دوشنبه 5 آذر 1403

پایش خطوط انتقال نفت با پهپاد / دانش بنیان ها به کمک آمدند

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
پایش خطوط انتقال نفت با پهپاد / دانش بنیان ها به کمک آمدند

طبق گفته های سرپرست پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، خطوط انتقال نفت با پهپاد پایش می شود.

انتقال نفت، یکی از حساس ترین اقداماتی است که باید با دقت بالایی صورت گیرد و برای این امر، قرار است خطوط انتقال نفت ایران توسط پهپاد پایش شود که یک اقدام موثر و همکاری عالی با بخش دانش بنیان ها است.

سرپرست پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: در سال جاری جلسات متعددی با هدف آشنایی با توانمندی شرکت‌های فعال در حوزه پهپادی به‌منظور پایش خطوط لوله انتقال نفت به‌وسیله پهپاد برگزار شده است.

علیرضا رضایی برمی، سرپرست پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در خصوص مهمترین اقدامات انجام‌شده در بخش پژوهش و فناوری این شرکت در سال جاری، اظهار داشت: باتوجه به اهمیت نیازهای فناورانه در راستای افزایش همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان در بدنه و ساختار طرح‌ها و پروژه‌های صنعت انتقال نفت این نیازها باید شناسایی، غربالگری و سپس اولویت‌بندی شوند.

رضایی افزود: به همین منظور در ادامه فرآیند تدوین سند راهبردی توسعه فناوری‌های اولویت‌دار وزارت نفت در سال 1401، امسال نسخه اولیه سند مذکور پس از بازنگری، غربالگری و به‌روزرسانی براساس نقطه‌نظرات و اعلام نیاز مدیریت / واحدهای متقاضی، جهت طی مراحل مربوطه و درج در سند نهایی راهبردی پژوهش و فناوری وزارت نفت، برای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ارسال شده است. براساس رویه و دستورالعمل‌های موجود، نیازهای پژوهشی و فناورانه به‌ترتیب اولویت از طریق سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش (سامانه ساتع) مستقر در دبیرخانه شورای‌عالی عتف، اعلام فراخوان می‌شود و در اختیار دانشگاه‌ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان قرار خواهد گرفت.

سرپرست پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تصریح کرد: با عنایت به انجام تست‌های میدانی موفق در خصوص استفاده از سیستم‌های مبتنی بر فیبر نوری با تکنیک سنجش صوتی توزیع‌شده به‌منظور پایش و حفاظت فیزیکی کریدور خطوط لوله، پیگیری لازم درخصوص اجرایی‌سازی موضوع در مسیر خطوط لوله‌ای که دارای فیبر نوری می‌باشند از طریق مجاری قانونی و با استفاده از ظرفیت و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌های کشور در دست اقدام می‌باشد.

همکاری با دانش‌بنیان‌ها در صدر امور پروژه‌های پژوهشی

وی تصریح کرد: در اجرای منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، استفاده حداکثری از توانمندی و ظرفیت‌های علمی فنی شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری با هدف تحقق حداکثری نیازهای فناورانه شرکت، در صدر امور قرار دارد و با جدیت پیگیری می‌گردد.

رضایی درخصوص پایش خطوط لوله به‌وسیله پهپاد در فرآیند انتقال مواد نفتی نیز بیان کرد: در سال جاری جلسات متعددی با هدف آشنایی با توانمندی شرکت‌های فعال در حوزه پهپادی به‌منظور پایش خطوط لوله انتقال نفت به‌وسیله پهپاد، حوزه فعالیت تولید پهپادهای غیرنظامی با کاربردهای دیده‌بانی و نقشه‌برداری بزرگ‌مقیاس، بررسی سوابق اجرایی، مشخصات پهپاد و دوربین‌های مورد استفاده، باطری مورد استفاده و مداومت پروازی نحوه پایش خطوط لوله انتقال نفت از زیر زمین، پایش مسیر خطوط لوله در شب، نحوه ارسال تصاویر و اطلاعات، سرویس و خدمات قابل ارائه برگزار شده است؛ همچنین با عنایت به اعلام آمادگی یکی از شرکت‌ها درخصوص انجام تست میدانی در طول یکی از مسیر خطوط لوله، پیگیری لازم در دست اقدام است.

اقدام برای مقاوم‌سازی شبکه انتقال و تأسیسات

رضایی به مقاوم‌سازی شبکه خطوط لوله اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق اهداف برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح (مصوب 1400/9/24 شورای‌عالی مدیریت بحران کشور) و ایمن‌سازی خطوط لوله انتقال نفت، حفاظت از دارایی‌های فیزیکی شرکت و جلوگیری از آلودگی‌های جبران‌ناپذیر زیست‌محیطی، این واحد پس از دریافت گزارشات ارسالی از جانب سازمان نقشه‌برداری کشور درخصوص فرونشست‌های استانی، نسبت به تطبیق و جمع‌آوری سوابق فرونشست زمین با همکاری مناطق عملیاتی دوازده‌گانه و مدیریت واحدهای ستادی مربوطه اقدام و گزارشات تجمیع‌شده را برای شرکت ملی پالایش و پخش ارسال نموده است.

وی اضافه کرد: همچنین پیگیری لازم جهت دریافت نقشه‌های ژئورفرنس‌شده فرونشست زمین از سازمان نقشه‌برداری کشور در دست انجام است.