پایتخت در عزای جانباختگان حادثه مترو پل آبادان سیاهپوش شد
تهران - ایرنا - سازمان زیباسازی شهر تهران با اکران طرحهای فرهنگی «سلام آبادان» و «پاره تن ایران آبادان» و همچنین سیاهپوش کردن و اهتزاز پرچم های عزا در سرتاسر شهر در سوگ جانباختگان حادثه متروپل آبادان به سوگ نشست.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان زیباسازی شهر تهران، رضا صیادی مدیرعامل این سازمان با اشاره به اکران طرح های فرهنگی به منظور تسلیت به مردم آبادان در پی ریزش ساختمان مترو پل گفت: همزمان با اعلام عزای عمومی در سراسر کشور تمامی سازههای تبلیغات فرهنگی سطح شهر با اکران «آبادان پاره تن ایران» و همچنین اهتزاز پرچم های اعضای و سیاه پوش کردن تمام معابر و گذرگاه ها و میادین اصلی شهر در عزای هموطنان جان باخته در حادثه مترو پل سهیم شد. وی با تاکید بر اینکه غم و عزای هموطنان جان باخته در حادثه مترو پل، غم تمام مردم ایران است، ادامه داد: به منظور همدردی با بازماندگان حادثه متروپل آبادان، تمام سازه های تبلغیات فرهنگی شهر تهران به اکران پیام های فرهنگی تسلیت به مردم آبادان و ایران اختصاص دادیم تا همراه با مردم سراسر ایران در عزای این حادثه جانگداز شریک باشیم.
شناسایی و کنترل مستمر ساختمان و گودهای ناایمن در منطقه 15
دومین جلسه کمیته ایمنی ساختمان های منطقه15 با حضور شهردار منطقه برگزار شد. این کمیته با حضورشهردار منطقه، معاونین خدمات شهری و محیط زیست، شهرسازی و معماری، اجتماعی فرهنگی، مدیران عملیات و پیش گیری آتش نشانی، روسای ادارات بحران، حقوقی، ساماندهی، اجرائیات شهرداری منطقه و شهرداران نواحی برگزار شد.
سید مهدی صباغ شهردار منطقه در این جلسه ضمن تسلیت حادثه متروپل و ابراز همدردی با بازماندگان این حادثه تلخ ابراز امیدواری کرد دیگر شاهد این حوادث در کشور نباشیم.
او ادامه داد: باید همه مسئولیت خود را دلسوزانه و متعهدانه انجام دهیم تا از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری شود.
شهردار منطقه با اشاره به اینکه پی گیری مستمر در هر کاری تاثیر مثبت دارد، افزود: نمونه پی گیری مستمر حل مشکل اسنادی شهرک شهید بروجردی پس از 30 سال است که با رفع این مشکل کد نوسازی و سپس پایان کار برای این واحد ها صادر خواهد شد.
صباغ به شهرداران نواحی گفت: گودها و ساختمان های ناایمن سطح ناحیه خود را رصد و شناسایی کنند و اقدامات و تدابیر ایمن سازی را با تلاش و پی گیری مستمر در دستور کار خود قرار دهید.
فصل اول تهران کارتون به آخر رسید / فصل دوم در راه است
فصل اول جشنواره بین المللی تهران کارتون با حضور کارتونیست های مطرح کشورهای ترکیه، مکزیک، کوبا، اکوادور و ایتالیا، مشارکت هنرمندان شاخص ایرانی و معرفی افراد برگزیده به آخر رسید.
در فصل نخست جشنواره بین المللی تهران کارتون پنج کارتونیست از کشورهای ترکیه، مکزیک، کوبا، اکوادور و ایتالیا و 50 هنرمند حرفه ای داخلی حضور داشتند و بیش از 100 اثر نیز در بخش عمومی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
دبیر این جشنواره بین المللی خاطرنشان کرد؛ فصل نخست با موضوع نوروز و زیبایی های تهران و در دو بخش حرفه ای و عمومی برگزار شد که داوری آثار را احمد عربانی، بهمن عبدی، مسعود شجاعی طباطبایی، کیارش زندی، مجید خسروانجم و بنده برعهده داشتیم.
به گفته جمال رحمتی در بخش مسابقه آثار بیست کارتونیست به مرحله نهایی داوری راه یافت که در این میان هیات داوران مهناز یزدانی، علی شعبانی و بهرام علی حمیدی را برای بخش برندگان جوایز نقدی برگزید.
دبیر جشنواره تهران کارتون افزود: هیات داوران 6 نفر به اسامی امیرحسین ضرغام، حمید قالیجاری، داریوش مهردلان، سحر میرزامنش، جعفر نیازی و منصوره دهقانی را هم برنده دیپلم افتخار دانست.
