یک‌شنبه 4 آذر 1403

پاسداشت زبان فارسی از موضوعات مهم حوزه تبلیغات است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
پاسداشت زبان فارسی از موضوعات مهم حوزه تبلیغات است

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیصد و هشتاد و چهارمین جلسه کمیته تبلیغات استان تهران با موضوع بررسی نوع و نحوه کار شرکت‌های تبلیغاتی به لحاظ وابستگی اداری و تصمیم‌گیری به وسایل ارتباط جمعی با حضور علی فروزانفر مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، عباس محمدیان مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده کانون‌های تبلیغاتی، سه‌شنبه 19 تیرماه...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیصد و هشتاد و چهارمین جلسه کمیته تبلیغات استان تهران با موضوع بررسی نوع و نحوه کار شرکت‌های تبلیغاتی به لحاظ وابستگی اداری و تصمیم‌گیری به وسایل ارتباط جمعی با حضور علی فروزانفر مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، عباس محمدیان مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده کانون‌های تبلیغاتی، سه‌شنبه 19 تیرماه برگزار شد.

در ابتدای جلسه علی فروزانفر ضمن گرامیداشت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، عنوان کرد: با توجه به اینکه تبلیغات و آگهی‌ها در همه فضا‌های عمومی اعم از حقیقی و مجازی در معرض نگاه افراد است و به صورت مستقیم بر فکر، ذهن، احساس و فرهنگ جامعه تاثیر می‌گذارد، جلسه کمیته تبلیغات یکی از مهم‌ترین جلسات در حوزه مسائل مربوط به تبلیغات است.

وی افزود: یکی از مسائل مهم در حوزه تبلیغات نیز پاسداشت زبان فارسی است. از نکاتی که حتما باید مورد توجه قرار بگیرد استفاده از خط و زبان فارسی، عدم استفاده از الفاظ بیگانه و نامانوس در سر درب اصناف و نام‌گذاری موسسات تجاری است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با اشاره به گستردگی کانون‌های تبلیغاتی در استان و شهر تهران، عنوان کرد: استان تهران به لحاظ ظرفیت‌ها به نسبت سایر استان‌ها بسیار متفاوت و گسترده است. بزرگترین کانون‌های تبلیغاتی در استان تهران فعال هستند. از این جهت مسئله تبلیغات در این استان بسیار حائز اهمیت است و این نکته مسئولیت و وظیفه ما در اداره ارشاد را سنگین‌تر و حساس‌تر می‌کند.

فروزانفر با اشاره به جایگاه زبان فارسی و لزوم پاسداشت و محافظت از این میراث باارزش و با تاکید بر احساس مسئولیت و نقش‌آفرینی کمیته تبلیغات در فرهنگ جامعه، اظهار داشت: علاوه بر زبان فارسی از جمله مواردی که باید در امور تبلیغاتی مورد توجه قرار بگیرد مسائل قومی، فرهنگی، اخلاقی و مسائل کلان ملی است. گاهی بنابر اقتضائات زمان استفاده از برخی کلمات بار معنایی خاصی پیدا می‌کند.

وی افزود: زمانی که فضای جامعه ملتهب است، استفاده کردن از یک کلیدواژه نادرست می‌تواند برای کانون‌های تبلیغاتی بار حقوقی داشته باشد. در مقابل زمانی که کشور نیازمند اتحاد و انسجام ملی است، کمیته تبلیغات به کانون‌ها توصیه می‌کند در این جهت اقدام کرده و در تبلیغات شهری خود اتحاد، انسجام و همبستگی ملی را تقویت نمایند.

فروزانفر، پیرامون سازوکار نظارتی بر فعالیت‌های کانون‌های تبلیغاتی استان تهران، مطرح کرد: کانون‌ها و مجموعه‌های تجاری ممکن است به دلایل متعدد تخلفاتی داشته باشند. در بسیاری از موارد در مرحله اول تذکر به مجموعه‌ها و در مرحله بعد جریمه‌های نقدی یا فرهنگی در دستور کار است. در برخی موارد نیز سطح‌بندی کانون‌های تبلیغاتی متخلف از سطح یک به دو و از دو به سه تنزل پیدا می‌کند.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، ادامه داد: بنای کار اداره فرهنگ و ارشاد در مواجهه با تخلفات تبلیغاتی بر تذکر، تعامل و تفاهم با کانون‌های تبلیغاتی است، در صورتی که پس از طی این مراحل باز هم موارد قانونی لحاظ نشود، لغو مجوز این مجموعه‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: تقریبا تمام تبلیغات تجاری که افراد یا مجموعه‌ها در طول روز، ماه و هفته در سکو‌های تبلیغاتی مختلف انجام می‌دهند به صورت روزانه توسط شهرداری‌ها و عوامل نظارتی اداره فرهنگ و ارشاد رصد و گزارش می‌شود. ضمن اینکه بازدید سرزده از کانون‌های تبلیغاتی و بررسی میزان انطباق فعالیت‌ها با قانون و مقررات نیز صورت می‌گیرد.

فروزانفر در پایان خاطرنشان کرد: هر امری که در حوزه تبلیغات صورت بگیرد چه در فضای حقیقی و تبلیغات شهری چه در فضای مجازی در حیطه رصد و بررسی کمیته تبلیغات قرار دارد؛ بنابراین اگر در فضای مجازی نیز تخلفی صورت بگیرد، پس از تذکر، سازوکار تنبیهی و توجیهی برای آن تعریف و راه جبران تعیین می‌شود. اگر مجموعه‌ای به تذکرات توجه کرده و تخلف صورت گرفته را جبران کند از مراحل بعدی توجیهی و تنبیهی معاف می‌شود و در صورتی که این مسیر را کامل نکند به طور قطع لغو مجوز می‌شود.

گفتنی است در این جلسه مباحثی از جمله موضوعات مربوط به کانون‌های آگهی و تبلیغاتی از قبیل استعلام متقاضیان بعد از گذشت دو ماه و طرح تقاضا در جلسات کمیته، همچنین بررسی نوع و نحوه کار شرکت‌های تبلیغاتی از نظر عدم وابستگی اداری و تصمیم‌گیری به وسایل ارتباط جمعی و یا آگهی‌دهندگان طبق ماده 5 آیین نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی مطرح شد.