی‌های آمریکاست که منافع دو ملت مسلمان و همسایه ایران و پاکستان را تا حدی تحت تاثیر قرار داده است که البته عزم و اراده مقامات دو کشور همسایه حتما بر هر مانعی غلبه خواهد کرد.

وی گفت: متاسفانه این تحریم‌ها تخریب همکاری‌های اقتصادی میان ایران و پاکستان و منافع ملی دو کشور را نیز هدف گذاری کرده است. مشورت‌ها و تبادل نظرهای نزدیک بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی دو کشور برای یافتن راهکارهای قانونی و کارآمد برای حل و فصل مشکلات و رفع موانع موجود و ارتقاء مناسبات تجاری و اقتصادی فیما بین ادامه دارد.

حجم روابط تجاری دوجانبه

سفیر ایران در پاکستان گفت: طی سالهای اخیر پاکستان همواره یکی از شرکای تجاری مهم ج. ا. ایران محسوب شده و ایران صادرات زیادی به این کشور داشته و در مقابل بخش زیادی از نیازهای خود در زمینه برنج و گوشت را از پاکستان تامین می‌کند. در سال جاری به دلیل مشکلات ناشی از ویروس کرونا و انسداد مرزها، برای مدتی کوتاه روابط تجاری و بازرگانی تحت تاثیر قرار گرفته اما با تثبیت اوضاع، شرایط به حالت عادی بازگشته است. ما امیدواریم با غلبه کامل بر ویروس کرونا، شرایط تجاری و ترانزیتی دو کشور بدون هیچ مشکلی ادامه یابد.

آخرین وضعیت بازارچه‌های مرزی دو کشور

سید محمدعلی حسینی یکی از مزیت‌های موجود در همکاری‌های ایران و پاکستان را برخورداری از مرز مشترک طولانی دانست و گفت: در صورت توجه لازم مقامات دو کشور، نقطه عطفی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری خواهد بود.

وی افزود: توسعه زیرساخت‌های لازم در مناطق مرزی، کمک شایانی به بهبود معیشت مرزنشینان و ارتقای امنیت سیاسی و اقتصادی در این مناطق خواهد کرد. یکی از ابزارهای لازم تاسیس و تقویت کمی و کیفی بازارچه‌ها و گذرگاههای مرزی است. این بازارچه‌ها به قانونمند شدن تجارت و افزایش ارتباط مردم با مردم در دو سوی مرز کمک خواهد کرد.

سفیر کشورمان اظهار داشت: پاکستان را همسایه‌ای خوب برای کشورم که دارای جمعیتی با اکثریت قریب به اتفاق مسلمان و مشترکات مذهبی، فرهنگی و تاریخی و همچنین مردمی مهربان و معتقد به مبانی و ارزش‌های دینی است، می‌دانستم و می‌دانم. بنابراین ظرفیت خوبی برای تعمیق پیوندهای دوستی میان دو ملت ایران و پاکستان وجود دارد که باید با برنامه ریزی و پیگیری از آن استفاده کرد.

مشترکات مذهبی سبب محکم‌تر شدن پیوند ملت‌های ایران و پاکستان است

سفیر ایران در پاکستان گفت: علاوه بر موارد یاد شده که سرمایه بزرگی برای تحکیم روابط بین دو ملت است، محبت اهل بیت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم نیز سرمایه عظیمی است که دو ملت ایران و پاکستان اعم از شیعه و سنی از آن برخوردارند، سرمایه‌ای که همواره می‌تواند به عنوان یکی از محورهای اساسی و حدت و انسجام بین مذاهب اسلامی مورد توجه قرار گیرد.

عادی‌سازی روابط خوی تجاوزگرانه صهیونیست‌ها را تقویت می‌کند

سید محمدعلی حسینی درخصوص عادی‌سازی روابط برخی اعراب با رژیم صهیونیستی گفت: آغاز رسمی روابط و یا رونمایی از مناسبات دوستانه قدیمی بین یک کشور و رژیم اشغالگر اسرائیل در حوزه خلیج فارس هیچ تغییری در وضعیت حقوقی فلسطین ایجاد نمی‌کند.

وی تاکید کرد: فلسطین یک کشور اشغال شده و رژیم صهیونستی یک رژیم اشغالگر است. عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل زیر پاگذاشتن حقوق مشروع ملتی است که بیش از هفتاد سال برای استیفای آن مبارزه و تلاش می‌کند.

حسینی افزود: این اقدام موجب تقویت خوی تروریستی و تجاوزگرانه صهیونیست‌ها و همچنین ایجاد، اختلاف و تفرقه در میان کشورهای اسلامی شده است.

وی گفت: نکته‌ای که لازم به یادآوری است این که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونستی حتی در مخالفت صریح و آشکار با طرح صلح عربی سال 2002 در بیروت که به پیشنهاد سعودی‌ها به تصویب رسیده بود می‌باشد. در طرح صلح بیروت، صلح با صهیونیست‌ها منوط به خروج اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی مطابق مرزی‌های پیش از 1967، حل عادلانه موضوع آورگان و پذیرش دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیت المقدس شرقی گردیده است.