به گفته رحمتی جشن پایان فصل نخست تهران کارتون باحضور برگزیدگان و جمعی از مدیران شهری ساعت 17 روز دوشنبه 9 خرداد 1401 در خانه عین الدوله برگزار می شود.
بوستان های بدون دخانیات میزبان شهروندان شمال شرق تهران
معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 4 از فعال سازی ویژه خانه های سلامت و اجرای برنامه های سلامت محور در چند بوستان به عنوان بوستان بدون دخانیات با شعار "اراده ها روشن، سیگارها خاموش" خبر داد. "اسمعیل قضات لو "با اعلام شروع برنامه های سلامت محور از چهارم تا دهم خرداد مصادف با هفته بدون دخانیات گفت: اداره سلامت منطقه با هدف حساس سازی شهروندان نسبت به حقوق شهروندی خود در حوزه استعمال دخانیات، برنامه های آموزشی و فرهنگی متنوعی را از چهارم تا دهم خرداد ماه جاری در سرای محله ها، بوستان ها و مساجد منتخب برگزار می کند.
او در ادامه با اشاره به برنامه های هفته ملی بدون دخانیات گفت: این برنامه ها که به منظور توانمند سازی مردم محلات در اصلاح شیوه زندگی، کاهش رفتارهای پر خطر و ایجاد بستر لازم در جهت ترک استعمال مواد دخانی با برنامه هایی شامل برپایی کلاس های آموزشی، نمایشگاه عکس، اجرای نمایش موزیکال، برپایی میز خدمت، اجرای مسابقه نقاشی، برپایی کارگاه آموزشی ویژه پرسنل نواحی و تقدیر از برگزیدگان مبارزه با استعمال دخانیات برگزار می شوند.
قضات لو همچنین از اجرای برنامه های هفته بدون دخانیات در چند بوستان به عنوان بوستان بدون دخانیات با برپایی میز خدمت شامل ارائه مشاوره، توزیع بروشور، اجرای مسابقه نقاشی، برپایی کارگاه آموزشی و جمع آوری پوکه های سیگار با مشارکت شهروندان به ویژه نوجوانان خبر داد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 4 با تاکید بر اهمیت جلب مشارکت شهروندان در حوزه مبارزه با استعمال دخانیات در بوستان ها و اماکن عمومی منطقه گفت: شهروندان با شعار نه به دخانیات، در محوطه سرای محله گلشن و بوستان های الغدیر، نوفل لوشاتو و مبارک آباد پیاده روی کرده و پوکه های رها شده سیگار در سطح زمین را جمع آوری می کنند.
تقدیر از مروجین فرهنگ عدم استعمال دخانیات برنامه دیگری بود که قضات لو در پایان به آن اشاره کرد و گفت: در این برنامه ها از مالک فروشگاه بدون دخانیات در محله گلشن، جمعی از ترک کنندگان مواد دخانی، کادر درمانی کلینیک های ترک دخانیات و دبیران فعال محلات در امر مبارزه با استعمال دخانیات، تقدیر می شود.
پسماندهای تر را به خشکاله تبدیل کنید و به غرفه های بازیافت تحویل دهید
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند از شهروندان دوستدار و حامی محیط زیست خواست تا پس از تهیه خشکاله از زباله تر، آن را به غرف بازیافت تحویل داده و مبلغ مربوطه را دریافت کنند.
شادی مالکی در این باره گفت: زبالههای خشک شامل کاغذ، شیشه و پلاستیک و زبالههای تر متشکل از پسماند میوه جات، سیفی جات و سبزیجات است که این دسته از زبالهها اگر در معرض جریان هوا قرار نگیرند به سرعت بوی بدی میگیرند. بنابراین، با خشک کردن سریع این دسته از زبالهها علاوه بر جلوگیری از ایجاد بوی بد در منزل، سبب کاهش حجم و وزن زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خواهیم شد.
مالکی با اشاره به راهاندازی پویش تولید خشکاله از پسماند توسط این سازمان گفت: بهترین راه برای مدیریت پسماند تر استفاده از آن ها برای خوراک دام و طیور و بعد از آن تهیه کمپوست است. بر همین اساس، تولید خشکاله از زبالههای تر در سه ماه گذشته توسط این سازمان به همین منظور انجام شد.
