پالس پزشکیان به شیخ نشینان / دوحه تئوری دومینوی سیاسی اسرائیل را باطل کرد

اقتصادنیوز: حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی العدید در قطر در 23 ژوئن 2025 - به تلافی مشارکت ایالات متحده در تهاجم نظامی اسرائیل علیه تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران - با برخی نارضایتیها در پایتخت های خلیج فارس روبهرو شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، رئیسجمهور ایران در تازهترین اظهارات خود درباره همسایگان جنوب خلیجفارس گفت: سیاست همسایگی و توسعه مناسبات با کشورهای منطقه را راهبرد اصولی جمهوری اسلامی ایران میدانیم که دولت چهاردهم نیز اهتمام ویژه ای نسبت به پیشبرد آن نشان داده است.
مسعود پزشکیان یکشنبهشب در جلسه هیات دولت با اشاره به ضرورت همبستگی بین کشورهای اسلامی و با هدف گسترش همکاری های همه جانبه، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است همکاری تمامعیاری با شورای همکاری خلیج فارس داشته باشد و از این رهگذر فصل نوینی را در روابط با همسایگان در حوزه خلیج فارس آغاز کند.
حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی العدید در قطر در 23 ژوئن 2025 - به تلافی مشارکت ایالات متحده در تهاجم نظامی اسرائیل علیه تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران - با برخی نارضایتیها در پایتخت های خلیج فارس روبهرو شد.
سایت الخلیجآنلاین در تحلیلی از آینده روابط تهران و پایتختهای عرب خلیج فارس نوشت: روابط بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) و ایران مدت هاست که با نوسانات شدید، بین دوره های تنش امنیتی و سیاسی و دوره های گفتوگوی دیپلماتیک محدود، مشخص میشود. مارس 2023 نقطهعطفی در این روابط بود، زمانی که چین تلاش های فشرده ای برای بازگرداندن پل های ارتباطی بین ریاض و تهران آغاز کرد. این امر تاثیر مثبتی بر روابط اخیر با پایتخت های خلیج فارس گذاشت. بااینحال، حمله ایران این بهبود روابط را در معرض آزمایش قرار داد.
پس از حمله العدید، شش کشور خلیج فارس بیانیه های در این خصوص صادر کردند؛ از جمله کشورهای خلیج فارس هدف قرار دادن پایگاه العدید را نقض آشکار اصول حسن همجواری، قوانین حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد دانستند. با این حال مقامات ایران ساعاتی پس از پاسخ موشکی به پایگاه العدید در گفتوگو با مقامات دوحه، این حمله را علیه آمریکا دانستند و تاکید کردند نباید اینگونه تلقی شود که این علیه تمامیت سرزمینی قطر بوده است. روابط تهران و دوحه تاریخی است و ایران بر سیاست همسایگی و توسعه آن اصرار دارد.
در بحبوحه بیانیه شورای همکاری، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیسجمهور امارات متحده عربی، از ایران خواست «اعتماد با کشورهای خلیج فارس را احیا کند.» قرقاش در پستی در پلتفرم ایکس (28 ژوئن 2025) اظهار کرد که کشورهای خلیج فارس قاطعانه در برابر تجاوز اسرائیل به ایران ایستاده اند و از طریق تمام مجامع بینالمللی به دنبال کاهش تنش ها، بهویژه مساله هسته ای، هستند.
الخلیج آنلاین در ادامه تحلیل خود مینویسد: با اعلام آتش بس بین ایران و اسرائیل، به لطف میانجیگری قطر به نظر میرسد منطقه با فرصتی نادر برای ایجاد یک مشارکت منطقه ای جدید که فراتر از بحران فعلی باشد، روبهروست. مهمترین سوال باقی مانده است: آیا ایران، این بار، گام های مشخصی برای بازسازی اعتماد ازدسترفته برخواهد داشت؟
این سایت عربی نوشت: دوحه فهمید که هدف تل آویو این است که منطقه را مجبور به ورود به جنگی، حتی از نظر لجستیکی، با خود علیه ایران کند. دوحه تئوری دومینوی سیاسی مورد نظر اسرائیل را باطل کرده است.
همچنین بخوانید- 5 تناقض کلیدی در سخنان ترامپ طی 9 روز / از انکار تمایل به مذاکره تا ادعای عدم تمایل به تغییر رژیم و...
- پزشکیان: وحدت، انسجام، ایستادگی و همراهی مردم دلیل اصلی موفقیت ما بود
- حضور پزشکیان در مراسم گرامیداشت سرلشکر باقری + عکس
- پاسخ کنایه آمیز تخت روانچی به مجری بیبیسی: اگر شجاعت انتقاد از آمریکا را ندارند باید سکوت کنند + ف...