حسینی گفت: اگر چه جمهوری اسلامی ایران طرح صلح بیروت را نادیده گرفتن بخش قابل توجهی از حقوق فلسطینی‌ها می‌داند ولی کشورهایی که اخیرا از روابط حسنه با رژیم صهیونستی رونمایی کردند حتی مصوبه اتحادیه عرب را نیز نادیده گرفته و زیر پا گذاشتند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال دخالت در امور داخلی هیچ یک از همسایگان خود نبوده و نیست اما آیا می‌تواند در خصوص اقدامات ضدامنیتی از سوی دشمن نژادپرست صهیونیستی در نزدیکی مرزهای خود بی‌تفاوت باشند.

سفیر ایران در پاکستان گفت: ما معتقدیم بازکردن فضا در کشورهای همسایه ما در خلیج فارس برای حضور رژیمی که عامل و کانون اصلی ناامنی و بی‌ثباتی و تروریسم در منطقه است، ارامش و امنیت ایجاد نخواهد کرد.

وی تاکید کرد: آنان بدنبال بی‌ثباتی و ناامنی بیشتر در منطقه هستند. همانطور که مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران اعلام داشته‌اند تبعات هرگونه اقدام ضد امنیتی علیه ایران، علاوه بر رژیم صهیونیستی، دامان این کشورها را نیز خواهد گرفت.

ایران همواره کنار مردم افغانستان است

سیدمحمدعلی حسینی درخصوص تحولات افغانستان و فرآیند مذاکرات صلح در این کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم افغانستان بوده و طی چهار دهه گذشته میزبان بیش از سه میلیون آواره افغانی است و شریک رنج و غم آنان در دوره‌های مختلف بوده و خود نیز از ناآرامی‌های درون افغانستان و نقش تخریبی آمریکا در این کشور آسیب دیده است.

وی افزود: از این رو در مسیر دستیابی به صلح و آرامش، ثبات و امنیت نیز تا آخر در کنار این ملت شریف باقی خواهد ماند و هر آنچه که در امکان و توان ایران باشد در امر سازندگی و شکوفایی آن نیز شرکت فعال خواهد داشت.

حسینی تاکید کرد: آمریکا هرگز نقش سازنده‌ای در افغانستان نداشته و جمهوری اسلامی ایران در تلاش است که با ارتباط نزدیک و رایزنی با گروههای مختلف افغانی و همچنین سایر بازیگران خارجی که می‌توانند ملت افغانستان را در دستیابی به صلح و آرامش کمک نمایند، همکاری و همراهی نماید.

آخرین وضعیت پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان

سفیر کشورمان گفت: براساس قرارداد میان دو دولت ایران و پاکستان در سال 2009 مبنی بر ساخت خط لوله انتقال گاز، جمهوری اسلامی ایران به بخش اعظم تعهدات خود در این زمینه عمل کرده و خط لوله را به نزدیکی مرز رسانده است. این اقدام زمانی صورت گرفته که ایران به دلیل تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی آمریکا، تحت شدیدترین تحریم‌ها بوده و علیرغم مشکلات مالی و با توجه به حسن مناسبات دوجانبه و اصول همسایگی با پاکستان به تعهدات خود عمل کرده است.

وی اظهار داشت: ما مشکلات پاکستان را درک می‌کنیم اما معتقدیم که اجرایی شدن خط لوله گاز آی پی موجب رونق اقتصاد و صنعت پاکستان شده و افزایش صادرات این کشور را در پی خواهد داشت. ضمن اینکه نیازهای وافر پاکستان در زمینه دستیابی به انرژی ارزان و مطمئن را تامین خواهد کرد.

موضع ایران درخصوص مناقشه قره باغ

حسینی گفت: ایران با دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان همسایه است و با هر دو روابط خوبی دارد. موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران بر لزوم حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات این دو کشور مبتنی است و بارها اعلام آمادگی کرده برای رسیدن به هدف برقراری صلح و آرامش بین دو کشور وساطت نماید.

وی افزود: اخیرا دکتر ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم با مقامات هر دو کشور تماس تلفنی برقرار کرده و ضمن دعوت طرف‌های درگیر به خویشتنداری و حفظ آرامش، تاکید کرد که تهران آمادگی دارد برای اعاده صلح میان باکو و ایروان میانجی گری نماید.

ایران حامی روش‌های مسالمت آمیز برای حل منازعات

حسینی گفت: موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال مناقشات و اختلاف نظرها میان کشورها، حل و فصل موضوع با استفاده از روش‌های مسالمت آمیز و بکارگیری شیوه های مبتنی بر دیپلماسی و مذاکره است.

وی اظهار داشت: در مورد قضیه کشمیر نیز بر این باوریم که مردم کشمیر شایسته آن هستند که حقوق مشروعشان محترم شمرده شود و از منافع قانونی خود بهره برند و انصاف و عدالت درباره آنان رعایت شود.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به مناسبات خوب با هر دو کشور، اعلام آمادگی کرده تا از ظرفیت سیاسی خود برای کاهش و رفع هرگونه تنش استفاده کند، چرا که معتقد است هرگونه اقدام فاجعه آفرین بین هند و پاکستان می‌تواند ثبات و امنیت در منطقه جنوب آسیا را بشدت تحت تاثیر منفی خود قرار دهد.

*س_برچسب‌ها_س*