وی با اشاره به حضور پرشور تشکل های مردمی و پسماند صفری ها در این طرح جهت فرهنگ سازی و آموزش شهروندان، درخصوص نحوه ارائه خشکاله به سازمان مدیریت پسماند گفت: شهروندان محترم جهت شرکت در این طرح پس از جمعآوری، زبالههای تر پوست میوه، پسماند سبزیجات پاک شده را در فضای مناسبی قرار داده تا کاملاً خشک شوند، سپس آنها را در ظرف یا کیسه مناسبی نگهداری و به غرفه های بازیافت تحویل و مبلغ مربوطه را دریافت کنند.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند در ادامه به کاهش شیرابه در پسماند شهری، کاهش شدید مصرف پلاستیک به عنوان کیسه زباله وکاهش حجم و وزن پسماند به عنوان برخی مزایای تولید خشکاله اشاره کرده و افزود: در این پویش پسماند آبمیوه فروشی ها و میوه فروشی های منتخب توسط نیروهای سازمان مدیریت پسماند جمع آوری و تحویل تشکل های مردمی و پسماند صفری ها میشود و پس از تهیه خشکاله به مصرف دام می رسد.
وی ضمن دعوت همه شهروندان جهت شرکت در این پویش گفت: تهیه خشکاله در ظاهر شاید قدری وقت گیر و زمان بر باشد اما داشتن حسی مشابه با احساس نگهداری از گل و گیاه و حس یک شهروند آگاه و مسئولیت پذیر این کار را آسان و جذاب می کند طوری که می توانید با حوصله و دقت به این کار بپردازید.
20 واحد صنفی آلاینده و مزاحم در منطقه 19 ساماندهی شد
شهردار منطقه 19 اعلام کرد: صاحبان 20 مشاغل مزاحم در نواحی پن جگانه منطقه طی یک ماه اخیر مشمول اجرای رأی بند 20 مبنی بر تعطیلی و یا تغییر شغل شد.
مهدی هدایت افزود: با پیگیری های اداره ساماندهی صنایع و مشاغل این منطقه تعداد 20 واحد جوشکاری، آلومینیوم سازی، آهنگری و انبار ضایعات تغییر شغل دادند همچنین با توجه به صدور رأی بند 20 درخصوص اجرای رای برای دو واحد کارواش واقع در خیابان شهید زلفی و مهران اقدام به تعطیلی و تغییر شغل شد.
شهردار منطقه 19 در ادامه به تشریح گوشه ای از اقدامات اجرایی در راستای نگهداشت شهر و حفظ محیط زیست از آلودگی حیوانات مضر شهری پرداخت و بیان کرد: در همین راستا طی طرح های اجرا شده در راستای کنترل جمعیت موش ها،641 مورد منافذ فعال و غیر فعال شناسایی و طعمه گذاری شد علاوه بر این 60 دریچه یک طرفه نصب، 75 مورد انسداد و اطلاع رسانی لازم نیز به شهروندان درقالب توزیع بیش از 250 بروشور آموزشی صورت گرفت.
وی در خصوص جمع آوری و ساماندهی سگ های بلاصاحب بر زنده گیری 52 قلاده سگ طی گشت زنی و در پاسخ به پیام های 137 تأکید کرد.
گرامیداشت ایام کرامت با فعالیت 900 خادم یار در دارالمومنین تهران
برنامه های متنوعی با هدف پاسداشت دهه کرامت و اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و نیز افزایش نشاط اجتماعی شهروندان در سطح مساجد و سایر اماکن مذهبی و فرهنگی منطقه 14 اجرا می شود که برای این منظور و در راستای پاسداشت ایام کرامت و برگزاری برنامه فرهنگی و معنوی، قرارگاه فرهنگی منطقه 14 با حضور خادم یاران آستان قدس رضوی تشکیل شد.
در این قرارگاه که با حضور مسوول کانون آستان قدس رضوی، نهادهای خدماتی چون آتش نشانی، آموزش و پرورش، راهور، ناجا و معاونین و مدیران شهری منطقه برگزار شد، اولویت خادمیاران رضوی برای توسعه فعالیت ها و برنامه و جشن های محلی و خیابانی پیش رو با تعامل مساجد، شورایاران، بسیج و گروه های مردمی در مساجد و بوستان های منطقه تشریح شد.
همایش بانوان ماه، حرکت کاروان های مهربانی و زیرسایه خورشید، برپایی میز خدمت 10 شب در 10 مسجد، در کنار برنامه هایی چون غبارروبی مزار شهدا، زیارت بقاع متبرکه و ویژه برنامه بزرگ جشن ولادت امام رضادر مجموعه شهید سعیدی از برنامه های پیش بینی شده است که با تشکیل این قرارگاه مورد بررسی قرار گرفت.