پاکسازی عمیقترین غار جنوبغربی کشور با همکاری غارنوردان خوزستانی
غارنوردان سه استان خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد طی یک برنامه مشترک اقدام به پاکسازی تخصصی غار نزل کردند.
غار نزل در منتهیالیه جنوبی کوه نیر در منطقه سردسیری جویخانه بخش سرفاریاب شهرستان چرام استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است و در 50 کیلومتری شهر دهدشت قرار دارد. عمق این غار بیش از 250 متر و طول پیمایشی آن نیز بیش از 1800 متر است.
به گزارش ایسنا، این غار عمودی که عمیقترین غار جنوبغربی کشور محسوب و به عنوان پنجمین غار طولانی کشور نامیده میشود، چند سالی است که بخشی از دیوارهها و غارسنگهای زیبای غار، آلوده به نام و نشان افرادی ناآگاه شده بود که به قصد یادگاری، نام خود را با رنگهای اسپری بر بخش زیبایی از این غار نوشته بودند.
امیرحسین مشتیزاده از غارنوردان خوزستانی حاضر در این برنامه به ایسنا، گفت: در این برنامه مشترک که با همکاری غارنوردان استانهای بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد انجام شد، غارنوردان، ضمن پیمایش کامل غار نزل، اقدام به پاکسازی بخشی زیادی از این آلودگیها کردند. همچنین مهدی شمالی یکی از مدرسان غارنوردی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران از بوشهر که در این برنامه پاکسازی زیست محیطی غار نزل شرکت داشت، عنوان کرد: این تیم پس از ساعتها تلاش در فضایی سرد و به شدت مرطوب و طی تجربهای جدید که با مطالعه و بررسیهای دقیق انجام گرفته بود، اقدام به پاکسازی و حذف این نوشتهها کرد که با کمترین آسیب به محیط زیست انجام شد.
رضا اعظمی از غارنوردان شهرستان دهدشت از استان کهگیلویه و بویراحمد که در اجرای این برنامه زیست محیطی تلاش بسیاری داشت نیز با اشاره به اینکه، اعضای حاضر در این برنامه آماده هستند تجربیات خود در پاکسازی لکههای رنگ و نوشتههای روی دیواره های غار را به علاقهمندان به غار و غارنوردی به اشتراک بگذارند، گفت: برای پاکسازی این یادگاریها از مواد شیمیایی استفاده نشد تا این برنامه با کمترین آسیب به محیطزیست همراه باشد.
به گزارش ایسنا، سارا حجازیزاده، راضیه شجاعیآزاد، مریم مجدی، سیدمهدی حسینینژاد، جهانفر دانش، مسعود بجلی، مهدی شمالی، یونس حسنپور، حسین پورمجیدی، صادق تنگستانی، سیدرضا اعظمی، رضا اصلینژاد، امیرحسین مشتیزاده و مسعود اشکوه، غارنوردان حاضر در برنامه پاکسازی عمیقترین غار جنوب غربی کشور بودند.
انتهای پیام