پاسخ یک منتقد به فیلم ضدایرانی برادران محمودی / اقدام غیرقانونی دبیرخانه جشنواره کار دست جشنواره داد: پسرکشی جایگزین خورشید شد / پناهندگی عوامل فیلم روز صفر در برلین / ردپای مرتضی اصفهانی در جشنواره
ما همانهایی هستیم که وقتی شما در کشور ما یک فیلم کاملا متوسط میسازید ذوق زده میشویم و خانه سینمایمان ده دوازده تا جایزه به همان فیلم متوسط تان میدهد. ما مردم همان کشوری هستیم که شما لاینقطع با بودجه دولتی و کمک فارابی فیلم ضعیف و کمفروش میسازید و بعد، باز هم امکانش را دارید که بلافاصله یک فیلم کم فروش ضعیف دیگر بسازید. کدام فیلمساز ایرانی را سراغ دارید که در یک سال دو تا فیلم سینمایی...
سومین روز سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلمهای بلند «روز صفر»، «ابر بارانش گرفت»، «آبادان یازده 60»، فیلم کوتاه «امتحان» و فیلم مستند «جایی برای فرشتهها نیست» همراه است و در این میان، «روز» نخستین فیلم بلند داستانی سعید ملکان در مقام کارگردان، کنجکاوی برانگیزترین فیلم روز سوم محسوب میشود و تمرکز عمده بر روی آن است.
به گزارش «تابناک»؛ جشنواره فجر سی و هشتم از شنبه دوازده تا بیست و دوم بهمن با نمایش و داوری 28 فیلم بلند داستانی در دو بخش اصلی و نگاه نو، ده فیلم کوتاه داستانی و ده مستند همراه خواهد بود. همچون چند دوره پیشین، سینمای خبرنگاران سینمایی و منتقدین فیلم، سینماملت تعیین شده است. در این دوره با کاهش خبرنگاران غیرفعال یا غیرمرتبط، عوامل فیلم ها در کنار اهالی رسانه در پردیس سینمایی ملت حضور دارند و میهمانان و هنرمندان در پردیس سینمایی چارسو به دیدن فیلمها خواهند نشست.
اگر جزو تماشاگران جشنواره در سینماهای مردمی هستید، راهنمای کامل فیلمها جشنواره را مشتمل بر مشخصات تمامی فیلمها از اینجا میتوانید ببینید.
سومین روز جشنواره با فیلم بلند «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان که هم در بخش فیلم اولیها (نگاه نو) و هم در بخش اصلی (سودای سیمرغ) آغاز میشود؛ فیلمی درباره دستگیری عبدالمالک ریگی که انتظار میرود با توجه حضور بهرام توکلی در کنار ملکان اثر قابل توجهی باشد. «ابر بارانش گرفت» اثر تازه مجید برزگر و «آبادان یازده 60» ساخته مهرداد خوشبخت دیگر فیلمهای روز دوم هستند. فیلم کوتاه «امتحان» به کارگردانی سونیا حداد و فیلم مستند «جایی برای فرشتهها نیست» اثر سام کلانتری نیز در سانس پایانی نمایش داده میشوند.
روز صفر
کارگردان: سعید ملکان تهیهکننده: سعید ملکان نویسنده: سعید ملکان و بهرام توکلی بازیگران: امیر جدیدی، ساعد سهیلی فیلمبردار: علی قاضی تدوین گر: - خلاصه داستان: روایتی از عملیات دستگیری عبدالمالک ریگی
ابر بارانش گرفته
کارگردان: مجید برزگر تهیهکننده: مجید برزگر نویسنده: مجید برزگر بازیگران: نازنین احمدی، مزدک میرعابدینی، علی ثانیفر، ارشیا نیکبین فیلمبردار: مسعود امینی تیرانی تدوین گر: حمیدرضا برزگر خلاصه داستان: سارا پرستار 35 ساله و مجرب، به بیمارانش کمک میکند تا آرام شوند. حتی آنها که امیدی به زنده ماندنشان نیست....
آبادان یازده 60
کارگردان: مهرداد خوشبخت تهیهکننده: حسن کلامی نویسنده: مهرداد خوشبخت بازیگران: علیرضا کمالی، حسن معجونی، شبنم گودرزی، حمیدرضا محمدی و نادر سلیمانی فیلمبردار: مهدی جعفری تدوین گر: سهراب خسروی خلاصه داستان: مردم غیور آبادان... شهر در آستانه سقوط قرار گرفته است!
