پرداخت وام 200 میلیونی ودیعه مسکن / شرایط دریافت اعلام شد
اطلاع رسانی شد که تا پایان سال جاری، بانکهای دولتی وام ودیعه مسکن جدید را در شهرها و روستاها تأمین خواهند کرد.
یک بانک دولتی اعلام کرد که تا پایان سال 1402، سهمیه جدید تسهیلات ودیعه مسکن را به شعب خود ابلاغ کرده است.
این تسهیلات مصوب 3 بهمن امسال هیأت مدیره این بانک دولتی تا سقف 7 هزارو 500 میلیارد تومان بوده و به عنوان کمک ودیعه مستأجران پرداخت می شود که در قالب سهمیه سوم تسهیلات ودیعه مسکن از محل اعتبارات قانون جهش تولید مسکن است.
سقف تسهیلات ودیعه مسکن در تهران 200، مراکز استان ها 150، سایر شهرها 100 و روستاها 40 میلیون تومان است.
در صورتی که سقف تسهیلات بیشتر از مبلغ اجاره بها باشد، مبلغ تسهیلات اعطایی تا مبلغ رهن کامل آن واحد مسکونی کاهش می یابد؛ نرخ تبدیل اجاره بها به رهن کامل نیز 30 درصد (هر 30 هزار تومان اجاره معادل یک میلیون تومان) محاسبه خواهد شد.
نرخ سود این تسهیلات نرخ مصوب شورای پول و اعتبار (23 درصد) و مدت زمان بازپرداخت حداکثر 5 سال است.
متقاضیان مشمول از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه درچارچوب سهمیه های تعیین شده از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir به بانک ها معرفی می شوند.
شعب پرداخت کننده تسهیلات موظفند قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر ایشان اقدام و در صورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی درسامانه با ذکر دلیل اقدام کنند.
نقش بانک های در اعطای وام مسکن
بانکها نقش مهمی در اعطای وامهای مسکن دارند. در زیر، نقش بانکها در اعطای وام مسکن را توضیح میدهم:
تأمین منابع مالی: بانکها منابع مالی لازم برای اعطای وامهای مسکن را فراهم میکنند. آنها معمولاً از سپردهگذاریها و منابع مالی دیگر خود استفاده میکنند تا وامهای مسکن را به متقاضیان ارائه دهند.
ارزیابی اعتبار و امکانپذیری: بانکها اعتبار و قابلیت بازپرداخت متقاضیان وامهای مسکن را ارزیابی میکنند. آنها از معیارهای مالی و اقتصادی مختلفی برای ارزیابی قابلیت و پایداری مالی متقاضیان استفاده میکنند تا مطمئن شوند که وام به افرادی با قابلیت بازپرداخت مناسب اعطا میشود.
تعیین میزان و شرایط وام: بانکها میزان و شرایط وامهای مسکن را تعیین میکنند. آنها بر اساس عواملی مانند درآمد، توانایی بازپرداخت، مبلغ پیشپرداخت و سایر شرایط مربوطه، میزان و شرایط وام را تعیین میکنند.
ارائه مشاوره مالی: بانکها به متقاضیان وام مسکن مشاوره مالی ارائه میدهند. آنها به مشتریان در مورد شرایط و شرایط وام، نرخ بهره، مدت زمان بازپرداخت و سایر جنبههای مالی مرتبط با وام کمک میکنند.
انجام عملیات مالی: بانکها عملیات مالی مرتبط با وامهای مسکن را انجام میدهند. آنها وام را به متقاضیان پرداخت کرده و دریافت بازپرداختهای ماهیانه را نظارت میکنند.
ارائه خدمات پس از فروش: بانکها پس از اعطای وامهای مسکن خدمات پس از فروش را نیز فراهم میکنند. آنها به متقاضیان کمک میکنند تا در مورد پرداخت های ماهیانه، تغییر شرایط وام و سایر مسائل مرتبط با وام مسکن در طول مدت بازپرداخت مشورت کنند.
به طور خلاصه، بانکها نقش مهمی در اعطای وامهای مسکن دارند. آنها منابع مالی فراهم میکنند، اعتبار و امکانپذیری متقاضیان را ارزیابی میکنند، میزان و شرایط وام را تعیین میکنند، مشاوره مالی ارائه میدهند، عملیات مالی را انجام میدهند و خدمات پس از فروش را فراهم میکنند.