جمعه 9 آذر 1403

پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته

در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه 99 خبرهای مهمی از سوی مسئولان و کارشناسان حوزه حقوقی و قضائی مطرح شد که از جمله این اخبار نامه تعدادی از حقوقدانان به رئیس قوه قضائیه درباره آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا بود.

به گزارش ایسنا این خبر مروری است بر مهمترین خبرهای حقوقی و قضائی ایسنا در هفته‌ای که سپری شد:

پربازدیدترین خبر این هفته به واکنش‌های حقوقدانان به آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا اختصاص داشت.

نامه تعدادی از حقوقدانان به رییس قوه قضاییه درباره آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا

تعدادی از حقوقدانان درباره آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا به رییس قوه قضاییه نامه نوشتند.

به گزارش ایسنا به نقل از کانون وکلای دادگستری، سیدمحمد هاشمی، ربیعا اسکینی، سیدحسین صفایی، گودرز افتخار جهرمی، محسن محبی، علی نجفی توانا، محسن رهامی، محمدجعفر قنبری جهرمی، بیژن عباسی، تعدادی از اساتید حقوق اساسی و روسای برخی از دانشکده های حقوق کشور از جمله رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تهران (محمدرضا تخشید)، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی (ابراهیم بیگ زاده)، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی (جواد کاشانی)، رئیس دانشکده حقوق واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی (جلیل مالکی) و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی (علی اکبر گرجی) از جمله کسانی هستند که این نامه را امضا و تایید کرده‌اند.

در بخشی از این نامه آمده است: حسب اطلاعات موجود و اخباری که شنیده می شود، اقداماتی توسط بخشهایی از قوه قضائیه در حال انجام گرفتن است که تحقق آنها سبب از بین رفتن استقلال کانون‌های وکلای دادگستری می شود.

همچنین در بخش دیگری از این نامه این حقوقدانان از رئیس قوه قضائیه درخواست کرده‌اند: با توجه به سیاست‌ها و برنامه های اصلاحی اعلام شده در مدت حدود یک سال تصدی مدیریت قوه قضائیه و امیدهایی که در جامعه عدالتجو به ویژه حقوقدانان ایجاده شده است، با مدیریت شایسته خود از انجام اقدامات مخالف قوانین عادی و قانون اساسی در جهت نقض استقلال کانون‌های وکلا و نهاد وکالت، جلوگیری نمایید.

دومین خبر پربازدید این هفته ایسنا مروط به نشست خبری مجازی سخنگوی قوه قضائیه بود.

اعلام محکومیت 3 مفسد اقتصادی / پاسخ اسماعیلی به ادعای گزارشگر ویژه سازمان ملل

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری صبح امروز (سه شنبه) خود که بصورت مجازی برگزار شد تازه‌ترین اخبار قضایی و مواضع قوه قضاییه را تشریح و به سوال خبرنگاران در موضوعات مختلف پاسخ گفت.

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری که روز سه‌شنبه بصورت مجازی و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: در ایام شیوع کرونا طهارت جسم و ضدعفونی کردن اماکن در جهت مقابله با ویروس را تبیین کردیم. مواظب باشید کرونای گناه و معصیت و ظلم بی عدالتی و تعدی و تجاوز به حقوق دیگران ما را به ورطه هلاکت نکشاند.

وی در این نشست خبری به سوالات خبرنگاران در خصوص روند رسیدگی به پرونده‌ها و ادامه نظارت‌ها، اظهارات گزارشگر ویژه سازمان ملل، اظهار نظر رئیس اتحادیه بارفروشان، اظهارات رئیس دیوان محاسبات، مبارزه با زمین‌خواری، پرونده علی اصغر پیوندی، جوجه کشی و ماجرای جوجه‌های یک روزه، اعطای مرخصی به بیش از 110 هزار زندانی، تدوین پیش‌نویس اصلاح آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون‌های وکلا و... پاسخ داد.

خبر پربازدید سوم به پاسخ دادستانی تهران به گزارش دیوان محاسبات کشور اختصاص داشت.