جایی برای فرشتهها نیست
کارگردان: سام کلانتری تهیهکننده: محمد شکیبانیا و محسن شاه محمد میراب داستان: «تیم ملی اسکیت هاکی دختران ایران» برای حضور در رقابتهای بینالمللی حتی پول بلیت ندارند و باید ناتوانی دولت در تامین هزینههای فعالیت ورزشیشان را شخصا جبران کنند.
امتحان کارگردان: سونیا حداد تهیهکننده: پوریا حیدری اوره
پاسخ یک منتقد به فیلم ضدایرانی برادران محمودی
نوید و جمشید محمودی - برادران محمودی - کارگردانی افغانستانی که در ایران به شدت مورد حمایت قرار گرفتند و با کمکهای دریافتی از ایران تاکنون چندین فیلم و سریال ساختهاند، در فیلم تازهشان - مردن در آب مطهر - لحن به مراتب تندتری نسبت به ایرانیها در پیش گرفتهاند که به باور برخی منتقدان این اثر را به یک اثر ضدایرانی تبدیل کرده که با پول ایران ساخته شده است؛ موضوعی که واکنش برخی منتقدان و صاحب نظران را در پی داشته است.
کیوان کثیریان منتقد سینما در این زمینه در یادداشتی نوشته است:
«برادران محترم محمودی 1. بیمقدمه خدمتتان عرض کنم همانطور که خودتان بهتر میدانید ما به اندازهای که شما در فیلمتان نشان میدهید و احتمالا فکر میکنید، مردم درب و داغان و وحشی و نامرد و بی صفت و کلاهبردار و ظالم و اینهایی نیستیم. 2. ما مردم جایی هستیم که شما همانجا درس خواندید و رشد کردید و در تلویزیون و سینمای همین کشور، تهیهکننده و کارگردان شدید. 3. ما مردم همان سرزمینی هستیم که یک دوست افغان تا دبیری جشنواره شعر فجر هم میتواند پیشروی کند. 4. ما همانهایی هستیم که وقتی شما در کشور ما یک فیلم کاملا متوسط میسازید ذوق زده میشویم و خانه سینمایمان ده دوازده تا جایزه به همان فیلم متوسط تان میدهد. 5. ما مردم همان کشوری هستیم که شما لاینقطع با بودجه دولتی و کمک فارابی فیلم ضعیف و کمفروش میسازید و بعد، باز هم امکانش را دارید که بلافاصله یک فیلم کم فروش ضعیف دیگر بسازید. کدام فیلمساز ایرانی را سراغ دارید که در یک سال دو تا فیلم سینمایی و یک سریال تلویزیونی ساخته باشد؟ 6. ما مردم همان کشوری هستیم که شما وقتی یک فیلم کاملا ضد ایرانی میسازید که اتفاقا فیلم سطحی، تاریخ گذشته، کلیشهای و ضعیفی هم هست، سازمان سینماییمان با دست و دلبازی به فیلمنامه و فیلمتان مجوز میدهد و جشنوارهمان همان فیلم را در بخش مسابقهاش میپذیرد و تازه با همین فیلم هم بهزودی تشریف میبرید به جشنوارههای بینالمللی و احتمالا به دلیل انعکاس دردهای مهاجران مظلوم توسط فیلمسازان مظلوم، جایزه هم میبرید. نوش جانتان. 7. میبینید؟ ما احیانا کمی هم مردم مهمان نوازی هستیم. حداقل و ظاهرا برای شما که بودیم. من نمیدانم در کشور شما "نمک" معنی دارد یا نه ولی شما همچنان فیلمهایتان را بسازید. راحت باشید. فقط لطفا یکوقت توی دلتان به ما نخندید، نگویید کودن بودند نفهمیدند. ضمنا کور هم نیستیم که نبینیم وضعیت مهاجرت و مهاجرت معکوس مهاجران افغان به اروپا و ایران درحال حاضر چطور است. ولی شما به این چیزها فکر نکنید. فعلا بتازانید که دور دور شماست.»
این خبر تا پایان روز سوم تکمیل میشود