پایان حراج ملی ایران با فروش بیش از 42 میلیارد تومان
هفتمین دوره حراج ملی ایران با فروش 42 میلیارد و 424 میلیون تومان به کار خود پایان داد.
هفتمین دوره حراج ملی ایران در حوزه هنر کلاسیک و اسلامی شامگاه جمعه (سوم تیرماه) با اجرای زهرا محمودوند در خانه همایش برگزار شد.
در این دوره 40 اثر از هنر کلاسیک ایرانی و اسلامی به حراج گذاشته شد که از آثار شاخص این دوره میتوان به مجموعه قلمدان و پاکت نامه (21 قلمدان و 2 پاکت نامه)، مینیاتوری منسوب به حسین بهزاد، شمایل منسوب به آقا ابراهیم، شمایل اثر علی ابن محمد ابراهیم نقاش باشی، نقاشی لاکی منسوب به میرزا بابا، پنج لت نقاشی منسوب به علی خان صبا، در چوبی متعلق به کارگاه میرزا آقا امامی، نسخ خطی قرآن و منسوجات اشاره کرد.
بر اساس فهرست هفتمین دوره حراج ملی ایران پیش از آغاز حراج، 10 اثر با قیمت پایه بالای یک میلیارد تومان برآورد شدند و بیشترین قیمت تخمین زده شده به مجموعه قلمدان و پاکتنامه (21 قلمدان و 2پاکت نامه) با قیمت 5 میلیارد و 500 میلیون تومان اختصاص داشت که در نهایت 9 میلیارد و 600 میلیون تومان فروخته شد.
این مجموعه قلمدان و پاکتنامه آثاری از فتحالله شیرازی، صنیع همایون، نصرالله امامی، نجفعلی، جعفر؛ سلطان الکتاب، صادق الوعد متعلق به دوره قاجار بودند.
آخرین اثر حراج ملی، تابلو سوخت چرم متعلق به حسین خطایی با کمینه 3میلیارد و 500 میلیون تومان و بیشینه 4 میلیارد تومان ارائه شد که با قیمت 7 میلیارد و 400 میلیون تومان چکش خورد.
در این حراجی همچنین در چوبی متعلق به کارگاه میرزا آقا امامی، دوره قاجار با کمینه 2 میلیارد و 500 میلیون تومان و بیشینه 3 میلیارد تومان ارائه شد که 6 میلیارد تومان چکش خورد.
در حراج ملی ایران، مینیاتور متعلق به میرزا آقا امامی و دوره قاجار با کمینه 4 و بیشینه 4 میلیارد و 500 میلیون تومان ارائه شد که 6 میلیارد تومان فروخته شد.
در این حراج همچنین شمایلنگاری اثر علی ابن محمدابراهیم نقاش باشی متعلق به دوره قاجار با قیمت پایه 2میلیارد و 800 میلیون تومان ارائه شد که به فروش نرفت.
بیست و هشتمین اثر هم نسخه خطی قرآن به خط نسخ و قطع رحل سلطانی اثر آدینه محمد ابن ملایوسف متعلق به دوره قاجار 1290 هجری قمری با قیمت پایه یک میلیارد و 600 میلیون تومان ارائه شد که آنهم به فروش نرسید.
در این حراجی 12 لت خوشنویسی دوازده بند محتشم اثر عبدالله قاجار با قیمت پایه یک میلیارد و 500 میلیون تومان ارائه شد که به همین قیمت نیز فروخته شد.
سی و یکمین اثر، نقاشی رنگ و روغن پرتره (ناصرالدین شاه) اثر یحیی خان غفاری (ابوالحسن ثالث) با قیمت پایه یک میلیارد و 500 میلیون تومان ارائه شد که به فروش نرفت.
سی و سومین اثر مجموعه جعبه لاکی منسوب به صادق الوعد، قاب آینه اثر صادق الوعد و قاب آینه اثر محمد اسماعیل متعلق به دوره قاجار با قیمت پایه 2میلیارد تومان ارائه شد که با 3میلیارد تومان چکش خورد.
سپس نقاشی پشت شیشه (تصویر شاه قاجار) اثر سیما عظیمی با کمینه یک میلیارد و بیشینه یک میلیارد و 200 میلیون تومان ارائه شد که 2میلیارد و 100 میلیون تومان فروخته شد.
در نهایت در هفتمین دوره حراج ملی ایران، 11 اثر به فروش نرسید و به مجموعه بازگشت.
هفتمین دوره حراج ملی ایران از یکم تیرماه آغاز شد که روزهای یکم و دوم تیرماه در بخش نمایشگاه، امکان بازدید از آثار برای علاقهمندان فراهم شده بود و سوم تیرماه نیز مراسم حراج برگزار شد.
خانه حراج ملی از سال 1390 در حوزه فعالیت حراج آثار هنری آغاز به فعالیت کرده است.
تاکنون مجموعه آثاری از فرش، صنایع دستی، جواهرات، نسخ خطی، نقاشی، مجسمه و منسوجات در این حراج به فروش رسیده است. نخستین دوره حراج ملی مهرماه سال 1395 برگزار شد، خانه حراج ملی برای پویایی اقتصاد هنر 24 مرداد سال 1399 در شرایط پاندمی کرونا؛ ششمین دوره حراج آثار هنری را به صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار کرد. این حراج با تعداد 40 اثر انجام شد که حدود 40 درصد از آثار به فروش رسید.