پاسخ دادستانی تهران به گزارش دیوان محاسبات کشور

دادستانی تهران به گزارش دیوان محاسبات کشور با موضوع تخلفات صورت گرفته در تأمین ارز به نرخ دولتی، پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، دادستانی تهران اعلام کرد: درخصوص گزارش دیوان محاسبات کل کشور با موضوع تخلفات صورت گرفته در تأمین ارز به نرخ دولتی برای واردات کالاهای اساسی و غیراساسی در سال 1397 دادستانی تهران در پاسخ به گزارش مذکور اعلام می‌دارد: اولا: گزارش دیوان محاسبات کل کشور به محض وصول توسط ریاست محترم قوه قضائیه به دادستانی عمومی وانقلاب تهران ارجاع و دستور بررسی و انجام تحقیقات با دقت وسرعت لازم صادر و پیرو سوابق قبلی از سوی دادستان عمومی تهران نیز موضوع به شعبه بازپرسی ویژه ارجاع و تحقیقات در این زمینه آغاز گردیده است.

خبر سخنان رئیس قوه قضائیه نیز جز پربازدیدهای حقوقی این هفته ایسنا بود.

وضعیت دلارهای پرداختی در خصوص گزارش دیوان محاسبات باید شفاف شود

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارش تفریغ بودجه 97 گفت: بخش مهمی از مبارزه با فساد در گرو اصلاح ساختارهای فسادزا از سوی دولت است و مردم انتظار دارند دستگاه قضایی هم قاطعانه با مصادیق فساد و مفسدان مبارزه کند.

به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با فرمان امام (ره) اظهار داشت: امروز نام سپاه با خدمتگزاری به مردم قرین است و اقدامات عزت مندانه و افتخارآفرین سبزپوشان سپاه در همه عرصه های جهاد و خدمت، آمریکا را ناامید کرده است.

رئیس قوه قضاییه درباره گزارش دیوان محاسبات از تفریغ بودجه سال 97 و گزارش دادستانی در این زمینه نیز توضیح داد: برخی از پرونده های تشکیل شده برای کسانی که ارز دولتی 4 هزار و 200 تومانی گرفتند و کالا وارد نکردند، منجر به صدور رأی شده و در مرحله اجرای حکم هستند، برخی پروندهها در دادسرا همچنان مفتوح است، ولی اگر موارد جدیدی هم باشد، دادگستری آماده رسیدگی به آنهاست.

وی با بیان اینکه وضعیت همه دلارهای پرداختی باید شفاف شود، تصریح کرد: اعلام فساد برای مردم اطمینان بخش نیست بلکه باید به مردم گزارش مبارزه با فساد و بازگشت بیت المال را داد.

همچنین خبرهای بعدی نیز جز پربازدیدترین خبرهای حقوقی و قضائی ایسنا در هفته‌ای که گذشت، هستند.

یادداشت یک وکیل دادگستری درباره حدود نظارت قوه قضاییه بر کانون‌های وکلا

یک عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در یادداشتی به موضوع «حدود نظارت قوه قضاییه بر کانون‌های وکلای دادگستری با مطالعه تطبیقی» پرداخت.

به گزارش ایسنا، در بخشی از متن یادداشت محمود حبیبی آمده است: استقرار حاکمیت قانون، صیانت از حقوق فردی و اجتماعی و به طور کلی "تحقق عدالت" مستلزم وجود دستگاه قضایی مستقل از یک سو و کانون وکلای دادگستری مستقل از سوی دیگر است. کانون‌های وکلا و قوه قضاییه هر دو از بازوان گسترش عدل و آزادی‌های همگانی و مشروع در جامعه محسوب می‌شوند. استقلال این دو نهاد آن‌چنان به هم پیوند خورده که نقض استقلال درمورد یکی از آن دو، حیات دیگری را به مخاطره می‌اندازد و اعتبار آن را مخدوش می‌کند.

کدخدایی: سپاه پابرجا می‌ماند

سخنگوی شورای نگهبان نوشت: سپاه پاسداران برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن پابرجا می‌ماند.

به گزارش ایسنا عباسعلی کدخدایی در توییتر نوشت:"وقتی پاسدار انقلاب متولد شد اصل یکصد و پنجاهم: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نخستین روزهای پیروزی این انقلاب تشکیل شد، برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن پابرجا می‌ماند..."

ورود سازمان بازرسی به موضوع معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، معدوم سازی جوجه های یک روزه را اقدامی غیرانسانی و غیرقانونی خواند و گفت: ما این تخلف را به جد دنبال می‌کنیم و نتیجه را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن درویشیان افزود: وقتی این خبر را شنیدم و تصاویر را دیدم بسیار متأثر شدم چرا که کاری غیر انسانی صورت گرفته است و سازمان بازرسی به محض اطلاع از این موضوع ورود کرد.

تشکیل 500 هیأت ویژه برای بررسی وضعیت زندانیان

سخنگوی قوه قضاییه درخصوص وضعیت تمدید مرخصی زندانیان گفت: ریاست قوه قضاییه بعد از تشکیل چندین جلسه کارشناسی، با صدور بخشنامه‌ای مقرر کرد که برای بررسی وضعیت زندانیان در حال مرخصی و حتی زندانیانی که در زندان هستند، از روز یک‌شنبه تمامی حوزه‌های قضایی سراسر کشور، هیأت‌های ویژه‌ای تشکیل و وضعیت زندانیان بررسی کنند و درباره آن‌ها تصمیم بگیرند.

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در گفت‌وگو با اخبار ساعت 21 شبکه یک سیما درخصوص وضعیت تمدید مرخصی زندانیان، گفت: ریاست قوه قضاییه بعد از تشکیل چندین جلسه کارشناسی، با صدور بخشنامه‌ای مقرر کرد که برای بررسی وضعیت زندانیان در حال مرخصی و حتی زندانیانی که در زندان هستند، از یک‌شنبه تمامی حوزه‌های قضایی سراسر کشور، هیأت‌های ویژه‌ای تشکیل و وضعیت زندانیان در حال مرخصی و حتی زندانیانی که مشمول بخشنامه مرخصی بودند اما نتوانستند تأمین لازم را تودیع کنند و به مرخصی بروند و همچنین زندانیانی که با قرار بازداشت هستند و محکوم نشدند را بررسی کنند و درباره آن‌ها تصمیم بگیرند.

وی افزود: با این بخشنامه بیش از 500 هیأت در کشور تشکیل خواهد شد. مقرر شده این هیأت‌ها هر روز و در صورت لزوم با کار جهادی و شبانه‌روزی جلسات مشترکی را برگزار کنند.

وصول 134 میلیارد تومان از سال 96 تاکنون به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی متخلفان

سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: جمعا به ارزش 134 میلیارد و 886 میلیون تومان از شرکت‌های متخلف به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی وصول شده است.

به گزارش ایسنا، سیدیاسر رایگانی در نشست خبری مجازی که پیش از ظهر امروز (یکشنبه) به صورت لایو در صفحه اینستاگرامش با اصحاب رسانه داشت در رابطه با آمار عملکرد واحدهای گشت سیار اظهار کرد: تعداد 4 هزار و 871 تیم گشت مشترک 29 هزار و 121 واحد بازرسی انجام داده و 6 هزار و 927 واحد دارای تخلف شناسایی شدند. همچنین در بازرسی‌ها 14 هزار و 229 واحد نیز تخلفی نداشتند و با توجه به رویکرد این سازمان در پیشگیری از وقوع تخلفات 7 هزار و 955 واحد با دریافت تذکر نسبت به اصلاح تخلف خود اقدام کردند.

وی در بخشی دیگری از این نشست گفت: جمعا به ارزش 134 میلیارد و 886 میلیون تومان از شرکت های متخلف به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی وصول شده است.

انتهای پیام

پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 2
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 3
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 4
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 5
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 6
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 7
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 8
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 9
پربازدیدترین‌های حقوقی و قضایی هفته گذشته 10